Vraag

Mediabox XL uitzetten met Samsung smart remote

  • 24 januari 2019
  • 5 reacties
  • 1428 keer bekeken

Het bedienen van de box is geen probleem, maar het uitzetten van de box lukt niet.
Iemand een idee?

5 Reacties

Reputatie 7
Badge +27
Over welke box en welke afstandsbediening gaat dit precies?
Samsung smart remote en de horizon box.
Reputatie 7
Hallo @Muitjes

Welkom op de Ziggo Community! Je komt direct binnen met een interessante vraag. Zo te lezen gebruik je een Samsung Smart Remote en wil je daarmee de Mediabox XL (voorheen heette deze mediabox Horizon) uit zetten. Ik ben erg benieuwd of de Mediabox XL nog wel uit gaat als je de bijgeleverde afstandsbediening gebruikt. Doet ie dat, dan weten we dat ie in ieder geval nog goed werkt 😉

Het kan zijn dat je dan je Samsung Smart Remote opnieuw moet instellen voor gebruik van de Mediabox XL. Zelf heb ik daar geen ervaring. Ik ga er van uit dat andere leden op de Ziggo Community je daarmee goed kunnen helpen.

Laat je het hier weten of de normale afstandsbediening wel werkt en of het opnieuw instellen van je Smart Remote werkt?
Reputatie 7
Badge +24
@Muitjes Bij deze een Kopie van een reactie die ik eens in het verleden heb geplaatst. wellicht heb je hier wat aan.

Best beantwoord door robbo
Fam.Latjes schreef:robbo schreef:
@Fam.LatjesIn sommige gevallen kan dit. Als het goed is ( althans bij mij weliswaar ouder model led full hd) En even van uitgaande een lijkende menu structuur: als je de bron selecteer dan kan je dus rechts boven in beeld de universele ab instellen. Het was even lastig. bij mij kom je in een menu. loop deze door , Er wordt gevraag welke bron, soort apparaat etc. Hierna wordt er gevraagd zie je beeld.bevestig dit. Nu wordt er gevraagd om bv te zappen. en of dit lukt. Selecteer NEE. hierna volgens mij nog meer vragen. Selecteer hier ook NEE. Ben even niet in de gelegenheid om het even bij mij zelf te doen om alles even beter uit te leggen, dus alles even uit mijn hoofd) Nu kom je in een menu om ea handmatig in te stellen. Je kan hier oa een merk/type apparaat invoeren. Doe dit met HOOFDLETTERS! bv HORIZON 7400 of 7401. bevestig dit. En sluit af. ( ook al lijkt het niet te lukken. De ab van de tv kan nu de belangrijke basisfuncties die ook IR ondersteunen bedienen. (sommige wat oudere samsung modellen heeft ook nog een appart ir verlengkabel nodig ( om voor het externe apparaat te zetten) en is vaak meegeleverd) evt procedure herhalen als het de 1e keer niet lukt.

Nogmaals van uitgaande zelfde menu structuur.


Ja, bij mij staat er inderdaad probeer de zender te veranderen, als ik kies voor Nee dan staat er: Controleer of de satelliet kabel ingesteld staat om IR- signalen te ontvangen.
Dit kan ik 30 keer doen maar er staat steeds hetzelfde. Keus om andere opties in te stellen krijg ik niet. Nou heb ik (nog) geen horizon maar de standaard mediabox van ziggo.


@Fam.LatjesBrainwave: je moet ook een paar keer op nee selecteren. Enter/ok toets paar keer achter elkaar intoetsen Dan krijg je onderaan het scherm model kiezen. En typ dan in hoofdletters HUMAX ( voormalig ziggo gebied neem ik aan? of anders PACE voor oud upc.
Ik heb precies het zelfde.
Ik kan alles bedienen met de samsung smart remote.
Behalve het uitschakelen.

Reageer