Beantwoord

Videoland foutmeldingen



Toon eerste bericht

317 Reacties

Reputatie 7
Hier is het ook een drama. Ik ben al minstens 20 minuten bezig om Videoland überhaupt op te starten. Uiteindelijk na 3x uit en aan doen lukt het dan meestal om hem op te starten. Bij het opstarten van een serie of film wordt ik er vervolgens regelmatig uitgegooid zodat het hele feest weer opnieuw begint. Echt kansloos dit.

Je bent niet de enige, hier is Videoland ook meer niet dan wel werkend, ik schakel dan naar me smart TV toe, is jammer want het behoort wel te draaien.
The voice of holland geeft continu vl01 error aan. Het is echt een drama. Wordt tijd dat we is gewoon normaal kunnen kijken. Betaald je eigen scheel voor televisie en internet. Krijg je zo’n achterlijk werkende zender
Reputatie 7
Badge +35
@Frank2701 Ik lees verder hier geen storingen van apps.

2 vragen om mogelijke problemen uit te sluiten:

Heb je de box opgenomen in een thuisnetwerk of met een UTP kabel aangesloten aan je modem?
Zo nee, prima, zo ja, laat even weten, er zijn wat problemen met het thuisnetwerk via de Mediabox XL.

Heb je nog steeds storingen na 30 seconden de box van de stroom?
Thuisnetwerk modus = gateway

Geen utp kabel verbonden aan de mediabox.
Reputatie 7
Badge +24
Wat ook wel eens kan helpen: om je af te melden op andere apparaten waar je ook videoland gebruikt.
Reputatie 7
Reeds hier ook gedaan, maar blijft probleem.
Ik heb exact dezelfde problemen. Paar maanden geleden in mindere mate. Maar tegenwoordig is het maar de vraag of Videoland via kanaal 151 werkt en voor hoe lang zonder vastloper. En meest vervelende naast de vastloper is dat er daarna niets meer werkt. Gelukkig nog SmartTV waar ik naar toe kan schakelen. Alle aangedragen oplossingen geprobeerd maar werkt niet.

Ziggo los dit op.
Reputatie 7
Badge +35
@Dencat Ik weet natuurlijk niet welke oplossingen je al geprobeerd hebt, maar een paar in de herhaling misschien.

Heb je de box opgenomen in een thuisnetwerk of met een UTP kabel aangesloten aan je modem?
Zo nee, prima, zo ja, laat even weten, er zijn wat problemen met het thuisnetwerk via de Mediabox XL.

Soms wil 30 seconden van de stroom ook al helpen voor een verse start van je mediabox.
@Be rt bedankt voor je reactie.

Maar de aangegeven punten zijn reeds toegepast. Box zit niet in thuisnetwerk. Staat in Gatewaymodus zonder UTP kabel.

Momenteel wordt de box meerdere malen per week van de stroom afgehaald met alle iritatie van dien.
Reputatie 7
Badge +35
Kun je hier een foto plaatsen van je AOP = eerste plaats waar Ziggo binnenkomt, met eventuele splitters en versterkers erop?
@Be rt bijgaand de foto's. Eén van de AOP en daarop aangesloten versterker. Deze configuratie draait al sinds oktober op deze wijze en sinds kort ervaar ik de problemen.
Reputatie 7
Badge +35
@Dencat

Kun je hier je signaalsterkte met een foto plaatsen of een nauwkeurige omschrijving als de box op NPO1 staat?
Druk op de Menuknop van je afstandsbediening.
Ga naar Opties.
Selecteer Diagnostiek en druk op OK.
Klik een paar keer op het pijltje naar beneden totdat je de opties Signaalsterkte en Signaalkwaliteit in beeld ziet.
Wacht even een paar seconden totdat de balk achter de opties wit kleurt.
Je ziet nu of de signaalkwaliteit en signaalsterkte Zwak, Goed of Uitmuntend is.
@Be rt ik waardeer je hulp maar zit zelf in de IT en heb best wat kennis op dit vlak. Natuurlijk kan ik wat over het hoofd zien dus ben blij met je tips maar die heb ik juist allemaal al geprobeerd. Anders had ik me hier niet gemeld. De box zit niet in het netwerk en staat ingesteld op gateway modus zonder UTP.

Bijgaand de foto van de signaalsterkte. Zover ik heb kunnen achterhalen is dit goed.

Als je nog ideeën hebt hoor ik het graag. Nogmaals dank.
Reputatie 7
Badge +35
Ik zou de Mediabox op een versterking lager op de versterker zetten.
De box is gevoelig voor oversturing als hij in uitmuntend komt, komt hij nog een fractie hoger zie je ook de signaalkwaliteit dalen.

Door werkzaamheden in de wijk en regio wil het signaal soms sterker worden en kan een versterker zelfs overbodig worden.
Ben zelf van +8db terug moeten gaan tot geen versterker, gelukkig had ik het snel door, anders zoek je je te pletter.

v.b. ter informatie van wat mogelijk kan zijn zonder versterker met een hoge signaalsterkte in je straat, we hebben een paar testjes gedaan met allerlei splitters en versterkers en de grenzen leren kennen van de Mediabox XL:
https://community.ziggo.nl/randapparatuur-97/alles-over-de-splitter-23063/index1.html#post238211

In ieder geval succes gewenst.
@Be rt ga ermee aan de slag en dan even aankijken of het een verbetering geeft. Dank je wel. Fijne avond.
Reputatie 2
Badge +1
Hoi ik kijk elke dag naar videoland . En als ik iets kijk bijvoorbeeld een sieri kijk dan word ik na een aflevering er eruit gegooid zo iritand .dan doet het wel dan krijg ik een foutmelding van Videoland vl01 dan weer niet dus hij gaat doet toe het wel en dan weer niet help me alsjeblieft Gr Maarten
Reputatie 7
Hi @Maartenzeevat, op afstand heb ik je Mediabox XL uitgelezen. Ik zie dat er naast de Extra Mediabox XL ook een Proware Technologies apparaat is aangesloten. Kun je uitleggen waarvoor wat voor apparaat dit is en waarvoor je het hebt aangesloten?

Krijg je de VL01-foutmelding na het afspelen van elke aflevering en elke serie, of heb heb je dat met een enkele? Dan kan ik dat namelijk voor je testen.
Waarom krijg ik elke keer foutcode vl01 terwijl ik iets wil kijken
Reputatie 2
Badge +1
Hi @Maartenzeevat, op afstand heb ik je Mediabox XL uitgelezen. Ik zie dat er naast de Extra Mediabox XL ook een Proware Technologies apparaat is aangesloten. Kun je uitleggen waarvoor wat voor apparaat dit is en waarvoor je het hebt aangesloten?


Krijg je de VL01-foutmelding na het afspelen


van elke aflevering en elke serie, of heb heb je dat met een enkele? Dan kan ik dat namelijk voor je testen.




Die apparaat is mijn route van mijn WiFi .ik ben omhoog gegaan. Van mijn MB ik heb nu 400 mbsnap je het
Reputatie 2
Badge +1
Dat is mijn wijffie route

Ik krijg de fout melding begin of bij de eind stuk van de film of aflevering . Dan moet ik op nieuwe opstarten dat drie keer .sooms pakt toe gelijk en soms word ik gelijk eruit gegooid Gr Maarten
Hallo, wij krijgen ook steeds vaker de foutcode VL01. Gek worden we ervan, wat een drama.
Nu bv bij programma einde vd wereld aflv 4. Elke keer na eerste paar minuten.

Groet Ronald
Reputatie 2
Badge +1
Hallo, wij krijgen ook steeds vaker de foutcode VL01. Gek worden we ervan, wat een drama.
Nu bv bij programma einde vd wereld aflv 4. Elke keer na eerste paar minuten.

Groet Ronald



Ik altijd na een aflevering en dan doet toe het dan weer niet .dan word ik eruit gegooid .ik niet bijna huilen Weerneer word het opgelost ik wort gek van ziggo en videoland
Hallo, wij krijgen ook steeds vaker de foutcode VL01. Gek worden we ervan, wat een drama.
Nu bv bij programma einde vd wereld aflv 4. Elke keer na eerste paar minuten.

Groet Ronald




Ik altijd na een aflevering en dan doet toe het dan weer niet .dan word ik eruit gegooid .ik niet bijna huilen Weerneer word het opgelost ik wort gek van ziggo en videoland


Ik dus altijd of na 1minuut en 50 sec of ik kan het gewoon helemaal niet starten en daar betaal je dan best veel geld voor en je kan het niet eens gebruiken heel jammer dit
VL01 melding


wat nu wil graag normaal gebruik van maken
Reputatie 2
Badge +1
Vind ik ook. word het nog op gelost of zeg Ziggo we gooien de app helemaal eruit

Reageer