Beantwoord

Mediabox XL maakt lawaai

  • 10 mei 2018
  • 21 Reacties
  • 32198x Bekeken

Onze horizon mediabox zoemt en maakt veel lawaai. Kan ik een nieuwe mediabox krijgen van ziggo.
icon

Best beantwoord door JeffvE 10 mei 2018, 11:57

Als je Mediabox in een krappe ruimte staat of in een klein kastje kan de box zijn warmte niet goed kwijt en resulteert dit na enige periode ook tot het "hard zoemen" van de ventilator.
Mocht dat zo zijn probeer je box eens op de TV kast te zetten en kijk dan nog eens of het zoemen minder wordt. Je kan ook eens de stofzuiger bij de ventilator houden om al het stof weg te zuigen.

Blijft het dan aanhouden is het best even het probleem bij de Klantenservice voor te leggen.
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

21 Reacties

Reputatie 4
Badge +5
Als je Mediabox in een krappe ruimte staat of in een klein kastje kan de box zijn warmte niet goed kwijt en resulteert dit na enige periode ook tot het "hard zoemen" van de ventilator.
Mocht dat zo zijn probeer je box eens op de TV kast te zetten en kijk dan nog eens of het zoemen minder wordt. Je kan ook eens de stofzuiger bij de ventilator houden om al het stof weg te zuigen.

Blijft het dan aanhouden is het best even het probleem bij de Klantenservice voor te leggen.
Reputatie 3
Badge +3
Je kunt de horizon mediabox/mediabox xl in een gesloten kast met voldoende ventilatieruimte plaatsen. De afstandsbediening werkt met een RF signaal en gaat door de wanden van de kast heen.
Reputatie 7
Badge +35
Als je de Mediabox XL al wat langer hebt, kan er stof in de ventilatieroosters komen.
Even met een stofzuiger over de roosters.

Mocht je het geluid dan nog horen boven een zacht staande TV heen, dan kun je Ziggo bellen, bij mij en anderen is de box omgewisseld voor een stille.

Ik heb 2 boxen naast elkaar staan en die hoor ik zacht zoemen op een paar meter afstand, maar alleen 's-nachts als het verder stil is.
Mijn Horizon zoemt ook al vanaf begin. Is er bij ziggo geen stil alternatief? Het kleine tele2 apparaat op ons 2e adres is geluidsloos. Graag offer ik de harddisk op voor een stil apparaat. Vrgr eric
Reputatie 7
Badge +25
Hallo @Ericbrinkhorst,
dan kun je je pakket aanpassen door een gewone decoder (waarmee je niet op kunt nemen) te kiezen i.p.v. de Decoder XL (voorheen Horizonbox).
Is een optie wanneer ik zeker weet dat daar geen koelfan in zit.
Reputatie 7
Badge +25
Hallo @Ericbrinkhorst, als ik voor fUPC spreek waar de PACE geleverd wordt zit er geen koelfan in. Bij de Humax-decoders in fZiggo-regio weet ik het niet, maar daar weet @Willem-A (bijna) alles van, hij is de specialist op Humax-gebied.
Maar als je in fUPC-regio woont weet je het antwoord nu dus.
Reputatie 7
Badge +19
Dag @Ericbrinkhorst,

de Humax is uitermate stil. Maar het geluid dat je hoort behoort vaak niet toe aan de harde schijf, maar de koelfan(s). Bij een oude desktop hoor je de schijf vaak nog wel, maar vaak is de oorzaak daarvan ook het niet perfect inbouwen, en/of resonantie. Tegenwoordig is dat toch wel wat anders geworden. Je hoort de schijf van de Humax wel van heel dichtbij, maar dat is zeker niet hinderlijk, terwijl ik toch wel wat overgevoelig ben voor dat soort bijgeluiden. Natuurlijk kan het bij de Humax ook weleens misgaan, maar dan is er dus echt wat aan de hand.

De koelfan van de Humax draait zelden, en als deze al wel draait, is ook dat nauwelijks hoorbaar. Voor wat betreft het gebruik in fZiggo gebied, levert Ziggo alleen de Humax 5300c, welke niet mijn eerste keuze zou zijn door de aanwezigheid van maar één tuner en het feit dat er voor het opnemen/time shift een externe schijf gebruikt moet worden. Maar het is ook een apparaat dat wat karig is uitgevoerd. Voor velen genoeg, maar als je al een smartcard hebt, zou mijn advies de aanschaf van een Humax 5200c of 5400c zijn. Beiden gebouwd op hetzelfde platform, maar de schijf van de 5400c is 1000Gb (1Tb) en daarbij 2 maal zo groot als die in de 5200c.

Evenyueel zou je, om aan eens smartcard te komen, een CI module bij Ziggo kunnen huren en de smartcard vervolgens gebruiken in een zelf gekochte 5200c/5400c. Als je het aandurft: vooral die eerste staat vaak zeer betaalbaar op marktplaats.

Maar je kan ook hier https://community.ziggo.nl/mediaboxen-modules-95/wat-je-moet-weten-als-je-de-humax-gebruikt-in-oud-ofwel-fupc-gebied-26634 even kijken, want de Humax is ook inzetbaar voor alleen de vrije zenders in zowel fZiggo als in fUPC gebied.
Reputatie 7
Welkom op onze Community Thea Kuipers 🙂 Je hebt al een heel mooi antwoord gehad lees ik. JeffvE is #LekkerBezig! Ook
Ericbrinkhorst wordt al flink geholpen.

Laten jullie hier weten of jullie eruit komen met alle informatie?
Als je de 2 schroefjes aan de zijkant iets losser draait, gaat het lawaai voor een groot gedeelte weg. De ventilator zit er strak vast waardoor hij door het draaien erg resoneert met de rest van het apparaat. Tip van de dag.

Ik had de schroefjes ook los gedraaid. Bij mij werd het echter niet beter. De mediabox staat bij mij ook in een kastje, maar heeft voldoende ventilatie mogelijkheden. Nu valt het mee met de ventilator, van de zomer met die hitte had de mediabox het behoorlijk zwaar.
Komende week ontvang ik een nieuwe mediabox omdat het geluid steeds een aantal seconden wegvalt. Ik hoop niet dat deze nieuwe meer lawaai maakt dan de huidige.
Reputatie 4
Badge +5
@Lecoq69 Een nieuwe Mediabox XL zal dit probleem niet hebben aangezien deze vanaf de fabriek gecontroleerd worden op eventuele problemen/defecten. Mocht het tegen de verwachting toch zo zijn dat dit probleem optreed dan zou ik even opnieuw melden bij Ziggo zodat zij dit voor je verder kunnen oplossen.

Het punt blijft dat indien je mediabox onaangename bijgeluiden gaat produceren (iets wat deze eerst nooit deed) en genoeg ruimte heeft om de warmte kwijt te kunnen, Dat indien je dit als storend ervaart je het beste met de Ziggo kunt bellen om dit te verhelpen.
@JeffvE dit wordt de 3e mediabox in 1,5 jaar. Ik heb veel problemen gehad met het signaal. Twee keer een monteur gehad die alle aansluitingen hebben vervangen en in de wijkcentrale zaken hebben aangepast. De laatste keer had ik een Belgische monteur en die vertelde dat ze in België dezelfde software gebruiken in andere hardware en daar nauwelijks problemen hebben. Ziggo is er mee bezig maar dat duurt nu al wel heel lang. Ik heb eerder nooit problemen gehad bij Ziggo. Met de komst van glasvezel in ons dorp heb ik even een uitstapje gemaakt naar Telfort via Glasvezel maar dat was het ook niet helemaal. Binnen een jaar teruggekeerd naar Ziggo waar ik vervolgens de Mediabox kreeg. Omdat deze veel gevoeliger is voor een goed signaal, heb ik hier veel problemen mee gehad. Ziggo heeft daarbij altijd goede ondersteuning gegeven. Ik hoop alleen dat ik eindelijk ongestoord van de tv kan gaan genieten. Het duurt nu al zo’n 2 jaar.
Ik heb net een nieuwe ziggo horizon box en de ventilator maakt ook continu geluid, ook al staat ie op stand-by.
https://www.alpha-audio.nl/2017/08/maak-de-ziggo-horizonbox-stil/
Deze link heb ik gevonden. Maar ben benieuwd of er ook een manier is om dit te laten doen zonder dat het je garantie kost.
Reputatie 7
Badge +30
@Lester v Slooten Wanneer de box open gemaakt wordt, vervalt direct de garantie/ondersteuning. Wel zou je de box op pootjes kunnen zetten of de schroefjes van de ventilator ietsje losser draaien. Daar verlies je de ondersteuning niet mee en kan ook goed helpen 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Nu is Alpha Audio zeker een goed bedrijf, maar ze geven wel al zelf aan:

"Er zitten in totaal zeven schroeven in ons model. Vier aan de onderzijde en drie aan de achterzijde. Tenslotte zit er nog één verschoven onder een ‘warranty void’ sticker. Kortom: open maken is op eigen risico en doet de garantie teniet".

Misschien iets voor Ziggo om dit te laten doen bij hen, of het zelf zo op deze manier op te lossen?
Reputatie 7
Badge +35
Er zijn meerdere uitvoeringen mediaboxen waar de fan op een andere plaats zit en op een andere manier bevestigd en binnenin zit dan één en ander op een andere plaats en dit is niet alleen verschillend bij diegene met en zonder scart aansluiting, de informatie van Alpha Audio is derhalve verre van compleet.
Same! Ik heb in het buitenland altijd Chello/UPC gehad en ben in NL komen wonen nu, man wat maakt die Mediabox XL een zoomgeluid, allememachies! Eigenlijk ongelooflijk dat je daar maar mee moet leven of extra betalen kan voor een on-tv-decoder en dan ook nog opties verliest. 😕
Mijn probleem us verholpen. Maandag een mail gekregen van Ziggo. Ik kreeg de mogelijkheid om de mediabox next te krijgen. Daar heb ik uiteraard gebruik van gemaakt. Vanmiddag is alles binnengekomen en ik heb nu de nieuwe mediabox next aangesloten. Geen zoemende ventilator meer.
Oh wat fijn zeg! Ik zal eens navragen over de mogelijkheden.
Reputatie 3
Badge +4
De problemen die de media xl box hebben met de fan hebben diverse oorzaken,
De stof wat deze na verloop van tijd opzuigt, of een te dichte kast.
Wat meestal echt de oorzaak is van lawaai ook met een nieuwe xl box dat is het singaal. Daar gaat het meestal goed mis In
Om. Dit zoveel mogelijk te verkomen is. Goede kwaliteit coaxkabel 1 splitter op aop waarwanuit 1 naar de modem de ander na de xl box heb je meerdere tv s In Gebruik dan is vanuit de splitter wat na xl box gaat een singaal versterker ertussen dicht bij de aop, laagste uitgang na de media box en de andere uitgangen gebruiken over de lengte kabel na de overige tv s dit helpt goed tegen deze problemen, is het dan nog niet zo als het hoort dan is het zo dat er wat in de upstream fout gaat deze staat het beste tussen 38 en de 42 dbmv en de downstream tussen 0 en de + 4 a 6 om de minste herrie ervan te hebben.