Chromebooks en Ziggogo app

  • 6 september 2019
  • 8 Reacties
  • 503x Bekeken

Reputatie 4
Badge +2
Hierbij een centraal punt om de problemen aan te geven rond om chromebooks en ziggogo.tv en de app.

Even wat ground rules.
Geef bij reactie aan om welk tpye cpu het gaat :
Dus geef aan merk en type CPU voorbeelden
ARM MediaTek MT8173C
Intel Celeron N3350
AMD A6-9220

dit om bij een hulp vraag of uitbreiding aan de google support tread die ik later toevoeg de ondersteunde video decoding van de cpus daarin kan mee nemen.

Tevens zou het top zijn als er aangegeven word welke zender je probeerde te kijken zodat er een lijst gemaakt kan worden van de meeste gebruikte zenders en daarbij behorende player links voor ik het support tread met google.

Ik zal dit topic zoveel mogelijk inde gate houden en updaten waar dit nodig is.

Maak AUB geen nieuwe vragen of discussie topics aan zodat we dit zoveel mogelijk centraal kunnen houden en het forum hier mee schoon en voor iedereen overzichtelijk.


Centraal Google support topic
https://support.google.com/chromebook/thread/13727105?hl=en

8 Reacties

Reputatie 4
Badge +2
@Anne H Ziggo ,@Lycke Ziggo ,@Anne B Ziggo @Serkan Ziggo
Kan dit een sticky topic worden zodat het snel gevonden kan worden en we het forum clean en overzichtelijk kunnen houden ?
Mijn eerdere post met uitleg :

Ik heb ook een Acer R13 Chromebook, en hetzelfde probleem. Wanneer ik via de browser ziggogo.tv wil kijken, hapert het beeld en stottert het geluid, en valt na enkele minuten helemaal stil. Dit is al zo vanaf het begin dat ik het apparaat heb, ik heb de Chromebook nieuw gekocht. Ik heb via dit de forum de post gevonden over de optie Hardware-acceleration video decode, maar dit heeft niet geholpen. Via Firefox en Opera krijg ik de melding dat het niet mogelijk is om via deze browser te kijken. Wifi geeft vol bereik aan. Op apparaten met veel mindere specificaties heb ik geen problemen met kijken. Andere videowebsites streamen zonder problemen op de Chromebook, ook via Videoland en Youtube geen problemen. Is hier inmiddels al en oplossing voor?

Het gaat in mijn geval om de R13 CB5-312T-K5G1, met de MediaTek MT8173C processor.
De problemen doen zich bij mij bij alle zenders voor.

Edit : Ik lees zojuist bij de post op Google Support dat het zou kunnen dat je chromebook in protected mode moet staan, die van mij heb ik in developer mode staan.
Ik heb de rest gedaan, reset settings en flags, maar dat heeft bij mij geen effect.
Reputatie 4
Badge +2
mijne heeft ook in dev mode gezeten maar daar zitten ook beta drivers en meer bugs in.

enresetten heeft geen zin inderdaad, protected mode staat mijne ook niet in voor zover ik weet.
maar ik probeer nu eerst even een lijst te bouwen met cpus architechtuur er vanen welke zenders zodat ik daarmee een beetje een stokje kan maken om mee te slaan.
Ook ik heb problemen met zowel de Ziggo Go-app als het TV-kijken via de website via mijn
Acer Chromebook (R 13 CB5-312T-K7SP - 13.3 Inch). Heb overigens het idee dat het niet zozeer te maken heeft met Acer aangezien er andere posts op dit forum zijn van andere Chromebooks die ook problemen hebben. De app werkt überhaupt niet. Kijken via de website ging tot begin dit voorjaar probleemloos maar nu regelmatig haperend beeld alsof de wifi-verbinding niet snel genoeg is. Dit is echter niet het geval. Kijken via telefoon, laptop via hetzelfde netwerk gaat probleemloos.
Reputatie 4
Badge +2
@WReith dar de app niet wekt klopt deze is nooit voor chrome os geschreven, google heeft een android sublaag in chrome os zitten en de app store toegevoegd om mensen over te krijgen naar de chromebooks

dat de site niet werkt is ook waar en dar dit bij verschilende types is klopt ook dit topic is een centraler topic om een lijst te kunnen maken met alle types en cpu soorten dan heb ik wat meer slagkracht bij google support en eventueel ziggo.

er kwamen te veel topics los met steeds zelfse issues daarom deze
Ik heb een ARM processor, geen beeld in de app, en op de site hapert ie enorm
Reputatie 4
Badge +2
@HJ 1978 haperen op de site is een bekend probleem.

Echter heeft ziggo chromeos/chromebooks nooit ondersteund.

En of dit ooit gaat gebeuren is niet bekend. misschien als dit topic ontploft met klachten van alle chromebook users.
Jammer, want bijna elke basisschool werkt met Chromebooks, dus het is niet slim van ziggo, zo verlies je snel klanten

Reageer