Beantwoord

Online tv kijken met Ziggo Go werkt niet meer in Web Browsers onder Linux

  • 15 oktober 2019
  • 633 Reacties
  • 30720x Bekeken

Sinds kort krijg ik de melding in de vivaldi-browser (2.9.1692.4 (Officiële build) snapshot (64-bits), op Linux Mint 19.2 bij ziggo go de melding:

Niet af te spelen

Het afspelen via deze browser wordt niet ondersteund 

 

De user-agent string:Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/78.0.3904.49 Safari/537.36 Vivaldi/2.9.1692.4

Deze snapshot is dus gebaseerd op chromium 78. 

Grrrrr.. Voorheen nooit issues mee gehad. Vivaldi is een chromium kloon, van de voormalige opera bouwers. Een zeer fijne browser, die eigenlijk mijn standaard is geworden.Firefox werkt wel,  maar Vivaldi (versie 2.8.1664.44) op Windows doet het ook gewoon:User agent string: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/77.0.3865 Safari/537.36 Vivaldi/2.8.1664.44 

Is Chromium 78 een versie te hoog? Wordt Linux gebashed? De vraag is eigenlijk: kan dit gefixed? Als chrome wordt ondersteund, kan dat met andere chromium-based browsers ook lijkt me. Edge wordt binnenkort tenslotte ook chromium-based.

icon

Best beantwoord door Lycke Ziggo 20 januari 2020, 12:29

Heel heel specifieke update heb ik niet. Dat wil zeggen, niet echt een andere boodschap dan eerdere berichten. Ik heb wel intern nagevraagd wat ik hier nu officieel over kan communiceren, daarop kwam dit terug: 

  • Officieel ondersteunen we Linux niet, daarom testen we dit ook niet door op dit besturingssysteem.
  • Alleen omdat dit eerder wel gewerkt voor sommige klanten, zijn we wel bezig om te achterhalen waardoor dit nu niet meer het geval is.
  • We kunnen echter geen garanties of tijdslijnen geven, maar kijken wel of we dit weer terug kunnen brengen. We hebben echter te voldoen aan diverse beveiligingsregels (content afspraken) waar we aan moeten voldoen.


Ik lees dat er hier en daar wat onduidelijkheid is over het woord “ondersteunen” (ik voeg me bij de mening van hanh, dat woord komt me zowat mijn neus uit 😉 ), en dat mensen dit verschillend opvatten. Ik wil nogmaals benadrukken dat “niet ondersteunen” niet gelijk staat aan “niet werken” of zelfs “werking tegenwerken”. Het houdt - kort gezegd- puur in dat we de werking niet garanderen en het ook niet zelf testen hierin. In de praktijk betekent dit lang niet altijd dat het niet werkt.

Kijk bijvoorbeeld ook naar het ondersteunen van bepaalde type's TV's in combinatie met de CI+ module. Er zijn zat tv's die niet gecertificeerd zijn voor tv kijken met een CI+ module van Ziggo, die wel gewoon blijken te werken. 

 

Toevoeging; jullie testen, informatie en bevindingen worden uiteraard ook gedeeld. Ik kan me voorstellen dat jullie bij de zin “we zijn bezig met achterhalen waardoor dit niet meer het geval is” hier benieuwd naar zijn. Bedankt voor alle input :-) 

 

Bekijk origineel

633 Reacties

Reputatie 6
Badge +19

Hey da’s idd een interessante. Is Chromium 78 onder de motorkap erg afwijkend? Check eens met een Chromium 77-fork in Linux, en/of Vivaldi 2.9 in Windows.

 

Wordt Linux gebashed?

 

Linux is vanaf het begin (Horizon GO) nooit ondersteund geweest. Dat het kan werken, is dan wel weer fijn :)

 

edit

Zou idd met de veranderingen in Chromium 78 te maken kunnen hebben:

https://blog.chromium.org/2019/09/chrome-78-beta-new-houdini-api-native.html

Al een oorzaak/oplossing gevonden? Chromium 78 onder Ubuntu geeft me inmiddels hetzelfde probleem. Firefox niet :-(

@GTG  Het werkt weer inmiddels. (met vivaldi 2.9.1705.30) gebaseerd op 78.0.3904.72. Ik heb zelf niks veranderd, behalve weer een nieuwere snapshot. Blijkbaar is er iets aangepast, maar ik weet niet of dat bij Ziggo is gebeurd of door de browser update.

Blij dat het weer functioneert in elk geval. 
 

wie heeft de post van @AlexHelpt trouwens als antwoord gemarkeerd? Prima post, daar niet van...😉

Hmmm, chromium niet (3904.70, standaard repo). Maf :-( Vivaldi idd wel.

Ziggogo suddenly fails for me on Ubuntu and debian. The issue is down to this app not being secure so if you don’t mind being a little vulnerable then its an easy fix

 

$ sudo apt-get purge flashplugin-installer

$ sudo apt-get purge apparmor

$ sudo apt-get install flashplugin-installer

$ sudo reboot

 

Works for me on Firefox, I cannot comment on other browsers

 

A more elegant solution would be to create an apparmor profile for this without purging it

Reputatie 5
Badge +2

Denk niet dat dit aan de ziggo kant is,

Chromium en chrome en tegenwoordig edge hebben de zelfde core als vivaldi echter kunnen door makers bepaalde dingen als flash en java uit zetten in de kern,

 

en hierdoor kunnen apps/site slechter of niet werken omdat er toch java scripts of flash related inhoud op draaien

 

07-01-20

bij het selecteren van een zender volgt een timeout na de POST https://web-api-pepper.horizon.tv/oesp/v2/NL/nld/web/license/eme

Chrome versie  

Versie 79.0.3945.88 (Officiële build) unknown (64-bits)

Firefox versie

71.0

OS: linux ubuntu

ook na cache, dnsflush en cookies verwijderen.

 

Ik veronderstel dat je link verwijst naar een Screenshot Image van de output in het Developers Window van Chrome. Die loopt dood.

Je kunt een Image ook als bijlage toevoegen aan je reaktie. Gebruik de Paperclip.

Badge

Volg dit even met interesse en hopelijk met oplossing tot gevolg nadat ik gisteren werd gebeld door iemand die niks meer kon kijken via Ziggo GO op Linux Mint 19 geprobeerd met Chrome versie 79 en Firefox versie 71 (exact versie nummers weet ik niet maar zal vergelijkbaar zijn).

Reputatie 7

Volgens mij is het probleem inmiddels opgelost, ik kon er ook niet inkomen maar nu werkt het hier weer. Misschien waren ze er mee bezig?

probleem is nog niet opgelost.

 

Reputatie 2

Tot gisteren, 07-01-2020, heb ik nooit problemen gehad om Ziggogo op Arch-Linux te bekijken

Sinds de storing gisteren die alle online platformen heeft getroffen, kan ik geen tv meer kijken via de browser.

 

Inloggen lukt, de zender overzichtsbeelden zijn te zien en worden ververst, alleen wanneer ik op het kanaal klik, krijg ik de titel van het programma te zien met de ronddraaiende  cirkel, vervolgens krijg ik de melding dat de video niet kan worden weergegeven.

 

Ik heb een melding via Ziggo webcare gedaan en zij hebben mij hier doorverwezen.

 

De browsers die ik heb geprobeerd zijn Vivaldi, Google-Chrome en Firefox. Chrome en Firefox hebben inmiddels een update gekregen, maar de vorige versies vertoonden hetzelfde gedrag sinds gisteren. De dagen daarvoor heb ik zowel op mijn laptop als op mijn oude iMac die nu als tv/ Linux computer dient in de slaapkamer hetzelfde probleem.

 

Ik kijk al een paar jaar TV op deze manier, naast de horizon box in de woonkamer en het was altijd probleemloos op Linux. Daarom denk ik niet dat het met Linux bashing te maken heeft of met de browser updates, maar met een permissie probleem in Widevine vanuit Ziggo. NPO start, Netflix en Film 1, die dezelfde techniek gebruiken draaien hun content probleemloos af.

 

Same problem here, using Chromium on Raspberry Pi.  It plays everything HTML5, Youtube, etc, but not ZiggoGo.  I see mention of Flash in the discussion above, but I thought ZiggoGo was all HTML5 now.  Very frustrating.

Reputatie 1

Heb het probleem ook, ook op Linux (Fedora met Chrome 78, nog niet geupgrade naar 79 want daar hoor ik slechte verhalen over, en ook met Firefox 70 werkt het niet meer) .  Heb met deze configuratie prima alles kunnen zien, maar nu werkt ineens sinds 1 of 2 dagen niets meer: live tv, replay, bij alles hetzelfde probleem (de foutmelding in de titel zie ik ook in de JS console van de browser).

Ja, hier hetzelfde. Een draaiende cirkel in Firefox en Vivaldi op Linux (Mint 19.3) en geen beeld. Op Windows in Vivaldi hetzelfde, terwijl de Edge Beta (ook chromium) op Windows 10 wel werkt…….

Frustrating indeed….Grrr

Do we really need flash? :tired_face:

Het probleem zit in dit deel van de broncode. Op W10 is de broncode exact hetzelfde en werkt het wel met Chrome versie 79. (getest in vmware)

<script>
window.startupSettings = {
    ajaxBase: "https:\/\/web\u002Dapi\u002Dpepper.horizon.tv\/oesp\/v2",
    countryCode: "NL",
    languageCode: "nld",
    securityEncryptionKey: "2fbdcd08358e30f8eb987d33260b598f",
    outageEndpoint: "https:\/\/s3.eu\u002Dcentral\u002D1.amazonaws.com\/horizongo\u002Doutage\u002Dnotification\/prod",
    theme: "\/etc\/designs\/orion\/theme\/ziggo/css/all.css?v=4",
    themeName: "ziggo",
    isTargeted: "",
    personalizationServiceUrl: "",
    homepage: "\/nl"
};
</script>

Badge

Heb hier ook last van. Chrome 79 op Linux en Firefox 71 op Linux. Bij het starten van live tv of terugkijken komt enkel de melding “Helaas is de video onderbroken….”  Werkt wel met Chrome 79 op Windows 10 op VMWare.

Reputatie 5
Badge

Sinds een paar dagen werkt Ziggo Go hier niet meer op 2 computers met Ubuntu Linux. Op beide machines zijn geen wijzigingen geweest (updates, andere software, etc.) Op onze tablets en telefoons (Apple en Android) werkt alles wel naar behoren.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

Reputatie 1
Badge

Hier hetzelfde probleem. ZiggoGo was mijn enige manier van televisie kijken, omdat de smartcard het al maanden niet doet… (Waarschijnlijk kapot.)

Nu dus alleen nog mogelijk om via mijn telefoon te kijken, maar op zo’n klein schermpje, dat gaat hem echt niet worden.

Ik heb gecheckt onder Arch (daily driver) als onder Ubuntu, met zowel Firefox, Google Chrome als Chromium. Niks werkt!

Ik heb onder Arch nooit Flash geïnstalleerd, dus Flash is m.i. niet nodig.

***Edit ***

Ik bedacht me dat ik nog een Chromebook heb!
Ook na update versie 79 kan ik hierop ZiggoGo kijken.

Het lijkt er dus op dat Ziggo Linux “blokkeert”...

vanaf 7-1-2020 geen ziggo go op pc (wel op tablet) 

Reputatie 4

Tot gisteren keek ik normaal op mijn computer (Ubuntu, chrome) naar ziggogo.tv. Sinds gisteren krijg ik alleen nog maar een zwart scherm. Op andere computer, nieuwere ubuntu, ook niks. Ziggo Webcare zegt dat het aan mij ligt. Op mijn telefoon kan ik wel TV kijken, zowel via de app als via de browser/ziggogo. 

Ik neem aan dat er hetzij bij Ziggo hetzij in Ubuntu/Chrome iets is veranderd. Ik zou verwachten dat Ziggo me helpt met uitzoeken, voor mij is dat best wel lastig. Misschien een codec die veranderd is, of die ineens niet meer in ubuntu zit. 

Maar ik kan dus sinds gisteren geen tv meer kijken. Ik gebruik de mediabox niet, die heb ik weggedaan. 

Hetzelfde hier,

linux mint met firefox 72.0.1 of chrome werkt niet; overzichtsscherm met zenders werkt wel, zender starten werkt niet.

linux mint met chromium werkt niet, overzichtsscherm blijft zwart, geen optie om in te loggen

windows 10 met firefox 72.0.1 werkt wel

Ook hier geen recente veranderingen in OS of browser dus het probleem zit in de html5 applicatie van ziggo

Confitmed. op linux mint 19.3 in vivaldi en firefox ook een nogo, waar het eerder gewoon werkte.

Exact hetzelfde hier. Er lopen inmiddels al meerdere topics over. wellicht kan een moderator deze samenvoegen, en opheldering geven.

Reputatie 2

Dit heeft helemaal niks met Flash te maken, als zowel Firefox en de Chromium browsers dit gedrag vertonen is er maar een gemene deler: Widevine.

Het ligt niet aan Widevine, want de andere streamingdiensten werken probleemloos, het probleem ligt echt aan de kant van Ziggo. 

 

Op Ziggo webcare vertelden zij mij dat het een wereldwijd probleem is en dat is pure onzin. Er is iets misgegaan gisteren tijdens die storing en kennelijk hebben ze alleen maar naar de App gekeken. 

 

Je kan een Linux gebruiker niet zomaar met een kluitje in het riet sturen…

Ik vraag me af of er ook vanuit de Mac wereld problemen zijn.

Reageer