Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2762Posts
  • 290Oplossingen
  • 2105Likes

Alles over de Ziggo software update 5.05 van de Mediabox Next

Update: 4 oktober 12:45 door Ziggo

Om de update 5.05 goed te monitoren wordt deze gefaseerd uitgerold. In de nacht van 3 op 4 oktober zijn Noord-Brabant en Limburg eerst aan de beurt. Het kan maximaal drie dagen duren voordat de box de update heeft ontvangen. De rest van Nederland volgt vanaf 11 oktober.

Wat is er aangepast in update 5.05?

 

Gestarte films en series uit Amazon Prime Video zichtbaar onder 'Verder kijken' 

Vanaf nu zie je ook de gestarte films en series uit apps onder 'Verder kijken' in het hoofdmenu. Dit wordt alleen zichtbaar als je bent ingelogd in de app van Amazone Prime Video. Daarbij dien je de gepersonaliseerde aanbevelingen te hebben ingeschakeld in de app.

Sander_0-1697045466853.png

 


Terugkijk-icoon nu ook beschikbaar voor toekomstige programma's

In de tv-gids kun je nu van te voren zien welke programma’s beschikbaar komen om terug te kunnen kijken. Deze zijn herkenbaar door het licht grijze terugkijk-icoon. 

Sander_1-1697045511972.png

 


Alle geluidssporen zichtbaar

Vanaf nu zijn alle beschikbare geluidssporen zichtbaar. Als voorbeeld: voorheen als je Dolby had ingeschakeld en op een zender met Dolby keek naar de beschikbare geluidssporen, dan was alleen een Dolby en een ‘gesproken ondertiteling’ geluidsspoor zichtbaar. Na de wijziging is ook de Stereo geluidsspoor zichtbaar.

Sander_2-1696340366184.png


Zoeken verbeterd

Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd om zoekresultaten relevanter te maken. Wanneer je zoekt op een naam, dan zullen programma titels met die naam eerst worden getoond en daarna pas films en series met een acteur of actrice overeenkomstig met de zoekopdracht.

 


Ben ik al up-to-date?

Wil je weten of je de update al hebt gekregen? Check dan de softwareversie in het tv-menu. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Info’ > ‘Over je mediabox’. Heb je nog niet de laatste versie? Dan wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.


Hoe werkt deze software-update?

Voor deze software-update hoef je zelf niets te doen. Hij wordt automatisch klaargezet op je mediabox, zodra deze in stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt tot uiterlijk drie dagen nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt in die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. 


Tips & trucs

 

Heb jij een vraag over of een opmerking? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

30 Reacties

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws