De Ziggo zender van de maand februari: Eurosport - Home of the Olympics!

  • 20 januari 2018
  • 24 reacties
  • 4775 keer bekeken

Wil je volledig op de hoogte blijven van de Olympische Winterspelen 2018, dan ben je bij Eurosport aan het juiste adres. Laat dit nou net de gratis zender van de maand februari zijn!
Eurosport 2 is onderdeel van Movies & Series XL en is deze maand voor iedereen beschikbaar op kanaal 411.
Speciaal voor de Olympische Spelen heeft Eurosport drie extra zenders toegevoegd op kanaal 408, 409 en 410. Deze pop-up zenders zijn beschikbaar van 9 tot en met 25 februari. Ook via Ziggo GO vind je de zenders terug. Je hoeft niets te missen! Eurosport biedt een handig overzicht van alle wedstrijden tijdens de Spelen.

Toevoeging pop-up zenders
Kijk je digitale tv zonder kastje of kijk je via een CI+ module, dan worden de 3 pop-up zenders automatisch toegevoegd aan je zenders. Maak je gebruik van een televisie die niet gecertificeerd is door Ziggo, stel dan je tv opnieuw handmatig in, zodat de zenders worden toegevoegd. Kijk op deze pagina of je televisie is gecertificeerd door Ziggo. Je vindt de check bij Veelgestelde vragen: 'Is mijn tv geschikt om digitaal tv te kijken?'

Home of the Olympics
Live verslagen, samenvattingen en hoogtepunten van de Winterspelen komen allemaal voorbij, veelal voorzien van Nederlands commentaar. Voor de nachtbrakers onder ons: de live uitzendingen worden rond 01.00 uur ’s nachts tot 16.00 uur uitgezonden, vanwege het tijdsverschil met Zuid-Korea. Daarna zijn de herhalingen en samenvattingen te zien.

Openingsceremonie
Het is altijd weer een mooi spektakel waarbij alle sporters feestelijk worden onthaald. Op 9 februari zie je om 12.00 uur de openingsceremonie van de Winterspelen in Pyeongchang, Zuid Korea.

Team NL
In 2014 sleepten we 24 medailles binnen met de sport waar we het beste in zijn: schaatsen! Ook bij snowboarden en skeleton is Nederland van de partij, maar je ziet Nederland vooral stralen bij langebaanschaatsen en shorttrack. We hebben een waslijst aan toppers. Houd daarbij vooral Sjinkie Knegt, Sven Kramer, Kjeld Nuis en Ireen Wüst in de gaten. Dit jaar ligt de voorspelling op 19 medailles voor TeamNL. Hoeveel medailles slepen we volgens jou binnen? Geef het aan in de poll.

Skeleton
Kimberley Bos pakt de primeur. Zij is de eerste die Nederland vertegenwoordigd bij de sport skeleton. Dit is een aparte vorm van sleeën waarbij je met je buik op de slee ligt en zo naar benden glijdt. Dit gaat vliegensvlug met topsnelheden van 140 kilometer per uur. Laten we dat maar aan Kimberley over 😉

Keiharde winterse actie en sensationele inhaalmanoeuvres
Exclusief op Eurosport 1 zijn de finales van snowboardcross en skicross te volgen. Met z’n vieren tegelijk racen de snowboarders en skiërs over een verraderlijk en bochtig parcours naar beneden. Wie het eerste over de finish komt wint. Maar dan moet je wel overeind blijven en zonder kleerscheuren uit de onderlinge duels tevoorschijn komen! Zet onderstaande alvast in je agenda:

Snowboardcross:
Mannen op 15-02 @05.30 LIVE finales (met herhalingen om 11.00 en 17.00)
Vrouwen op 16-02 @04.05 LIVE finales (met herhalingen om 11.00 en 17.00)

Skicross:
Mannen op 21-02 @05.15 LIVE finales (met een herhaling om 17.00)
Vrouwen op 23-02 @06.00 LIVE finales (met herhalingen om 08.10 en 16.30)

Aan spannende sporten geen gebrek deze maand! Bij welke sport zit jij op het puntje van je stoel?

***Kopje 'Toevoeging pop-up zenders' is op 7 februari toegevoegd.***

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

24 Reacties

Reputatie 7
Super bedankt Ziggo. Kunnen we mooi alles volgen!
Ben er niet blij mee.zien de spelen al genoeg,liever natuur en/of historische of crime zender.
Met de zender van de maand heb je voor ieder wat wils. Dit keer belichten we Eurosport, zeker omdat alle liefhebbers van de Olympische Spelen hier alles mee kunnen volgen. Vorige maand was Nat Geo Wild als zender van de maand aan de beurt. Wie weet zit er volgende maand iets voor jou bij, simon de kat! Houd onze Community in ieder geval in de gaten 😉
Reputatie 7
Badge +24
hier nog een weetje: http://www.totaaltv.nl/nieuws/engels-commentaar-bij-tijdelijke-olympische-eurosportkanalen-ziggo/
Ik kan de zender van de maand en eurosport 2 niet vinden op ZiggoGo (zender van de maand blijft zwart en eurosport 2 kan ik helemaal niet selecteren..). Ik heb een standaard pakket.🙄
Zender van de maand zit, volgens mij, tussen RTLZ en Ziggo Sport als "Ziggo TV"
Speciaal voor de Olympische Spelen heeft Eurosport drie extra zenders toegevoegd op kanaal 408, 409 en 410. Deze pop-up zenders zijn beschikbaar van 9 tot en met 25 februari.

Eurosport 2 zit in Movies & Series XL.
Reputatie 5
De drie extra Eurosport zenders zijn vandaag toegevoegd op kanaal 408, 409 en 410. De extra zenders zijn te bekijken van 9 tot en met 25 februari. 🥇 📺
Reputatie 7
Eurosport 2 (kanaal 411) is inmiddels vrij te ontvangen
Ok. Ik heb vandaag inderdaad 3,4,5 erbij in HD Eurosport 1 in HD maar nog geen Eurosport 2 op Ziggo Go app...
Hallo,

Ik probeer naar Eurosport 3, 4 en 5 te kijken via de App of op Ziggo Go, maar ik zie alleen maar de "Zender van de maand" scherm.

Hier screenshot:https://i.imgur.com/AZHV3M7.png
Reputatie 7
@Yuioup Het is vandaag 8 februari 😃
Reputatie 5
De drie extra Eurosport zenders (kanaal 408, 409 en 410) zijn door Ziggo inmiddels opengezet. Er zijn al live sporten te volgen.
Reputatie 7
Morgen de opening, spannend toch :)
Mocht iemand willen weten wat er allemaal gaan gebeuren of waneer de opening is, kijk op deze link of deze link.
Ja leuk dachten we: alle Eurosport zenders open tijdens de OS. Echter blijkbaar niet wanneer je in Waalre woont want dan heb je vette pech. De zender van de maand op kanaal 996 is normaal wel te krijgen echter (behalve Eurosport 1) slaat het Ziggo-Waalre pakket de andere Eurosportzenders over. Dus een zender van de maand op 411 b.v. is hier niet te ontvangen. De helpdesk weet totaal niet met een vraag hierover om te gaan, anders dan: u hebt geen digitale tv! En laten we die nu al jaren hebben met een pakket van Ziggo.

Kortom: Welkom in Waalre, Ziggo, maar dit hadden we ons toch anders voorgesteld.
Reputatie 7
@Habovabo Vreemd, volgens mij voor iedere abbo gelijk ik zou de zenders opnieuw zoeken via de tv/mediabox of in Mijn Ziggo de zenders opnieuw ophalen.

https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/digitale-tv/zenders-zoeken/
Uiteraard geprobeerd (via mediabox/terug naar fabrieksinstelingen); zenders worden gewoon overgeslagen. Het lijkt erop dat er via KTWaalre maar een beperkt zenderaanbod is.
Reputatie 7
Natuurlijk is het voor iedereen gelijk. Ze kunnen toch geen gemeente uitsluiten voor het zien van de OS 2018?

Heb je de zenders bekeken die worden doorgegeven door Ziggo? https://community.ziggo.nl/zenderaanbod-tv-pakketten-156/de-zender-van-de-maand-februari-eurosport-home-of-the-olympics-24075
Reputatie 7
Gewoon weer de helpdesk bellen, ze kunnen op afstand de ontbrekende zenders activeren
Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Om na tig doorschakelingen (want oud UPC gebied etc.) te horen te krijgen dat ik om b.v. kanaal 411 te krijgen ik echt een "box"moet hebben. Het feit dat ik een "box" heb (oude Humax) waarmee ik de digitale kanalen doorkrijg en altijd de zender van de maand ontvang op kanaal 996 was niet relevant. "U heeft een Ziggo-box nodig voor de (vrijgeschakelde) Eurosport kanalen en meer kunnen we voor u niet doen". Waarvoor mijn hartelijke dank!

@Ziggo: Jullie willen voortvarend aan de slag in Waalre. Dit valt bij mij onder "een valse start".
Reputatie 7
Tja, wat is een oude box, ik heb een Humax 5200C en een 5300C en geen problemen, heb je nog een oude 5050?
IR-Fox C
Reputatie 7
Aha die is wel oud, misschien kan @Willem-A hier nog wat aan toevoegen, je kan tegenwoordig voor een habbekrats een 5200c op marktplaats kopen, deze ontvangt wel alle zenders.
Reputatie 7
Badge +19
Dank @mguzz

@Habovabo, de Fox behoort inmiddels onder het kopje antiek, en werkt al niet eens meer overal bij Ziggo. Dit is dan ook een standaard SD decoder, welke nog wel bruikbaar is bij bepaalde providers maar bij Ziggo steeds meer uitgefaseerd raakt. Om aan een HD PVR zonder ingebouwde schijf te komen, zou je kunnen kiezen voor een 5300c, en deze kun je ook huren via Ziggo (fZiggo gebied) maar deze mist naast de interne schijf nog wat opties. Zo is het DLNA gedeelte minder uitgebreid uitgevoerd, is er maar 1 tuner, wat een groot nadeel is, en is er b.v. geen display en analoge geluidsuitgang aanwezig. Het is dus maar wat je wilt.

Ten opzichte van de Fox C ga je er hiermee zeker op vooruit, maar wil je meer, kijk dan eens, zoals @mguzz al aanraad, naar een Humax 5200c. Ook deze staan geregeld op marktplaats, maar dan is het uiteraard wel uitkijken wat je in handen krijgt. Men verkoopt ook vaak defecte apparaten. Dat kan met de 5300c natuurlijk ook gebeuren, maar daar kun je jezelf doorgaans geen buil aan vallen.

Nu is, zoals gezegd, de Fox C al een heel oud apparaat, vooral de zilveren versie, maar toch is ook daar nog steeds vraag naar. Weggooien hoeft dus niet. Maar in jou geval kan het zomaar zijn dat deze straks helemaal dienst weigert bij Ziggo vanwege de wijzigingen. En een smartcard heb je al, dus de opties voor iets anders zijn goed te doen. Mijn advies zou echter uitgaan naar een 5200c. Als je een 5400c kan vinden, is dat ook een fraaie optie. Gebouwd op het platform van een 5200, dus wat dat betreft gelijk, maar nu met een schijf welke 2 maal zo groot is, n.l. 1 TB.
Ok, helder. Dank voor het advies.