Beantwoord

foxsport - waarom bij Ziggo zo duur?

  • 19 december 2018
  • 12 reacties
  • 3668 keer bekeken

waarom is foxsport eredevisie bij Ziggo zo duur terwijl het bij andere providers maar 7.50 euro kost zou het weleens willen weten

bertus
icon

Best beantwoord door Steefb 19 december 2018, 11:46

Oude discussie.

https://community.ziggo.nl/zenderaanbod-tv-pakketten-156/gratis-eredivisie-19243#post293759

Bij andere aanbieders betaald iedereen mee aan foxsport. Bij Ziggo betalen alleen de foxsport abonnees.
Bekijk origineel

12 Reacties

Reputatie 7
Hoi @bertus3314
Welkom op de klanten helpt klanten Community van Vodafone.

Dat zijn vragen waar niemand een antwoord op heeft. Dat is een berekening die Ziggo heeft gemaakt en die komen waarschijnlijk anders uit dan bij andere providers. Net zoals je abonnement bij Ziggo, die zal ook verschillen met andere providers of de keuze van doorgeven van de zenders.

Een aantal knappe koppen die aan een tafel zitten en die dit bedenken. Misschien ook wel omdat Ziggo zelf al Sportkanalen heeft. Maar ja, dat weet ik niet natuurlijk want ik werk niet voor Ziggo en ik kijk geen sportkanalen :)

Een lastige vraag en wie weet heeft een moderator hier een antwoord op. Mocht dat zo zijn en deze komt je topic tegen dan zullen die daar zeker antwoord op geven.
Reputatie 7
Badge +10
Je vergeet wel een heel belangrijk punt hoor.
Bij Ziggo betaal je niet voor Fox als je het niet hebt.
Bij andere providers betalen alle klanten er aan mee ook als je het niet hebt.
Dat moet bij Ziggo ook vooral zo blijven.
Geen Fox geen kosten.
Wil je wel Fox, fijn zelf betalen.

Deze discussie komt geregeld terug.
Reputatie 7
Hi @RobertKoopman
Wat je zegt gaat niet helemaal op eigenlijk.
Zie maar op deze pagina: https://campagnes.foxsports.nl/abonneren

Op sommige zit het bij de prijs inbegrepen (dus in standaard pakket) maar bij veel moet je er ook gewoon voor betalen hoor. Maar wat je zegt, ik hoef het ook niet in mijn standaard pakket, wil er ook niets meer voor betalen omdat anderen zo graag Sport willen kijken. Klikt natuurlijk heel egoïstisch, maar toch is het zo 🙂
Reputatie 7
Badge +27
Oude discussie.

https://community.ziggo.nl/zenderaanbod-tv-pakketten-156/gratis-eredivisie-19243#post293759

Bij andere aanbieders betaald iedereen mee aan foxsport. Bij Ziggo betalen alleen de foxsport abonnees.
Reputatie 7
Badge +27
Een abonnement op FOX Sports Eredivisie wordt bij KPN vanaf februari met maar liefst 33 procent verhoogd.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/fox-sports-fors-duurder-bij-kpn/
Reputatie 7
Badge +17
En dit beantwoordt ook meteen duidelijk TS vraag :

Onduidelijk is of naast de prijsverhoging voor FOX Sports-abonnementen KPN ook meer geld moet afdragen voor iedere klanten die bij het bedrijf een tv-abonnement koopt. Dit bedrag bedraagt enkele euro per maand ook al heeft de abonnee geen fysiek abonnement van de betaalzender bij de aanbieder afgenomen. In de afgelopen jaren werd mede hierdoor gecombineerde abonnementen met tv als onderdeel bij Nederlandse aanbieders duurder.
Reputatie 7
Badge +27
https://www.totaaltv.nl/nieuws/prijsverhoging-fox-sports-minder-hoog-dan-kpn-doet-vermoeden/

Eredivisie Media & Marketing heeft uitgezonder VodafoneZiggo met alle distributeurs die FOX Sports aanbieden een nieuwe overeenkomst gesloten waarbij voor iedere klant van de betreffende distributeur een maandelijkse afdracht gedaan moet worden.
Tele2 ging niet akkoord met de nieuwe voorwaarden en schrapte FOX Sports uit het zenderaanbod.
De huidige overeenkomst van VodafoneZiggo voor doorgifte van FOX Sports bij kabelbedrijf Ziggo loopt tot medio 2020 door. VodafoneZiggo betaalt hierdoor niet voor iedere klant een afdracht maar alleen een afdracht voor elk daadwerkelijk verkocht FOX Sports-abonnement. De prijs van deze abonnementen is wel veel duurder. Na de prijsverhoging bij KPN blijft het verschil tussen beide aanbieders in het geval van het FOX Sports Eredivisie-abonnement nog steeds acht euro per maand.
Ziggo heeft echter de prijs van het tv-abonnement in de voorbijgaande twee jaar minder fors verhoogd dan veel concurrenten. Dit omdat de overige aanbieders de fors hogere inkoopprijs van FOX Sports onder alle klanten hebben verdeeld.
Aallemaal duidelijk, maar ieder jaar k o mt er een aanbieding van €9,95 waarom moeten we daar altijd zolang op wachten.......
Reputatie 7
Badge +17
Wellicht ook interessant om te lezen (en waarbij Ziggo klanten weer in het voordeel zijn)

KPN addertje onder gras gratis FOX Sports: Prijsverhoging voor fans Ajax, PSV en Feyenoord

Het leek vanmorgen goed nieuws voor klanten die bij KPN een abonnement voor Interactieve TV kopen. Maar FOX Sports 1 gratis in het basispakket heeft een keerzijde.
En die keerzijde geldt niet alleen voor klanten van KPN maar voor alle distributeurs die FOX Sports leveren. Uitzondering is Ziggo. Bij dit kabelbedrijf wijzigt vooralsnog niets. VodafoneZiggo heeft voor het komende seizoen nog een doorlopende overeenkomst voor de distributie van FOX Sports. Deze is gebaseerd op inmiddels vier jaar oude voorwaarden. Die stellen dat VodafoneZiggo voor ieder daadwerkelijk aan klanten verkochte FOX Sports-abonnement een vaste afdracht aan de betaalzender doet. Alle overige distributeurs hebben te maken met nieuwe voorwaarden. Zij betalen voor iedere abonnee – of deze nu wel of geen abonnement van FOX Sports koopt – een afdracht die volgens bronnen van Totaal TV rond de €30,- per jaar per abonnee ligt. Dit komt overeen met €2,50 per maand.KPN kondigde vandaag aan dat per direct FOX Sports 1 aan alle klanten in het basispakket op voorkeuzekanaal 14 wordt geleverd. Daarbij werd gezegd dat het om het vernieuwde FOX Sports 1 gaat. Naar nu blijkt betekent de vernieuwing eigenlijk voor veel voetballiefhebbers een verslechtering. Werden tot het begin van het komende seizoen vooral wedstrijden van de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord live op FOX Sports 1 te zien, wordt dit in de toekomst anders. Er zijn wel enkele wedstrijden van deze voetbalclubs op FOX Sports 1 te zien maar zeker niet alle wedstrijden. Die worden vaker op de kanalen FOX Sports 2 en FOX Sports 3 uitgezonden. Op FOX Sports 1 komt hierdoor meer ruimte voor clubs zoals ADO Den Haag, Willem II en FC Groningen.


Dus mensen worden nu wel blij gemaakt met een "gratis" foxsports bij het abonnement maar hebben daar weinig aan als ze alle goede wedstrijden willen zien. Verder zie je dat FoxSports straks 2,50 per klant per maand wil ontvangen van Ziggo, ongeacht of die wel of geen Foxsports afneemt. 3x raden wie uiteindelijk gaat opdraaien voor die 2,50 per maand...

Slimmer was geweest als alle NL distributeurs gezamenlijk hadden besloten om FoxSports uit het pakket te halen en op zwart te zetten om Fox te dwingen tot betere contracten.

Hier het volledige artikel.

ik wil geen fox sports en wil er ook niet voor betalen

Reputatie 7

Van mij mag al die gratis sport zenders en dingen ook allemaal verdwijnen. Zou een hoop maandelijkse abonnement kosten schelen. 😁😉

Het is ook belachelijke om elke abonnee mee te laten betalen voor het falende business model van Fox Sports - Eredivisie, ze moesten beter nadenken en hebben een enorme inschattingsfout gemaakt destijds.

Het verbaast mij enorm dat verschillende aanbieders toch nog steeds Fox Sports onder deze bizar nieuwe voorwaarde hebben geaccepteerd en hierbij een verkeerd signaal naar content aanbieders hebben gegeven naar mijn mening.

Er zijn maar ongeveer 500.000 actieve eredivisie kijkers max, en dan moet dus de rest van Nederland hiervoor betalen.

Ik hoop dat Ziggo wel hen poot stijfhoud en gewoon afscheid durft te nemen van Fox Sports, laat die paar klanten dan maar lekker naar een andere ISP gaan, klanten die geen eredivisie belasting willen betalen komen wel naar Ziggo toe.

Reageer