Extra Mediabox XL


De extra Mediabox xl is voor mij een enorme teleurstelling geworden.

Enkele weken terug kreeg ik een mail van Ziggo waarin ik geattendeerd werd op de extra mediabox xl en de voordelen. Aangezien ik lichamelijk beperkt ben lig ik 'middags een uurtje of wat op bed. Wel handig als ik dan opgenomen programma's, waar mijn vrouw geen interesse voor heeft, kan kijken.

Omdat het mij niet lukte om te koppelen is er een monteur geweest. Deze lukte het ook niet en heeft een nieuwe Horizon mediabox EN extra mediabox xl besteld. Na ontvangst weer installeren wat niet lukte. Hup, weer een monteur hier. Deze kreeg het voor elkaar, super!

Na enkele dagen zette ik de extra box, boven op de slaapkamer, weer aan maar geen koppeling. Fuck, dacht ik. De boel uitgezet en aan en toen werkte het wel. Oke, kan gebeuren. Een week later 's avonds voor het slapen gaan willen mijn vrouw en ik een opgenomen programma gaan kijken krijg ik met geen enkele mogelijkheid verbinding. De volgende dag weer zelf de procedure gedaan, maar geen koppeling. De zaak nu maar geannuleerd want hier heb ik alleen maar ergernis van.

Twee monteurs hebben de bekabeling en het signaal gecontroleerd en alles was prima. De Horizon box staat, zoals het moet op hoog ingesteld. Waarom krijg ik dan op voor mij belangrijke momenten geen verbinding?

Wat mij betreft een waardeloos product.

10 Reacties

Reputatie 3
Badge
Staat je box boven ook op stand by hoog?
Dank voor je reactie.

Ik heb de extra box al geannuleerd bij Ziggo en staat nog ingepakt hier. Maar jouw reactie maakt mij onzeker en nieuwsgierig.

Ik dacht dat de extra box (ook) op hoog stond maar daar twijfel ik nu dus over. Ik ga hem weer uitpakken en proberen. Morgen reageer ik weer.
Reputatie 2
Badge
Be rt schreef:

Staat je box boven ook op stand by hoog?Volgens Ziggo hoeft toch slechts de Mediabox XL in stand hoog te staan voor een goede werking en zou de Extra-box (boven) ook goed moeten werken in de Eco-stand?
Heb de extra boxspring via moca verbonden je moet wel even op letten dat de splitters wat er tussen zitten 2 weg zijn anders krijg je een code 1004 of 1201 tot nu toe werkt het goed
Reputatie 2
Badge
Odin en tor schreef:

Heb de extra boxspring via moca verbonden...?Waarschijnlijk kijk je vanaf je "boxspring" naar de Extra-box? :D
Reputatie 4
Badge +2
Odin en tor schreef:

Heb de extra boxspring via moca verbonden je moet wel even op letten dat de splitters wat er tussen zitten 2 weg zijn anders krijg je een code 1004 of 1201 tot nu toe werkt het goedBedoelt u ongeveer dit:
Ik heb de extra mediabox XL via moca verbonden. Je moet wel even op letten dat de splitters die je gebruikt retourgeschikt zijn, anders krijg je een code 1004 of 1201?

Dan zal het inderdaad wel goed werken.
Zorg er ook voor dat je box niet op je thuisnetwerk aangesloten zit

Nadat ik dat gedaan had, moest na elke paar uur aan standby de extra mediabox even van de stroom
Vaak liep deze gewoon echt helemaal vast na het aanzetten
Week of 2 zo geprobeerd, toen weer teruggedraaid

Na het terug draaien, werkt het (nagenoeg) weer probleemloos (via MoCa)
Reputatie 3
Badge
Ruud R. schreef:

Be rt schreef:

Staat je box boven ook op stand by hoog?Volgens Ziggo hoeft toch slechts de Mediabox XL in stand hoog te staan voor een goede werking en zou de Extra-box (boven) ook goed moeten werken in de Eco-stand?


Ik begreep pas in een vergelijkbaar topic dat als de extra box op hoog blijft de verbinding blijft bestaan en niet weer opnieuw opgebouwd hoeft te worden met alle risico's van dien.
Ik heb gisteravond de extra mediabox xl boven weer geinstalleerd nadat deze opnieuw geactiveerd moest worden.

Tot nu toe start hij goed op met de stand 'Hoog'.

De tijd zal het leren en als ik weer problemen krijg gaat hij definitief terug.

Even terzijde, altijd goed contact met Ziggo, dus zeer tevreden.

Dank voor de tip.
Odin en tor schreef:

de splitters wat er tussen zitten 2 weg zijn anders krijg je een code 1004


Dit was het voor mij, ik had er een 3-weg splitter tussen zitten (wel een goede btw) maar na omwisselen naar een 2-weg meteen verbinding.

Cheers!

Wat vind jij?

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)
  Inloggen
  Niet gevonden wat je zocht? Vind meer topics