BBC Four/Cbeebies en CBBC verdwijnen per 1 november bij Ziggo

  • 13 september 2019
  • 260 reacties
  • 27135 keer bekeken

Vanaf 1 november zijn de zenders CBBC en BBC Four/Cbeebies (zij delen een kanaal) niet meer te zien bij Ziggo. Deze zenders zijn onderdeel van het Movies & Series XL pakket.

BBC en Ziggo zijn dit overeengekomen bij de nieuwe afspraken die gemaakt zijn tussen beide partijen. Klanten van Ziggo kunnen uiteraard nog wel genieten van alle overige zenders van de BBC: BBC One, BBC Two, BBC First, BBC Entertainment, BBC World News en de BBC-radiozenders.

Kijk ook in het On Demand aanbod binnen Movies & Series XL voor meer Engelse series, entertainment en kinderprogramma’s.

Ben ik ook mijn opnames kwijt?
Wanneer je een mediabox met harde schijf hebt, blijven de opnames gewoon beschikbaar.

260 Reacties

Reputatie 5
BBC World News is in HD kwaliteit beschikbaar. Met de nieuwe afspraken moet het mogelijk zijn voor Ziggo deze zender eindelijk eens in HD door te gaan geven. 😉
Reputatie 4
Badge +3
Als de Brexit doorgaat, zou het toch kunnen zijn dat vanaf dat moment ook de TV-zenders BBC One en BBC Two niet meer doorgegeven mogen worden. Dat geldt ook voor de radiozenders BBC Radio 1 t/m 4. Of hebben Ziggo en de BBC hiervoor toch een oplossing gevonden?

Het gaat hierbij in alle gevallen om binnenlandse BBC-zenders. De internationale BBC-zenders gaan vanaf de ingang van de Brexit gebruik maken van een door het Commissariaat voor de Media afgegeven vergunning.

Piet.
Reputatie 7
Badge +11
Uiterst teleurstellend. We hebben al jaren het pakket Movies & Series XL omdat we dan lineair naar BBC Four kunnen kijken. In plaats van afspraken te maken over het doorgeven van BBC Four in HD raken we de zender nu helemaal kwijt. (In 2012 hebben we bij het toenmalige Ziggo het pakket TV Plus genomen omdat daar BBC HD in zat. Later uitgebreid met BBC Three en Four.)

Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om naar BBC Four te blijven kijken dankzij de wonderen van VPN.

Het Movies & Series pakket blijft nog wel enige waarde behouden vanwege het aanbod van HBO-programma's. Maar als pakket voor extra zenders wordt het steeds minder interessant.

@PJM van der Vooren
Dat hele verhaal met de vergunningen om binnenlandse BBC-zenders door te geven in het geval van een Brexit zonder verdrag blijft uiterst vaag. In maart van dit jaar is dit ook al aan de orde geweest maar ik heb nog steeds het idee dat zenders van buiten de EU gewoon mogen worden doorgegeven wanneer er afspraken zijn tussen de kabelaar en de zender. Waarom zouden Turkse zenders wel mogen worden doorgegeven en Britse opeens niet meer?
Reputatie 4
Badge
Uiterst teleurstellend. We hebben al jaren het pakket Movies & Series XL omdat we dan lineair naar BBC Four kunnen kijken. In plaats van afspraken te maken over het doorgeven van BBC Four in HD raken we de zender nu helemaal kwijt. (In 2012 hebben we bij het toenmalige Ziggo het pakket TV Plus genomen omdat daar BBC HD in zat. Later uitgebreid met BBC Three en Four.)

Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om naar BBC Four te blijven kijken dankzij de wonderen van VPN.


Mee eens! BBC 4 waardeer ik ook enorm, o.a. veel aandacht besteed men daar aan de rijke Britse muziekhistorie. Via de BBC iPlayer en een VPN blijft het weliswaar mogelijk om te blijven kijken, maar zo worden we wel het illegale circuit ingedreven.

Jammer dat Ziggo niet meer moeite doet om haar klanten tevreden te houden!
Reputatie 7
Badge +11
Zo zijn de BBC Proms de laatste jaren bijna geheel verplaatst van BBC Two naar BBC Four. Net als bijna alle muziekdocumentaires.

Dus goed nieuws dat BBC Two blijft maar het zou natuurlijk veel aantrekkelijker zijn wanneer BBC Four in HD wordt doorgegeven.

Kijken via een VPN is natuurlijk niet illegaal in Nederland maar het zou natuurlijk veel beter zijn wanneer we niet van zo'n omweg gebruik hoeven te maken.
Reputatie 4
Badge +3
@iMark Dan zou het voor de BBC ook niet noodzakelijk zijn geweest om de vergunningen voor de 'internationale' kanalen over te brengen van het Verenigd Koninkrijk naar een land in de Europese Unie. Dat is dus Nederland geworden, en de vergunningen zijn inmiddels door het Commissariaat voor de Media verstrekt. Ze gaan in op de dag dat de Brexit van kracht wordt. BBC One, BBC Two en de binnenlandse radiokanalen van de BBC vallen daar niet onder.

Maar als Ziggo een nieuwe overeenkomst met de BBC heeft afgesloten inclusief de binnenlandse kanalen kan dat hier volgens mij door Ziggo gewoon gemeld worden...

Piet.
Reputatie 7
Badge +11
De internationale kanalen van de BBC zijn een apart verhaal van de binnenlandse kanalen. Die zijn in het Verenigd Koninkrijk niet eens te zien.

Ik heb in maart heel veel onzin gelezen over het mogelijk moeten stoppen van de doorgifte van de binnenlandse kanalen. In geen van de verhalen heb ik ook maar iets gelezen over de wettelijke achtergronden en de noodzaak. Nog steeds geen enkel argument gezien en het lijkt me dan ook totaal irrelevant, zeker nu Ziggo een nieuwe distributieovereenkomst heeft gesloten over de doorgifte per 1 november 2019.
Reputatie 3
Het is een mooie zender, ik had liever gehad dat ze deze naar HD hadden opgewaardeerd.
Er zal wel weer niks voor terug komen of een één of andere flutzender waar niemand op zit te wachten maar die wel beter betaalt.
Ik denk dat het Movies & Series XL-pakket zo langzamerhand wel eens overboord kan hier.
Reputatie 7
Badge +11
Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom de BBC geen overeenkomst heeft willen sluiten met Ziggo over de continuering van de doorgifte van BBC Four en CBeebies. Zou Ziggo te weinig geld geboden hebben?

Zit er een zender in het pakket met unieke en kwalitatief hoogwaardige programmering, gaan we die verliezen. Inderdaad was opwaardering naar HD voor de mensen die extra betalen voor Movies & Series XL een veel betere optie geweest.
Reputatie 3
Persoonlijk is dit voor mij een enorme aderlating. De BBC4 is de zender met programma’s van hoog cultureel niveau. Ik vind deze stap van Ziggo dan ook zeer teleurstellend. Om de zender nog te kunnen zien begrijp ik dat je via vpn, schotel of illegale wegen moet gaan.
Zeer spijtig dat Ziggo het zover heeft laten komen.
Ben op Twitter met nauwelijks 500 volgers echt geen mayor influencer, maar nadat ik vanmorgen over dit onzalige voornemen, twitterde regende het steunbetuigingen van boze, teleurgestelde en verdrietige Ziggo-abonnees. 42 reacties tot nu toe. Stuk voor stuk mensen met een extra duur Ziggo-abonnement en allemaal zeiden ze dat dat abonnement nu wel de deur uit kan.

Wat het hoofdkantoor van Ziggo niet door lijkt te hebben, is dat er een kleine maar interessante niche-markt is van kapitaalkrachtige Ziggo-klanten die lid zijn van pak 'm beet de VPRO, NRC Handelsblad lezen, een boek uit de kast kunnen pakken en ook wel eens naar een voorstelling, film of iets anders cultureels gaan. Die, als ze televisie kijken, niet hun heil zoeken bij RTL- SBS- of NPO-vermaak maar de voorkeur geven aan een goeie documentaire of spannende cultuur. Die hun heil dus zochten en vaak vonden bij BBC Four.

Dat BBC Four in het premium pakket zat was vervelend, en dat ze never nooit niet naar Horses TV of DanceTrippin' of Fashion Net keken, soit. Die extra 20 euro voor dat premiumpakket konden ze wel betalen. Voor 20 euro per maand is BBC4 een dure premiumzender, maar wel eentje die het bedrag waard is. Zo redeneerden in elk geval de 42 mensen die boos, teleurgesteld en verdrietig op mijn tweet reageerden. En meldden dat die 20 euro per maand extra voor Ziggo nu wel gaat ophouden.

Daarom het dringende verzoek om het schrappen van BBC Four te heroverwegen. Of wellicht een premiumpakketje te maken met een stuk of 8 zenders (BBC 4, ZDFkultur, SKY Art, Channel 4, Film 4, enz.) voor de VPRO/NRC-hoek van jullie klanten. Gewoon net zoals jullie een pakketje Porno en een pakketje Sport hebben. Ik wil best betalen voor zo'n cultureel pakket, zeker als ik dan niet voor Paarden TV, Hollandse schlagers of Xtreme Sports hoef te betalen.

Tot slot nog één dingetje: wilt u alstublieft ophouden met verschraling te verkopen als vooruitgang? Dat we "uiteraard nog wel kunnen genieten van alle overige zenders van de BBC" is echt net zoiets als dat de slager zegt: "ja, we verkopen geen rundvlees meer, maar we hebben nog wel karbonades, schnitzels en rookworst en bij de vleeswaren ligt ham en leverworst." In het kort: niet ter zake doende flauwekul!

Ook een tekst als "Kijk ook in het On Demand aanbod binnen Movies & Series XL voor meer Engelse series, entertainment en kinderprogramma’s" slaat als een tang op een varken en is duidelijk geschreven door iemand die geen flauwe notie heeft van het programmaaanbod van BBC Four.
Reputatie 3
Badge +3
Jammer dat het aanbod aan lineaire zenders uit het pakket movies & series xl nu nog verder verschraalt.
Reputatie 2
Jemig wat een slechte beslissing zeg. Het premium pakket had ik juist voor de BBC zenders en met name naar BBC 4 en BBC entertainment (Dr Who) wordt hier veel gekeken. Ik vraag me nu wel af of het premium abonnement nog wel iets van waarde heeft? Een evenement als Glastonbury keken toch heel veel mensen naar op BBC 4!
Reputatie 7
Badge +9
Zeer slechte actie van Ziggo.

BBC 4 heeft heel veel documentaires en die zijn vaak van een veel hogere kwaliteit ( qua inhoud ) dan bij andere zenders. Ook de programering van BBC 4 heeft een andere insteek, waardoor je vaak ( eindelijk ! ) iets origineels ziet, i.p.v. altijd dezelfde meuk of de zoveelste herhaling, zoals op veel andere zenders.

Het is beslist een verslechtering van het zenderaanbod, als BBC 4 zou verdwijnen. Hierdoor geeft Ziggo aan, dat het hun niet om de inhoud gaat, maar dat de kwantiteit belangrijker is. Ziggo heeft zenders zat, die als meuk/vulling aangeduid kunnen worden. Laten ze daar het mes maar eens in zetten, dan houden ze ook meer bandbreedte over ( waar ze andere leuke dingen mee kunnen doen ).

Lang geleden ‘Movies & Series XL’ genomen voor beide BBC, Eurosport 2 en wat ‘Discovery’ zenders. Alle andere zenders in dit pakket zijn eigenlijk vulling.
Natuurlijk was het slim van Ziggo om deze paar zenders alleen via een extra ( én het duurste ) pakket toegankelijk te maken. Want daardoor betalen we al jaren in verhouding veel geld voor een handvol zenders, terwijl we de rest van dit pakket niet of nauwelijks gebruiken.
Als BBC 4 niet meer wordt doorgegeven, is dat waarschijnlijk voor ons een reden, om dit extra pakket af te zeggen. Want voor dat bedrag, kan je tegenwoordig makkelijk ook een ander/extra abonnement nemen bij Disney/Netflix/....
Reputatie 3
Badge
Eens met bovenstaande spreker en ook flink teleurgesteld. Degene die de zenderpakketten bij ziggo onder zijn hoede heeft , heeft TOTAAL geen oog voor verhouding kwaliteit en kwantiteit. BBC 4 was echt een positieve uitzondering van de middelmaat of zelfs ondermaat. Programma’s op BBC 4 zijn niet meer van hetzelfde maar complementair aan dat van BBC 1&2. De samenstelling van het pakket begint echt droevig te worden. Ziggo is bezig het aanvullend pakket uit te faseren en over te gaan naar een uitsluitend verdienmodel met netflixachtige componenten. Ik hoop dat ziggo na het zien van al deze reacties op dit punt van harte op zijn schreden terugkomt. Mocht men weer met het argument komen van er wordt weinig naar gekeken: dan houden we binnenkort alleen nog maar de Nederlandse (commerciële) zenders over.... Niet iedereen kijkt BBC 4 over de horizon en de next. Dus metingen via die apparaten zijn niet helemaal betrouwbaar. Een echte enquête onder ziggo klanten zou de voorkeur hebben bij toekomstige uithollingen van het zenderpakket. BBC4 weghalen is echt van een andere orde als het weghalen van CI, cbsreality, id........
Reputatie 4
Badge
Weer een reden om weg te gaan bij Ziggo!

Eerst het HBO-aanbod uitkleden en nu BBC Four weghalen. Blijft weinig over aan echte kwaliteit op deze manier.

Ik ga op zoek naar (legale) alternatieven. Iemand tips hiervoor?
Reputatie 7
Badge +4
Op een ander Ziggo-forum wordt aangegeven dat er een zender wordt gesignaleerd: http://www.digitalbitrate.com/dtv.php?mux=C089&pid=19355&live=202&sec=0&lang=en Hopelijk komt deze er niet bij.
Reputatie 5
Revolt TV HD is zo te zien een muziekzender. Die heeft Ziggo nog niet. 🙄 Kom dan met Insight TV HD (Avontuurlijke zender met programma’s over extreme sports, entertainment en lifestyle). Deze is ook te zien bij KPN en Caiway.

Ziggo was tot vorig jaar goed bezig met het uitbreiden van HD zenders maar staat dit jaar stil met het zenderaanbod. Laatste wijziging was 1 februari jl. met het toevoegen van Love Nature HD. Verder zijn er alleen maar zenders verdwenen en gaan er nog meer uit het aanbod zoals BBC 4.

Er zijn nog zoveel zenders die Ziggo nog niet in HD doorgeeft (BBC World News, CNN, Arte, WDR enz.). Waardeer dan bestaande zenders op naar HD kwaliteit.
Reputatie 7
Badge +17
Weer een reden om weg te gaan bij Ziggo!

Eerst het HBO-aanbod uitkleden en nu BBC Four weghalen. Blijft weinig over aan echte kwaliteit op deze manier.

Ik ga op zoek naar (legale) alternatieven. Iemand tips hiervoor?


Na de Brexit zul je wellicht naar Engeland moeten verhuizen om alle zenders daar legaal te zien. 😉
Reputatie 7
Badge +4

Na de Brexit zul je wellicht naar Engeland moeten verhuizen om alle zenders daar legaal te zien. 😉


Ziggo heeft al een akkoord voor na 31-10. Ik denk dat dat al juridisch geregeld is anders was er nog geen akkoord voor o.a. BBC 1 en 2 erna. En dat is er.
Reputatie 7
Badge +11
Het gebruik van een VPN-verbinding is legaal. Met een goedwerkende betaalde VPN-dienst kun je naar de iPlayer van de BBC kijken. En ook naar ITV en Channel 4.
Reputatie 2
Badge
En wederom zenders die verdwijnen. Wanneer komt er eens iets voor terug of een lager tarief voor het abo?
Reputatie 3
Badge
Het televisie-aanbod verschraalt. Het is vooral veel van hetzelfde. Niet zo gek dat de Netflixen van deze wereld populair zijn. Zelfs de BBC is niet ongevoelig voor de grote gemene deler wat "smaak" betreft. Maar er staat gelukkig nog wat anders in de BBC programmering ook.

BBC4 was daarop een uitzondering, maar juist die zender verdwijnt nu dus. Een niche zender, het is al eerder gezegd, maar wat is daar mis mee? We hoeven toch niet allemaal naar Linda de Mol te kijken. Met het blijven van BBC First en Entertainment zie je mij niet op tafel dansen.

En er zullen meer marginale zenders zijn. En hoewel Ziggo geen uitspraak doet waarom BBC4 verdwijnt, zal het wel een centenkwestie zijn.

Uiteindelijk zet Ziggo alleen in op winstmaximalisatie, de rest doet er niet toe. Zelfs voor iets als de vermelding van de Imdb rating bij films is geen geld (meer) beschikbaar.
Het pakket wordt steeds meer uitgekleed en de prijs gaat omhoog.

Er komt een moment dat tv kijken klaar is. Dat het een grote eenheidsworst is.

Nu wordt er gejuicht om een miljoen kijkers voor een programma. Tel de kijkers eens op. Dan zul je al zien dat de meerderheid geen (lineaire sowieso) tv meer kijkt. Dat heeft een oorzaak. Een van die oorzaken is aanbod. Het "veel van hetzelfde" aanbod.

Geef BBCFour terug!
Reputatie 5

Satelliet ideale manier om zenderaanbod Ziggo en KPN op te waarderen

In bijna vier miljoen huishoudens verdwijnt op 1 november de mogelijkheid om naar drie BBC-zenders te kijken. De oplossing is eenvoudig en goedkoop, namelijk satellietontvangst. 

Ziggo schrapt op 1 november de zenders BBC Four, CBBC en CBeebies uit het zenderaanbod. Oorzaak is een nieuwe distributieovereenkomst. Vooral voor liefhebbers van Britse muziek en documentaires is dit een aderlating. Ziggo volgt hiermee concurrent KPN. Dit telecombedrijf verwijderde enkele jaren geleden BBC Four uit het zenderaanbod. De reden die KPN toen opgaf was de slechte kijkdichtheid van BBC Four onder de eigen klanten. Ook bij Ziggo lijkt dit een belangrijke reden van het besluit te zijn om deze Britse zender uit het aanbod van het aanvullende tv-pakket Ziggo Movies & Series XL te schrappen. T-Mobile blijft vooralsnog zowel BBC Four als CBBC en CBeebies aan klanten met een geschikt abonnement leveren. 

Lees verder (Bron: Totaal TV): https://www.totaaltv.nl/nieuws/satelliet-ideale-manier-om-zenderaanbod-ziggo-en-kpn-op-te-waarderen/ 

 

Reputatie 7
Badge +4

Alleen kan niet iedereen een schotel hebben. Of ze hebben geen vrij zicht of het mag niet. Ik heb wel vrij zicht maar de VVE wil het niet meer. In het verleden is er 1 van het dak gevallen. Helaas, maar ik vind het geen punt om over te gaan bekvechten (juridisch).

Reageer