Stappenplan Ziggo Mediabox XL: Hoe los je foutcode 1060 op?Toon eerste bericht

158 Reacties

Reputatie 7
@Daenerys,
Goed om te weten dat het is verholpen 🙂!
Hoi Serkan,

Vandaag de HorizonBox mogen ontvangen. Echter krijg ik een foutmelding 1060. Op het display zie ik wel dat de HB online is. De servicedesk geeft aan dat er een handmatige registratie uitgevoerd moet worden. Omdat zij niet kunnen aangeven hoe lang dit kan duren (2 tot 7 dagen), moest ik de oude Humax maar weer aansluiten. Echter is de smartcard gedeactiveerd. Kortom, geen werkende HB, geen werkende humax en afwachten wanneer de HB handmatig door Ziggo gaat worden geactiveerd.

Is er een mogelijkheid deze actie te kunnen versnellen?

Alvast bedankt.
Reputatie 7
Badge +25
Normaal gesproken wordt een smartcard pas gedeactiveerd wanneer de nieuwe (of nieuwe HorizonBox) geactiveerd is. Is toevallig die handmatige aanpassing niet al gedaan? Of krijg je nog steeds de 1060 melding?😓

Mocht je nog steeds de 1060 melding krijgen en je hebt ook geen smartcard meer liggen, dan kun je de humax gelukkig nog wel digitaal afstemmen zonder smartcard. Dan kun je ongeveer 50 zenders bekijken. Dan stel je de frequentie nog steeds in op 474.00, maar het netwerk-id op 4444.

Hoe je hier komt, moet ik even uit mijn hoofd doen: Menu, Instellingen, Installatie, Zender zoeken. Is natuurlijk geen oplossing, maar wel eventueel een noodoplossing totdat de Mediabox XL het doet.
Reputatie 7
Badge +31
@JanVoskamp
Misschien nog iets:
Kun je de smartcard nog vinden in Mijn Ziggo en hier weer opnieuw activeren?
Mijn Ziggo > producten naar beneden scrollen tot smartcards > instellingen > Opnieuw ophalen.
Misschien is dit ook te proberen met de Mediabox XL.
Als je Opnieuw ophalen klikt moet wel de Humax met de smartcard de Mediabox XL aanstaan en verbinding hebben.
Reputatie 7
Goedemiddag JanVoskamp,

Allereerst wil ik je van harte welkom heten op de Ziggo Community. Ik zie al dat andere Community leden je proberen te helpen, goed om te zien.

Evert96 heeft gelijk met "Normaal gesproken wordt een smartcard pas gedeactiveerd wanneer de nieuwe (of nieuwe HorizonBox) geactiveerd is." Dat hebben wij ook geprobeerd, maar de administratieve installatie van jouw smartcard is niet goed gegaan. Dit kunnen wij zelf als helpdesk niet herstellen en daarom ga ik nu de hulp inschakelen van de 2e lijn. Ik hoop dat ik je verbinding binnen 24 uur kan activeren. (Ik kan het echter niet beloven omdat ik ook afhankelijk ben van anderen)

Zodra ik een terugkoppeling heb ontvangen, laat ik het je weten. Je mag mij ook een privébericht sturen als je meer informatie wilt ontvangen.
Hi all,

Ik ben van de ene naar de andere kant van Nederland gereden om twee Mediaboxen XL bij familie aan te sluiten. Na foutcode 1060 vond ik dit topic en constateer ik dat tenminste hier de splitter UMU-01 is verouderd. Deze splitter zit op de wanddoos Tratec TRAS 1000/B. In de wanddoos gaat de groene kabel.

Er is een nieuwe splitter POA-01 door Ziggo bij de bestelling geleverd.

Mijn vraag is: gaat de Mediabox XL werken met de wanddoos Tratec TRAS 1000/B of moet deze vervangen worden?

Ik krijg de POA-01 in ieder geval niet op de Tratec TRAS 1000/B geschroefd. Zou dat moeten passen?

Dank alvast!
Dank alvast!
Reputatie 7
Badge +31
@Feiraco
Voor zover ik kan vinden is de Tratec TRAS 1000/B retourgeschikt en zou de Mediabox XL moeten werken.
Zit er een wit kapje op deze splitter?
Dat kun je er een stukje af schuiven, dan zou hij moeten passen.
Dankjewel Bert! Er zit inderdaad een kapje op. Die had ik er afgehaald om aan te kunnen sluiten. Maar dat lukt niet. Na afstemming met de telefonische helpdesk gaat er een monteur heen. Omdat het het AOP betreft is die gratis.
Reputatie 7
Badge +31
Snel succes gewenst. @Feiraco
Dankje Bert!
Heb een DIO-01 AOP en een POA-01 verdeler, maar kom al twee dagen niet verder dan installatiefout 1060 (eerste installatie).
De Mediabox komt wel online, maar verder niks. Ook geprobeerd met meegeleverde coax kabel, geen resultaat.
3x gebeld, woensdag komt een monteur, even afwachten dus.
ejboer schreef:

Heb een DIO-01 AOP en een POA-01 verdeler, maar kom al twee dagen niet verder dan installatiefout 1060 (eerste installatie).
De Mediabox komt wel online, maar verder niks. Ook geprobeerd met meegeleverde coax kabel, geen resultaat.
3x gebeld, woensdag komt een monteur, even afwachten dus.Is inmiddels opgelost, de afstandsbediening leek niet goed gekoppeld, bij opnieuw proberen wat zitten spelen met de afstandsbediening en ineens maakte deze een verbinding met de mediabox en toen kreeg ik ook de optie om de taal te selecteren, die kwam eerder niet naar voren. Setup ging verder goed.
Sinds vorige week de horizon box na vele jaren de Samsung decoder te hebben gebruikt. Afgelopen donderdag heeft een monteur het nieuwe modem geïnstalleerd en geactiveerd. Daarna begon de ellende. eerst vielen zenders weg en stond er u heeft geen abonnement op deze zenders. ging om de commerciële zenders zoals rtl4 etc. sinds zaterdag krijg ik foutcode 1060. Vandaag (maandag 13 november) weer een monteur gehad en die kan in huis niks fouts vinden. het lijkt als of we geen abonnement hebben op de horizon box volgen hem de horizon box staat niet gekoppeld aan ons adres en daarom komt hij niet online en kunnen we geen tv kijken. wel vreemd nadat hij het een week zonder problemen heeft gedaan.

Vanavond maar weer met Ziggo bellen. het jammere is dat het zoveel tijd kost....
Reputatie 7
Goedemiddag mabbak01,

Allereerst van harte welkom op de Ziggo Community. Balen dat je Mediabox XL momenteel niet functioneert! Ik merk op dat je al in contact bent met mijn collega's van Webcare. Je bent bij m'n collega's in goede handen en ze proberen het administratieve probleem zo snel mogelijk voor je te verhelpen.

Mocht je toch nog een vraag hebben aan mij, dan zie ik je bericht tegemoet.
Hallo,
Vandaag mijn box binnen gekregen en gelijk aan de slag gegaan.
Bij installatie bleek dat ik offline was.
Assistentie gebeld en er zal nieuw aansluitmateriaal worden opgestuurd.
Zelf nog eens aan het knutselen geslagen en de coax direkt aangesloten en de box was online.
Maar helaas na enige tijd de code 1060. Ben toch bang dat de nieuwe aansluiting dit niet gaat oplossen.
Wat kan hier de oplossing zijn? Overigens gaf de assistent aan dat er nog een request open stond maar hij kan daarin niets kan veranderen.
Reputatie 7
Badge +31
@GSaatje

Er heeft nog niemand gereageerd op je bericht.
Heb je nog problemen?
Gelukkig is in de loop van het weekend het probleem opgelost. Ik had geduld moeten hebben omdat blijkbaar op afstand iets handmatig ingesteld moet worden. Dat vergde enige tijd (3dgn). Blijkbaar wordt dan ook de 'oude chipkaart' onklaar gemaakt. Kon hier dus ook geen gebruik meer van maken. Dus moest dan maar klooien met Ziggo Go!
Reputatie 7
Badge +31
@GSaatje
In Mijn Ziggo kun je zien of de oude kaart nog actief is onder Producten naar beneden scrollen en onder Digitale ontvangers.
Hier kun je ook weer activeren, instellingen > Opnieuw ophalen,
als hij nog up to date is, er zijn ooit nieuwere kaarten (technieken) uitgerold, maar dat is al flink wat jaren geleden.
De kaart die voor de installatie van de box werd gebruikt staat er niet meer tussen.
Wel een kaart die ik niet herken.
Reputatie 7
Badge +31
Ik denk dat een Ziggo moderator eens even moet meekijken met je, @Serkan Ziggo kan meer zien of een collega van hem.
Het kan een paar werkdagen duren, maar dan heb je ook wat.
Reputatie 7
@GSaatje,

Ik heb je zojuist telefonisch benaderd op het huisnummer en heb je helaas niet bereikt.

Ik zie in ons systeem dat er nog kaarten geactiveerd moeten worden. De Mediabox XL staat nu geregistreerd in ons systeem en is zojuist geactiveerd. Daardoor is er 1 kaart weggeschreven, maar die moet automatisch toegevoegd worden vanwege de "pakketwijziging".

Wil je mij een privébericht sturen met daarin de smartcards die actief waren en opnieuw geactiveerd moeten worden?
Reputatie 7
Badge +31
@GSaatje

Mocht je niet weten hoe een privébericht aan Serkan Ziggo te zenden?
Klik op zijn hoofd, niet te hard SVP, en daarna op Stuur bericht.
Reputatie 7
@GSaatje,
Je smartcard is weer hersteld 🙂.
Hallo Serkan,

Ik heb dit topic doorgelezen maar heb een probleem van de 1060 code dat ik niet verholpen krijg ondanks de hulp van dit topic. Mijn Mediabox XL heeft een ander ip adres in het modem gekregen waardoor de gwlogin.net en het ip adres om in te loggen niet meer werkt. Wat ik ook probeer ik kan de box niet meer bereiken om het modem gedeelte van de box weer te resetten zodat de box bij installatie niet meer op de code 1060 blijft hangen.

Ik heb dit probleem een tijd geleden eerder gehad en met een telefoontje naar de klantenservice was dit probleem zo verholpen met een reset van de box op stand. Ik heb nu twee keer contact gehad met de klantenservice maar tot twee keer moest op hun aanraden een monteur naar mijn bekabeling komen kijken voor €55,- wat niet mogelijk is omdat ik onder bewind sta. En eigenlijk onnodig omdat ik weet waar het probleem zit en dat is niet in de bekabeling.


Ik hoop dat jij mij misschien verder kan helpen met dit probleem.

Alvast bedankt
Reputatie 6
Welkom op de Community, @Marfke. Balen dat je er nog niet uit bent gekomen! Ik help je graag door vanuit hier het modemgedeelte van je Mediabox XL te resetten. Wil je mij in een privébericht je adresgegevens sturen? Je stuurt mij een bericht door op m'n naam te klikken en voor 'Stuur bericht' te kiezen. Ik hoor graag van je!

Reageer