Sticky

Mogelijke oplossing foutmeldingen Ziggo GO via Android + Chromecast

  • 4 juni 2017
  • 12 Reacties
  • 12740x Bekeken

Reputatie 1
Beste mede Ziggo GO-gebruikers,

Zoals veel van jullie heb ik ook regelmatig problemen met de Ziggo Go app in combinatie met een Chromecast. Ik gebruik een Chromecast 2 in combinatie met een Motorola Moto X 2014 (android 6.0). Vaak valt na een korte periode tv kijken het beeld weg of begint het beeld oneindig te bufferen en krijg ik in de app een foutmelding. Ik heb de tips op het forum geprobeerd, zoals de router resetten en de 2,4 en 5ghz netwerken van elkaar scheiden (ik gebruik de connect box). Dit bleek voor mij helaas niet de oplossing. Alle andere apps werken perfect met de Chromecast, zoals Spotify, YouTube en Netflix, het probleem doet zich alleen voor met de Ziggo Go app.

De oplossing
Ik heb nu (mogelijk) de oplossing gevonden en ik kijk al meer dan 2 uur tv (eurosport) en ik heb nog géén foutmeldingen gehad. De stream is tot nu toe niet onderbroken, op twee keer een kort momentje bufferen na. Ik gebruik een Motorola met een 'kale' Android versie. Bij een Samsung o.i.d. vind je de opties misschien op een andere plek.
Ik heb het volgende gedaan (deze stappen zijn voor Android apparaten):

Ga op je Android telefoon/tablet naar 'instellingen' en dan naar 'accu'.
In het accu menu druk je rechtsbovenin op de 3 stipjes en open je het menu 'accuoptimalisatie'.
Druk vervolgens op 'niet geoptimaliseerd' en kies voor 'alle apps'.
In de lijst zoek je de Ziggo Go app en selecteer je deze. Kies in het menu de optie 'niet optimaliseren'.
Ps: het instellingen menu ziet er op verschillende Android apparaten mogelijk anders uit.

Deze optie zorgt ervoor dat de 'Doze' feature van Android wordt uitgeschakeld voor de Ziggo Go app. Dit houdt (voor zover ik weet) in dat de app niet in slaapstand wordt gezet en altijd actief blijft. Dit heeft mogelijk wel een hoger accu verbruik tot gevolg, maar tot nu toe heeft het bij mij de foutmeldingen opgelost.

Ik hoop dat anderen hier wat aan hebben. Hebben deze stappen bij jou ook geholpen? Reageer dan aub even op dit topic, zo kunnen we deze 'fix' onder de aandacht brengen.

12 Reacties

Beste Ev050,

Dit kan kloppen, o.a. background data usage wordt gelimiteerd in powersave modus.

Ziggo Go op de Chromecast controleert namelijk een keer in de zoveel tijd of het apparaat waarmee gecast wordt nog steeds verbonden is met de Ziggo Go app, als deze binnen een bepaalde tijd niet reageert wordt de stream onderbroken.

Netflix, Spotify, etc hebben deze requirements niet en blijven daardoor gewoon werken als contact met het castende apparaat wordt verbroken.

MVG
Reputatie 1
Bedankt voor je reactie Jonathan. Ik denk inderdaad dat het een combinatie is van hoe de app in elkaar zit en hoe Android de achtergrond processen beheert. Sinds ik 'Doze' voor Ziggo Go heb uitgeschakeld heb ik geen foutmelding meer gehad. Ik heb de app vandaag zo'n beetje de hele dag laten casten en er is geen onderbreking geweest.
Ik ben benieuwd of er ook anderen zijn bij wie deze workaround werkt.
Reputatie 7
Badge
Super waardevol, Ev050! 🙂 Klopt als een bus. Dit is iets waar we vaker tegenaanlopen maar wat bij gebruikers en zelfs Ziggo-medewerkers onvoldoende bekend is. Heel erg bedankt voor het delen. Ik heb dit topic dan ook uitgelicht als Toptip op de voorpagina van de Community. Net als jij ben ik benieuwd naar de verdere reacties!

P.S. Welkom op de Ziggo Community! Een prachtige eerste bijdrage, hopelijk één van vele. 😉
Reputatie 1
Bedankt Jesse, mooi dat het een toptip is geworden! Ik hoop dat anderen er wat aan hebben en dat het zo wat ruimer onder de aandacht wordt gebracht.
Tot nu toe heeft het mijn problemen met de app volledig opgelost. En om nog even terug te komen op het hogere batterij verbruik, dat valt bij mij best mee. Ik kan zien dat de app langer actief blijft en meer CPU blijft gebruiken, maar het is niet heel erg nadelig voor de batterijduur.
Reputatie 6
Badge +12
@Ev050,

buiten ZiggoGo kunnen ook andere apps er baat bij hebben, vorige week een buurman met problemen op zijn androïd toestel. Via via op deze site terecht gekomen: https://android.gadgethacks.com/how-to/android-basics-disable-doze-app-standby-for-individual-apps-0168960/
De probleem apps uitgesloten van Doze en App standby en ik heb van hem geen klachten meer gehoord.
Reputatie 1
Bedankt voor je reactie Sparco.
Mooi dat je die link post, dat zijn de exacte stappen die ik uiteenzette in m'n originele post, het helpt anderen vast om er een visuele guide bij te hebben.

Edit: ik dacht ik voeg Sparco's link even toe aan m'n originele post, maar die kan ik helaas niet aanpassen.
Klopt dit?
Ik heb ziggo go nu op 2 plekken in mijn Samsung uitgezet.
Ik heb nl niet het menu zoals beschreven.
Nu maar hopen dat het opgelost is.
Klopt dit zo?
Ik heb nu de ziggo go ap op 2 plaatsen in mijn samsung uitgezet.
Ik heb nl niet het menu zoals in dit topic beschreven.
Nu maar hopen dat het helpt.
Ik heb nl al n jaar lang last van uitval tijdens het casten met mn chromecast i.c.m Ziggo go.
Reputatie 1
Ik denk het wel M69, ik heb Ziggo Go alleen uitgezet in het menu batterij/accu optimalisatie. Die andere screenshot die jij postte zal wel een specifiek Samsung dingetje zijn. Ik ga er van uit dat het bij jou zo goed ingesteld staat.
Super waardevol, Ev050! 🙂 Klopt als een bus. Dit is iets waar we vaker tegenaanlopen maar wat bij gebruikers en zelfs Ziggo-medewerkers onvoldoende bekend is. Heel erg bedankt voor het delen. Ik heb dit topic dan ook uitgelicht als Toptip op de voorpagina van de Community. Net als jij ben ik benieuwd naar de verdere reacties!


P.S. Welkom op de Ziggo Community! Een prachtige eerste bijdrage, hopelijk één van vele. ;)


Ik zou het dan ook willen zien dat de App netzo ingesteld zou worden als NETFLIX, zodat wij als betalende gebruikers niet al die handelingen hoeven te doen!!

Ps hoe deel je dit antwoord met het andere chromecast topic in dit forum?
Reputatie 7
Badge
Ik zou het dan ook willen zien dat de App netzo ingesteld zou worden als NETFLIX, zodat wij als betalende gebruikers niet al die handelingen hoeven te doen!!
Ook wij zien dit niet anders. 🙂 Er wordt dan ook hard gewerkt aan een HTML5 variant zodat we van Silverlight plugin kunnen afstappen. Wanneer deze gereed zal zijn is helaas nog niet bekend, maar ik kan je verklappen dat we een heel eind op weg zijn.

Ps hoe deel je dit antwoord met het andere chromecast topic in dit forum?Je kan een link in tekst plaatsen door gebruik te maken van de volgende code:
code:
[url=http://google.nl/]hiertussen plaats je de tekst die in dit geval linkt naar Google[/url]

Het adres van Google vervang je dan uiteraard met de link naar het topic, en als tekst kan je bijvoorbeeld de titel van het gebruiken.
Reputatie 1
Hoi Ziggo,

Nou, dan hoop ik maar dat jullie het snel oplossen. Bovenstaande suggesties helpen niets op mijn Moto G5, iPad en dergelijke.

Chromecast 2 heeft een uitstekende verbinding met mijn router. Maar toch word iedere keer de verbinding verbroken. Foutmelding 2

Zoals al eerder aangegeven werken Apps zoals Netflix, NPO prima en zonder problemen en zelfs de Knippr App werkt prima.

Maar goed, kijk voorlopig maar even via Knippr TV.

Reageer