Beantwoord

Ondertiteling menu

  • 20 december 2018
  • 15 Reacties
  • 1210x Bekeken

hallo, zou het mogelijk moeten zijn op met 1 druk op de knop ondertiteling aan te zetten? Ik ken nu alleen een optie waarbij ik drie of 4 stappen moet doorlopen om onedrtiteling aan te zetten. zonde. vooral als ik tussendoor even ga zappen (tijdens reclames op History channel bijv), moet ik daarna weer die stappen doorlopen...kan het sneller dat u weet?
icon

Best beantwoord door Huistijger 27 december 2018, 07:13

Via Teletext pagina 888?
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

15 Reacties

Reputatie 7
Badge +17
Welke ondertiteling wordt bedoeld? Die voor doven en slechthorenden?
En of het sneller kan d.m.v. een druk op één knop? Dat is een vraag die een moderator kan neerleggen bij de ontwikkelaars en daarna dan "misschien" kan beantwoorden.
in principe elke ondertiteling die aanwezig is. meestal inderdaad die voor doven/slechthorende. Maar ik gebruik 'm vaak op buitenlandse zenders zoalss BBC/ history channel, Arte, etc
Reputatie 7
Badge +17
Dan is het nu wachten tot een moderator langs komt en dit oppikt.
Reputatie 4
Hi RONALD6164, klopt het dat je de instellingen voor de ondertiteling nu per zender handmatig aanpast? Want dan kan het inderdaad een stuk makkelijker. Met dit stappenplan pas je de ondertiteling in één keer aan voor alle zenders en blijven de instellingen bewaard.
oe, dat klinkt idd als een handige tip:)! waarvoor dank. ik ga het proberen
hallo Kim. Het blijkt toch niet zo handig. De functie die je aangeeft is handig voor doven en slechthorenden want het schakelt ondertiteling automatisch in op elke zender, dus ook op alle nederlandse zenders. Ik gebruik ondertiteling alleen op Engelstalige zenders zoals History channel en BBC en af en toe op, Franse en Duitse zenders. Ik gebruik het dus als hulp omdat ik de anderstalige zenders dan beter kan volgen als ik mee kan lezen in Engels, Frans of Duits.
Uiteindelijk is waar het mij om gaat dat het zo omslachtig is de ondertiteling aan te zetten, vooral als ik tussendoor even naar een andere zender ga moet ik daarna weer de 4-5 stappen in het menu doorlopen; dat zou ik dus graag makkelijker kunnen doen.....
Reputatie 6
Badge +6
Via Teletext pagina 888?
Reputatie 4
Hi RONALD6164, Jammer dat mijn tip toch niet de ideale oplossing blijkt te zijn. De eenvoudigste manier is dan die van Huistijger! :)
Je verbetervoorstel stuur ik in ieder geval intern door.
Dank voor het doorsturen Kim en ook dank aan huistijger (...), ik ga het volgende week als ik weer thuis ben eens uitproberen
Tsja. Voor de zenders die ik had aangegeven (met name BBC en Historische Channel) is geen teletext beschikbaar, dus dat advies was iets te snel gegeven...hopelijk vind Ziggo een manier de onderiteling sneller in het menu te kunnen vinden. Succes!
Reputatie 4
Ik heb het hier nogmaals voor de zekerheid getest op een Ziggo Mediabox XL. Op BBC is het mogelijk om ondertiteling in te schakelen via Teletekstpagina 888. Soms duurt het wel even voordat de box hierop reageert. History Channel wordt Nederlands ondertiteld.
Los daarvan is je verzoek voor een makkelijkere manier om de ondertiteling in te schakelen in ieder geval intern doorgegeven aan ons ontwikkelingsteam 🙂
Hallo Kim, de reden dat ik dit meldde is juist dat het lang duurt/ omslachtig is. Dat BBC teletext heeft klopt maar het duurt idd lang en dat is niet erg handig als ik tussen zenders switch.Voor wat betreft Histroy Channel: zij ondertitelen niet alle programma's automatisch, de meeste moet ik handmatig instellen (bijv 'American pickers'). wil je da svp nogmaals nakijken? groet Ronald (en alsnog de beste wensen voor 2019!)
Reputatie 4
Jij ook de beste wensen, RONALD6164! De ideale oplossing heb ik inderdaad nu niet voor je. Ik heb de ondertiteling van History Channel nog een keer getest bij ons op de Ziggo Mediabox XL. Wanneer ik de aflevering van 'American Pickers' terugkijk van 2 januari, 23.00-00.00 uur, krijg ik wel een ondertiteling te zien. Wil jij dit ook eens checken? Alvast bedankt voor de moeite!
hallo Kim...., hm dat is typisch..., ik heb het geprobeerd en nu zijn er idd ondertitels te zien. Maar goed, het werkt, dus bedankt voor je geduld en moeite. hopelijk komt er ooit ook nog een update (vereenvoudiging om bij ondertiteling te komen) voor de overige zenders. groet Ronald
Reputatie 4
Vreemd inderdaad, RONALD6164! Maar gelukkig werkt dit nu in ieder geval wel weer! 🙂