Sander
Community Developer
Community Developer
 • 2618Posts
 • 266Oplossingen
 • 1662Likes

Alles over de software update 4.36 van de Mediabox Next

 

​​Om de update 4.36 goed te monitoren wordt deze gefaseerd uitgerold. In de nacht van 29 op 30 november zijn Noord-Brabant en Limburg eerst aan de beurt. Het kan maximaal drie dagen duren voordat de box de update heeft ontvangen. De rest van Nederland volgt naar verwachting een week later.


Wat is er aangepast in 4.36?

Bij het inplannen van een (serie)opname kun je nu:

 • Kiezen of je alleen nieuwe afleveringen opneemt of alle beschikbare afleveringen
 • Afleveringen beschermen van automatische opschoon acties. Let op, deze optie is alleen aanwezig wanneer de optie om automatisch oude afleveringen te verwijderen is ingeschakeld.

Let op: Je kunt deze instellingen ook achteraf wijzigen in het opname menu. Selecteer het potlood icoontje achter je (serie)opname en je kunt de bovenstaande opties weer aanpassen.

 

Opnames_NOS journaal.png


Wijzig de standaard instellingen voor opnemen en maak ruimte vrij

In het opname hoofdmenu kun je kiezen om de opslagruimte te beheren. Klik op [Beheer opslagruimte] Hiermee kun je:

 

 • Kiezen of je een pop-up wilt krijgen voor het verwijderen van een aflevering nadat deze is bekeken
 • Kiezen of oude opnames automatisch verwijderd mogen worden wanneer er ruimte nodig is
 • Snel ruimte vrij maken door:
  1. Alle bekeken opnames te verwijderen
  2. Alle opnames ouder dan 6 maanden te verwijderen
  3. Alle opnames te verwijderen
  4. Alle geplande opnames te annuleren
  5. Verwijder en annuleer alle (geplande) opnames

Ook kun je nu je opnames sorteren op “meest gebruikte ruimte”. Daarnaast is het gedrag bij opnemen ook aangepast. Als je een opname hebt verwijderd dan wordt een herhaling niet langer opgenomen.

 

Beheer opslagruimte_4.36.png


Bugfixes

Op bepaalde zenders laadde de TV Gids informatie niet altijd volledig in. Dit was o.a. bij de zenders RTV-7, Extreme Sports, Npo politiek, Europees, CGTN, Tv538, MTV Hits, Tv Oranje, RTV Drenthe, TV Oost, Omroep Flevoland, NH Nieuws, Discovery Science, CBS reality, de lokale omroepen en BBC first. Dat is nu opgelost.


Ben ik al up-to-date?

Wil je weten of je de update al hebt gekregen? Check dan de softwareversie in het tv-menu. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Info’ > ‘Over je mediabox’. Heb je nog niet de laatste versie? Dan wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.


Hoe werkt deze software-update?

Voor deze software-update hoef je zelf niets te doen. Hij wordt automatisch klaargezet op je mediabox, zodra deze in stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt tot uiterlijk drie dagen nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt in die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. 

 

Tips & trucs

 

Heb jij een vraag over of een opmerking? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

De vorige update nog even doornemen? Dat kan hier!