Beantwoord

Ondertiteling verdwijnt met streamen

  • 11 juli 2020
  • 24 reacties
  • 1362 keer bekeken

Sinds een paar dagen is ineens de ondertiteling bij programma's weg als ik wil streamen met google chrome cast. Ik zie in het midden van de tv nog een heel klein, millimeters, wit streepje dat verandert als er ondertiteling in beeld zou moeten zijn, maar het is niet te lezen, ook niet van dichtbij.

De ziggo Helplijn, weet niet wat het is. Ik heb zelf een samsung telefoon en mijn vriendin een  iphone, op beide telefoons hetzelfde euvel. Op de telefoon gewoon ondertiteling, bij streamen is het weg.

Meerdere tv's en drie verschillende chrome casts geprobeerd, iedere keer hetzelfde resultaat.

Wie weet hier iets van…….???

@EnergieBoy 

@Dave- 

@millennium1980 

 

icon

Best beantwoord door Jasper-2020 23 augustus 2020, 20:18

Goedendag,

Het heeft even geduurd maar bij ons in het euvel inmiddels opgelost.
De ondertiteling is weer zoals het hoort met het streamen van Ziggo Go via de ChromeCast naar de tv.

Bedankt

Bekijk origineel

24 Reacties

Wij hebben hetzelfde probleem.

Verwees ZIGGO jou ook naar deze community?

Nee, was aan het googlen en kwam toen je post tegen. Nog geen contact met Ziggo hierover gehad.

App afsluiten, andere telefoon, Chromecast afsluiten etc werkt niet. 

Ondertiteling staat in paar mm groot in het midden van het scherm.

Oh ja. Mijn Mediabox staat uit ivm aanstaande verhuizing.

Ikmheb wel contact gehad met ZIGGO. Was de eerste zeiden ze. Misschien helpt het als jij ook conatct zoekt en zegt dat deze pagina (zogauw) ook geen antwoord heeft.

Ga ik doen. Zojuist vanuit Windows 10 laptop icm chrome browser naar Ziggo go en dan casten naar Chromecast werkt ook niet. Lijkt aan de kant van de Chromecast te liggen.

Yep zelfde probleem hier!

Zelfde hier. Ziggo, aan het werk. 

Idem, zal het ook melden

Ziggo gesproken,

Was inderdaad nog niet bekend, gewezen op deze community. Medewerker heeft een case aangemaakt. Mogelijk binnen binnen enkele werkdagen - +/- 3 dagen - een reactie. 
Hopelijk komt er spoedig een oplossing. 

Reputatie 1

mijn vrouw heeft hetzelfde gemerkt met serie handsmaids tale. op de telefoon samsung s7 werkt de ondertiteling wel normaal

mijn vrouw heeft hetzelfde gemerkt met serie handsmaids tale. op de telefoon samsung s7 werkt de ondertiteling wel normaal

Bij mij ook. Andere kanalen, Netflix bijv geeft wel ondertitels.

afgelopen week geen problemen gehad bij het streamen van ziggo go app. Nu zie je de ondertiteling heel klein in het midden verschijnen. Dit is alleen bij de ZIGGO Go app en niet via netflix of ander content.

Hi all!

Ontzettend fijn om te zien dat jullie elkaar allemaal te hulp schieten! Ik heb goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er helemaal niets loos is met jullie eigen devices en Chromecasts. Het slechte nieuws is dat er bij ons sinds 10 juli een issue is aangemeld dat de ondertiteling verkleind wordt weergegeven bij het streamen van On Demand content middels een ChromeCast. We zien tot nu toe klachten van Ziggo GO gebruikers met een Mediabox Next vanaf zowel Android als iOS devices. 

Het probleem is in onderzoek en we proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Op dit moment is er nog geen verwachtte oplosdatum bekend. Sorry voor het ongemak!

 

Hallo Cecilia,

Bedankt voor uw reactie en erkenning van het probleem. 
kunt u in dit ‘draadje’ wel laten weten wanneer er een (mogelijke) oplossing voor handen is?

Succes met de spoedige oplossing.

Alvast bedankt. 
met vriendelijke groet

Reputatie 1

Is inderdaad heel vervelend. Hoop dat het heel snel wordt opgelost. Wat ik wel jammer vind is dat dit soort issues nooit pro actief gemeld worden om de storingen pagina van ziggo. Je gaat eerst alles zelf alles na, verschillende devices proberen, updaten, chromecasten testen, aan de tv schudden, extra pilletje voor de bloeddruk, tegen de kinderen zeggen dat ze het kapot hebben gemaakt, lelijk doen tegen je vrouw, de hond een schop geven, oriënteren bij KPN en dan kom je er achter dat het aan ziggo ligt. Misschien een bloemetje voor mijn vrouw, de hond een bot en ik korting omdat het (weer) niet werkt zoals het zou  moeten. En vooral meldt dit even pro actief op de storingen pagina. Dan hebben we voornoemde ellende niet. 

Hi all!

Ontzettend fijn om te zien dat jullie elkaar allemaal te hulp schieten! Ik heb goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er helemaal niets loos is met jullie eigen devices en Chromecasts. Het slechte nieuws is dat er bij ons sinds 10 juli een issue is aangemeld dat de ondertiteling verkleind wordt weergegeven bij het streamen van On Demand content middels een ChromeCast. We zien tot nu toe klachten van Ziggo GO gebruikers met een mediabox Next vanaf zowel android als iOS devices. 

Het probleem is in onderzoek en we proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Op dit moment is er nog geen verwachtte oplosdatum bekend. Sorry voor het ongemak!

 

Heb net e.e.a. weer gecontroleerd en het werkt weer.

Bij ons ook geen ondertiteling bij casten chromecast

Reputatie 1

Ondanks recente mededeling werkt het bij mij nog steeds niet

 

Probleem hier ook, streamen vanaf iPhone naar Chromecast, minuscuul wit streepje in het midden van het beeld.

Hi all!

Het probleem staat bij ons nog steeds open i.c.m een ChromeCast. Het klopt dus dat jullie het probleem nog ervaren. Ik hoop zelf ook dat deze storing snel is opgelost, maar een verwachtte oplostijd heb ik nog niet doorgekregen. Sorry!

Ziggo: 'We werken aan oplossingen voor problemen Ziggo Go'

Badge

Ook ik heb last van kleine letters bij “Backstrom”.
Deze pak ik rechtstreeks van Ziggo On Demand.
Dus geen Chromecast oid.
Heb nw tv LG CX

Hoi @LowSpeed

Wat irritant dat je de kleine lettertjes in beeld ziet in plaats van de normale ondertiteling. Heb je de laatste versie van de Ziggo Go app op je mobiele apparaat staan? Ik wil je vragen om de Ziggo Go app helemaal te verwijderen en dan opnieuw te installeren. Ik ben benieuwd hoe het dan gaat. 

Goedendag,

Het heeft even geduurd maar bij ons in het euvel inmiddels opgelost.
De ondertiteling is weer zoals het hoort met het streamen van Ziggo Go via de ChromeCast naar de tv.

Bedankt

Reageer