Sander
Community Developer
Community Developer
 • 2718Posts
 • 288Oplossingen
 • 1883Likes

Alles over Ziggo Wifispots

 

Alles over Wifispots
Je hebt er vast wel eens iemand over gehoord, Wifispots! Maar hoe werkt het en wat heb je er aan? Is het iets voor onderweg of op de camping?
Allereerst is het natuurlijk een pré om je te registreren en je devices in te stellen. Als dit achter de rug is, kunnen we los! Op zo'n 2 miljoen plekken in het land zijn de Wifispots te vinden. Via modems die thuis staan of in drukke centra in steden zijn deze te vinden. Dus altijd makkelijk als je ergens een terrasje pakt en even snel je mail wilt checken of om een appje de deur uit te doen dat je wat later thuis komt.

Wat zijn de mogelijkheden?

 • Lekker voordelig! Het is namelijk gratis
 • Er is geen datalimiet
 • Je kan je met maar liefst 5 verschillende apparaten registreren en dus ook tegelijkertijd gebruiken. Let wel dat deze vlieger thuis niet opgaat. Het is namelijk niet mogelijk om met je 'eigen Wifispot' te verbinden. Dit omdat je eigen verbinding simpelweg sneller is dan de WifiSpots.Heeft het invloed op mijn eigen verbinding?
Nee hoor! Het draadloze netwerk is compleet gescheiden van je eigen netwerk, geruststellend.

Moet ik dan iedere keer inloggen?
Dat zou wat zijn! Gelukkig hoef je maar 1 keer in te loggen met je apparaat. Daarna gaat dit automatisch zodra er een Wifispot in de buurt is.

Kan ik het onderweg gebruiken?
Rij je in de auto of maak je gebruik van het openbaar vervoer, dan zul je merken dat je geen gebruik kan maken van de Wifispots. Helaas is het hier niet geschikt voor. Ben je hier wel naar op zoek? Bekijk dan de mobiele mogelijkheden.

Kan ik het ook uitschakelen?
De Wifispots staan standaard aan in jouw modem*. Mocht je om wat voor reden dan ook dit niet willen, dan ben je vrij om dit uit te schakelen. De consequentie is dan wel dat je zelf op een andere plek geen verbinding meer kan maken met de Wifispots.
Log in via Mijn Ziggo -> Mijn Producten-> Beheer je internetdiensten. Hier kun je ervoor kiezen om de Wifispots uit te schakelen. Wat ook niet onbelangrijk is, is de zogeheten Bridgefunctie. Zodra je het modem namelijk in deze stand zet, is de toegang tot de Wifispots niet meer mogelijk en kun je er geen gebruik meer van maken.

Handige links voor als het even tegenzit:Waarom gebruiken wij beveiligingscertificaten?
Door gebruik te maken van het beveiligingscertificaat voorkomen we dat je per ongeluk verbindt met een kwaadwillende nep-Wifispot. Soms is dit moeilijk van echt te onderscheiden omdat men de netwerknaam dezelfde naam geeft om je te misleiden. Safety first, zullen we maar zeggen. Deze situatie voorkomen we dus door middel van het certificaat. Je kan er natuurlijk voor kiezen om hier geen gebruik van te maken, maar dat raden we met klem af! Voor alle specs en systeemvereisten van de WifiSpots kun je uiteraard een kijkje nemen op onze website.*Niet alle wifi modems zijn (nog) geschikt om Wifispots uit te zenden

Gerelateerde onderwerpen:
Valt thuis je wifi weg? Lees dan hier verder!

26 Reacties

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws
Polls
Ga je voor een film of een serie?

Uitgelicht topic