Mediabox XL werkt slechts enkele uren


  • Liefhebber
  • 19 reacties
Na enkele jaren behoorlijk tevreden te zijn geweest met de Horizon box en pakweg 1 jaar met de extra box waarbij problemen redelijk werden opgelost is het nu over.
1 Nieuwe Horizonbox i.v.m. weinig programma’s die konden worden terug gekeken.
2 2e Nieuwe Horizonbox i.v.m. lawaai en niet meer mogelijk terug kijken en opnemen.
3 3e nieuwe Horizonbox i.v.m. niet meer mogelijk terug kijken en opnemen.
4 4e Nieuwe Horizonbox i.v.m. totale uitval. Dit na enkele uren goed werken behalve het aansluiten van een extra media box.
Nu: Weer geen aansluiting van 2e box + niet meer mogelijk opnemen, en traag schakelen.
Stap 2 en 3 zijn uitgevoerd door een Ziggo monteur, de andere door mijzelf, waarna het even leek te werken, maar helaas niet erg lang.
Het schijnt 3 werkdagen te moeten duren (na een aantal pogingen via klantenservice) om de gemaakte fouten te corrigeren.
Bijkomende frustraties:
1 Geen voorrang bij het corrigeren na al deze ellende.
2 Wachttijd bij de klantenservice. Regelmatig meer dan 8 minuten.
3 Mogelijkheid tot doorverbinden met verantwoordelijken voor de technische fouten en / of reparaties is afgetimmerd. Zo zijn de (Ziggo) regels en daar moet ik het als klant mee doen.
Nu dus al een maand met problemen en nog geen zicht op een oplossing.
Ik heb nog een aantal minder belangrijke zaken niet vermeld maar bovenstaande geefteen beeld van de uitzichtloze situatie. Het heeft mij dagen gekost om te proberen alles op de rit te krijgen maar dat lukt dus niet.
Verzoek:
1 Kan iemand mij uitleggen waarom het in het jaar 2017 een maand moet duren om een technisch probleem op te lossen?
2 Kan er een echte deskundige worden ingezet die gewoon de verantwoordelijkheid neemt en niet voortdurend naar andere onbereikbare afdelingen wijst?

34 Reacties

Reputatie 4
Badge +10
Ziggo moderators komen iedere paar werkdagen langs elk topic en kunnen u misschien verder helpen.
Ik hoop dat er iemand reageert die er iets van begrijpt. Tot nu toe niet gevonden.
Reputatie 4
Badge +10
Ziggo moderators zijn uitermate vasthoudend om een probleem op te lossen, het wordt een uitdaging.
Vervolg van deze soap:
Zojuist gebeld met de klantenservice omdat van de 2e en 3e tv op de kinderkamer en werkkamer veel zenders zijn weggevallen.
Het blijkt dat heel veel zaken incl. de smartcards uit de administratie zijn verdwenen. Maar gelukkig:
Ook dit probleem wordt opgelost.
BINNEN 48 UUR!!!!!!!!!!!
Bert,
Bedankt voor je opbeurende woorden. Maar je begrijpt?

Ik begrijp er niets meer van.
Reputatie 4
Badge +10
Ik begrijp het ook niet, maar blijf je vorderingen hier plaatsen, dan kan een Ziggo moderator dieper kijken in het systeem of alles nu goed staat en gaat.
Gisteren contact gehad met de moderator:
Hij begrijpt mijn onbegrip.
Vandaag zijn de 3 werkdagen toch echt om. Tot nu toe: NIETS!!!
Er kan nog iets gebeuren maar ik denk het niet.
Morgen maar weer eens bellen voor het noeuwe kluitje in het riet.
Op het moment heb ik telefonisch contact met Ziggo (1200). Na een flink aantal minuten wachten en inlezen door de "Technische" Ziggo medewerkster wordt ik doorverbonden met de administratie. De wachttijd zou 2 min. zijn, na doorschakelen blijkt het 8 min.
De "administratie" zou moeten kunnen zien hoe de vlag erbij staat.
Prachtig resultaat:
Het herstelverzoek is blijven hangen.
Nieuw spoedverzoek van administratie naar technische afdeling.

HERSTEL BINNEN 72 UUR!!!!!!!!!!!

Doorvernbinden naar iemand die echt iets zinnigs zpu kunnen doen is niet mogelijk. Ook doorverbinden naar leidinggevende is niet mogelijk.

Ziggo anno 2017 (BC?)😴
Ik heb mij georienteerd bij KPN.
Als het spul het morgen nog niet doet dan ben ik weg bij Ziggo. In tegenstelling tot Ziggo lijkt KPN tegenwoordeig niet veel problemen op te leveren. Mocht er zich een probleem voordoen dan heb ik ook van die club geen hoge oplossings verwachtingen maar Ziggo is het op het moment helemaal kwijt.
20 jaar trouwe klant bij Ziggo en zijn voorgangers.
Reputatie 3
Het lijkt wel alsof alles wat mis kan gaan ook daadwerkelijk in de soep is gelopen @Bram17. Logisch dat je je dan gaat oriënteren want dit verdient absoluut niet de schoonheidsprijs. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen.

Inmiddels is jouw dossier al in behandeling bij de afdeling die er over gaat. Hou je ons hier verder op de hoogte van de voortgang?

Groet,
Sander
Beste Sander,
Dat is nu juist het grote probleem. Ik hoor niks en er gebeurt niks. Niemand neemt de verantwoordelijkheid om iets op te lossen.
Alles wordt administratief op de lange baan (3 werkdagen, dat is heel vaak 5 dagen) geschoven waarna het gewoon ophoud.
Als je dan na zo'n periode maar weer eens belt, 8 minuten wachttijd is niet uitzonderlijk, dan krijg je te horen dat men het ook niet begrijpt en wordt er weer een periode van minimaal 2 en meestal 3 werkdagen ingesteld alsof het de normaalste zaak is.
Een beetje voorrang voor iemand die al een maand problemen heeft lijkt mij niet onredelijk.

Gr. Bram
Reputatie 1
Badge +3
Een gratis (1200) nummer is prima voor alle huis tuin en keuken probleempjes maar als het wat te technisch begint te worden dan wordt je probleem doorgezet naar de technische (ict, 2e lijns) afdeling en dan is het maar de vraag hoe druk het daar is en wanneer je wordt geholpen/teruggebeld.
Vroeger kon je direct contact opnemen met de 2e lijns, hiervoor moest dan wel een ander tel.nummer worden gebeld tegen een bepaald tarief per minuut.
Persoonlijk heeft deze oplossing mijn voorkeur dan dagen zo niet weken te wachten.
Nu is mijn vraag aan @Sander Ziggo of dit nummer nog steeds in gebruik is, kan er nl. niets meer over vinden.
Ik vraag voortdurend om te worden doorverbonden met iets technisch of in ieder geval iemand die verantwoordelijkheid neemt.
Maar die weg is afgetimmerd. Als doorverbinden door Ziggo medewerker al niet kan?
Reputatie 3
@Bram17 Hierdoor loop je tegen een muur aan. Dat lijkt me erg frustrerend. Ik zorg ervoor dat de desbetreffende afdeling zo snel mogelijk contact met je opneemt!
Reputatie 1
Badge +3
Ok, fijn dat je wordt genegeerd: Nu is mijn vraag aan @Sander Ziggo
of dit nummer nog steeds in gebruik is, kan er nl. niets meer over vinden.
Reputatie 3
@mguzz,

Van een rechtstreeks nummer voor de 2de lijn is mij volledig onbekend. Nu heb ik zelf voor de fusie altijd aan de UPC kant gewerkt, misschien is daar nog een onderscheid te maken. Er is in ieder geval nu geen sprake meer van.

Groet,
Sander
Het volgende email bericht ontvangen op vrijdag 1 minuut voor 17:00 uur. De 3e dag van de laatste 72 uurs werkdagen wachtcyclus:

"Geachte heer (of) mevrouw,
Op uw verzoek hebben wij u gebeld, maar u helaas niet kunnen bereiken.
Kunt u ons laten weten wanneer wij u het best kunnen bellen en op welk telefoonnummer u bereikbaar bent? U kunt dan een bericht sturen naar het e-mailadres klachtenmanagement@office.ziggo.nl, of antwoorden op deze e-mail, onder vermelding van uw klantnummer en/of adres gegevens.
Wij kunnen u bellen op maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur.
In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet,
cid:43F98C4B-9738-4CEC-BC40-72EB9260BBC8
Jeroen van der Wal
Klachtenmanagement"

Afgezien van de bereikbaarheid, ik heb mijn mobiele nummer al vele malen doorgegeven, weer een dooddoener en weer 48 uur weekend waarin geen enkele actie mag worden verwacht.
Eigenlijk niet zo vreemd want ik verwacht van Ziggo helemaal niets meer.
Vanmorgen maar weer eens gebeld met klantenservice, de aangekondigde wachttijd van 2 minuten werd na zo'n 10 minuten afgebroken, nu is de nieuwe wachttijd 4 minuten.
Van Klachtenmanagement nog niets gehoord. Ik heb hen geantwoord dat ik vanmorgen bereikbaar ben. Zij kunnen bellen vanaf 8:30 uur en het is nu 9:15. Ik heb dus nog niet een erg hoge urgentie.

Ja hoor contact, gevraagd hoe de vlag erbij staat en of ik misschien kan worden doorverbonden met Jeroen van der Wal (zie boven). Er wordt naar gekeken dus weer een tijdje de vreselijke Ziggo muziek met storing.
Uiteindelijk doorverbonden met Klachtenmanagement: Alles staat administratief goed. Bijvoorbeeld de extra mediabox staat aan en alle smartcard's ook. Als ik kijk bij extra mediaboxen staat alles op "0" en bij de tv's met smartcard zitten de extra zenders niet in het pakket.
Kortom: De administratie lijkt niet veel van doen te hebben met de werkelijkheid.
Morgen komt er een monteur die de zaak weer eens vanaf deze kant gaat bekijken.
Dit wordt de 3e, maar een echte specialist.
Vanmorgen de specialist. Deze heeft er werk van gemaakt en werkelijk alles gereset en vernieuwd. Alle signaalsterktes afgeregeld en weer een wandcontactdoos vernieuwd. Ook nog iets in de meterkast.
Nu is het wachten op het technisch aanzetten van de zaken in "India". Daar moet iemand op knoppen drukken nadat deze van "het systeem" de mogelijkheid krijgt. Dit duurt nu zo'n 3,5 uur en het is nog niet gedaan. Eindelijk een monteur die verantwoording neemt en zojuist terug belde of e.e.a. al werkte. Jammer dus. Hij kreeg bij het uitlezen te zien dat alles zou moeten werken.
Ik hoor nog van hem.
Dat laatste is wel verfrissend, voor het eerst dat iemand zich afvraagt of de werkzaamheden succes hebben en doorpakt.
Ik blijf hoop houden, maar vraag mij af of de Ziggo organisatie het nog kan bijhouden. Ondanks een betrokken medewerker met verstand van zaken werkt het "systeem" geweldig tegen.
Inmiddels werkt de Horizonbox prima, terugzien en programmeren, alles lukt. Ben benieuwd hoe lang deze keer.
De extra horizonbox is nog steeds niet bekend bij de eerste. Ook de smartcards beperken zich tot enkele standaard zenders.
Gistermorgen, zoals vermeld, heeft een echte specialist nogal wat werkzaaamheden verricht en dit resulteerde na een flink aantal uren wachten op een actie uit India in een goed werkende mediabox. Later in de avond werkte ook één van de smartcard tv’s goed.
De 2e smartcard tv mist nog steeds veel zenders die niet in het abonnement zouden zitten.
De extra mediabox kan ik niet verbinden via wifi en niet via coax, ik kan het nog eens proberen via een netwerkkabel maar dat heeft niet mijn voorkeur omdat ik deze aansluiting niet in de buurt heb.
2 problemen opgelost, 2 over.
Vandaag maar weer eens contact opgenomen met klantenservice.
Niet geheel onverwacht: De administratie was niet correct.
Alle smartcard en Horizonnrs. voor de 80e keer doorgegeven: 48 uur geduld en het gaat werken.
Ik ben geen gokker maar zou hier van een gokje rijk kunnen worden.
Reputatie 4
Badge +10
@Bram17 misschien dat @Sander Ziggo nog eens mee kan kijken naar dit verhaal dat eindeloos lijkt te worden.
Hij komt hier vast weer eens langs na dit bericht.☺
Uiteindelijk heeft iemand van Klachten management iets kunnen forceren waardoor nu uiteindelijk alles werkt, behalve de extra horizonbox. Hiervoor komt weer een monteur. Het lijkt erop dat het nu allemaal goed komt. wel een week geduld.
Wat betreft die extra box: De eerste horizon geeft nu aan dat een extra box mogelijk moet zijn, echter eerste box opstarten, na 5 min. de 2e etc, zoals wordt geadviseerd bij problemen geeft geen soelaas bij Wifi, afstand 5 meter met een Gibo muurtje er tussen en Coax, direct uit de muuraansluiting. UTP zou misschien kunnen maar dat wordt een laatste redmiddel.

Reageer

    Inloggen
    Niet gevonden wat je zocht? Vind meer topics