Beantwoord

Gaat Ziggo GO samenwerken met de nieuwe Apple TV app

  • 16 mei 2019
  • 13 reacties
  • 2114 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +1
In iOS 12.3 is de nieuwe TV app gelanceerd in Nederland waarin iTunes films met streaming services gecombineerd zijn in een app. Films, series, sportevenementen en nieuws, van verschillende providers, allemaal in een app. Gaat Ziggo Go hier ook mee samenwerken? Ik zou dat erg vet vinden.
icon

Best beantwoord door Michael Ziggo 22 mei 2019, 14:41

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een Ziggo GO versie voor Android TV & Apple TV. Deze zitten beiden nu in de testfase. Wanneer dit is afgerond is kondigen we het natuurlijk aan via de officiële kanalen! Nog even geduld dus.
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

13 Reacties

Reputatie 7
Ik zou dit ook super vinden, en het blijft nog stil bij Ziggo.

hoop het wel want ben zelf sinds 2 maanden nu Apple freak en weg met Android/Windows

Maar @EnergieBoy onze Apple Specialist weet misschien meer 😊
Reputatie 7
Hoi, sorry hoor, maar ik weet net zoveel van Ziggo Go app voor Apple TV als elk andere klant. Dus ik kan hier zinnig woord over zeggen. Afwachten, misschien dat het er komt, maar wanneer, geen idee 😀
Reputatie 7
was een proberen waard bij jou @EnergieBoy 🤗
Reputatie 7
Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een Ziggo GO versie voor Android TV & Apple TV. Deze zitten beiden nu in de testfase. Wanneer dit is afgerond is kondigen we het natuurlijk aan via de officiële kanalen! Nog even geduld dus.
Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een Ziggo GO versie voor Android TV & Apple TV.

Da's heel fijn (ben er zelf ook al lange tijd bijzonder benieuwd naar omdat ik graag een alternatief wil voor die onhandige UI van de Mediabox), maar ik denk dat je niet de daadwerkelijke vraag beantwoordt. Althans, niet zoals ik 'm begrijp.

Ziggo is zelf een app aan het bakken voor Apple TV. Een goede ontwikkeling. Maar Apple heeft zelf een eigen app, die heet 'TV' en is dus (verwarrend, inderdaad) de Apple 'TV app'. Hierin komen diverse diensten samen. Op dit moment kun je daar bijvoorbeeld al bij sommige films zien dat je deze op Netflix of Prime Video kunt openen. Goede integratie! En in de VS schijnen kabelaanbieders er ook een plek in te hebben, zodat je kun content er ook in kunt vinden.

Toen ik dat zag leek het me een mooie kans voor Ziggo en dus vraag ik me, net als topicstarter, af of Ziggo, naast de eigen Apple TV app, ook een koppeling krijgt met de Apple 'TV app'.
Reputatie 7
Interne test fase is het dan :)
Want er zijn, volgens mij, nog geen klanten die aan het testen zijn.
Dus we zullen nog wel even geduld moeten hebben, ben ik bang.
Reputatie 7
Hoi @Breuls, goed punt! Ik las er inderdaad wat overheen. Het klopt dat ze in de VS dit al hebben, maar daar is hier nu echt nog helemaal niks over bekend.
Hoi @Breuls, goed punt! Ik las er inderdaad wat overheen. Het klopt dat ze in de VS dit al hebben, maar daar is hier nu echt nog helemaal niks over bekend.

Duidelijk!

Mag wat mij betreft op het wensenlijstje. 😉
Leuk idee! Naast een losse Ziggo-GO app voor de Apple TV, zou een integratie met de 'TV-app' heel mooi zijn. 😄
Allemaal leuk en aardig Ziggo, maar het zijn alleen maar loze woorden helaas. In februari 2018 werd al gezegd dat jullie de app intern aan het testen waren, we zijn inmiddels bijna anderhalf jaar verder. Er is nog niet eens een screenshot gepost, mensen die al 2 jaar op de testlijst staan hebben ook nog niets gehoord. Die Apple TV app gaat er echt niet meer komen hoor en als die er wel nog komt dan is de ATV inmiddels uitgestorven. (heb inmiddels 3 Apple TV's gekocht in de periode dat ik wacht op die app). Menig kickstarter project is sneller af, man zelfs een Call of Duty game (waar m.i. toch een stuk meer werk voor nodig is) is sneller klaar voor het publiek (dat dan ook nog eens een extreem veel groter publiek moet bedienen).

Nee Ziggo, we hebben liever dat jullie eerlijk zijn en gewoon zeggen dat de app er niet komt, omdat we allemaal wel weten dat er veel geld gestoken is in de nieuwe Horizon mediabox. Deze mediabox willen jullie uiteraard aan de man brengen en zo'n app zouden die plannen kunnen dwarsbomen. Helaas, maar dit is het enige scenario wat waar kan zijn. Waarom? Omdat LibertyGlobal al lang een app heeft voor bijvoorbeeld Android TV, Horizon Go genaamd.

*bron: Tweakers*
Naast de Ziggo GO-app is er namelijk ook een Horizon GO-app van moederbedrijf Liberty Global. Deze werkt in alle landen waar het moederbedrijf tv aanbiedt. Die app werkt dus ook in Nederland. Bij het starten van de app moet je kiezen in welk land je woont, waarna je kunt inloggen, schrijft Skit3000. Nou is Ziggo bezig met een Android TV-versie van de Ziggo GO-app, maar die is nog niet beschikbaar. Misschien kunnen andere gebruikers echter wel al gebruikmaken van de Horizon TV-app, bedacht de Tweaker.
Dat bleek inderdaad zo te zijn. UPC-klanten in Slowakije kunnen sinds december vorig jaar een Horizon TV-app downloaden. Wie denkt die app te kunnen downloaden om meteen tv te kunnen kijken, komt echter bedrogen uit. Daar moet eerst wat aan getweakt worden, want de enige optie die je standaard krijgt, is om in te loggen met een Slowaaks UPC-account.

Zoals je ziet kunnen ze het in andere landen dus wel. En zo zie je ook maar dat Nederland helemaal geen leider is in technologische vooruitgang in Europa zoals we de laatste tijd steeds vaker zien bij nieuwe technologien. In 2005 woonde ik in Frankrijk die destijds enorm achter liepen op Nederland qua technologie. Dit is nu alleszins veranderd en durf misschien wel te zeggen dat ze voortaan voor lopen. Waarom? Nou, omdat we dit soort onzin maar blijven slikken, van alles beloven maar met niets komen. Lijkt wel politiek waar iedere Nederlander nog wacht op zijn/haar 1000 euro netto van Rutte. In dit geval dus een ATV app beloofd en er komt niets, nog niet eens een schrijntje nieuws, nee zelfs daar moet iCulture achteraan gaan, en guess what? Ze krijgen precies hetzelfde antwoord als in 2018. Verschillende mensen ook contact op laten nemen met Ziggo over deze kwestie en daar wordt gewoon doodleuk gezegd dat ze helemaal niet bezig zijn met een ATV app of dat ze van niets af weten. (Geen enkel bedrijf lukt het om een app 1,5 jaar lang geheim te houden voor het personeel, zelfs Apple lukt dat niet)

Geen enkel bedrijf heeft anderhalf jaar nodig om een tv app uit te testen en dan alleen intern. Sterker nog, zelfs bedrijven waarvan je verwacht dat ze nooit met apps zouden komen, of ze zouden updaten doen het nog sneller.

Enorm jammer, en het is dat ik hier weinig andere keuzes heb dan Ziggo, anders was ik al lang overgestapt. Zo jammer, want had altijd positieve ervaringen met Ziggo (of ja UPC). Erg jammer.

Overigens boeit het me niet als ze nooit een app uit zouden brengen (KPN heeft er ook geen). Enige zeer grote verschil: KPN heeft nooit gezegd dat ze een app zouden maken voor de ATV. Ziggo daarintegen heeft het al meerdere malen gezegd, en meerdere malen dezelfde antwoorden gegeven: We zijn het intern aan het testen. Jammer!
Interne test fase is het dan :)
Want er zijn, volgens mij, nog geen klanten die aan het testen zijn.
Dus we zullen nog wel even geduld moeten hebben, ben ik bang.

Maak er maar gerust nog een jaartje of 2 van, want ze zijn het al anderhalf jaar "intern" aan het testen (heel de Ziggo crew heeft natuurlijk een Apple TV haha). Tegen die tijd kan je Apple TV wel met pensioen. Daarna nog 2 jaar "extern" testen en dan pas releasen ze het.
https://www.iculture.nl/nieuws/ziggo-go-apple-tv-reactie-update
Ziggo neemt aardig de tijd voor Apple TV-app