F1 in 50fps


Zoals op Youtube te zien is, en op verschillende plekken te lezen is:

In the UK, we have it live in 4k Ultra HD at 50fps - 2160p50 10bit colour.
On board cameras and helicams are 1080i50 interlaced, which is then upconverted to 2160p50.
That's all delivered over IP to Sky's broadcast centre in the UK where it's transmitted over satellite (at around 38mbps, using HEVC and Dolby 5.1 surround sound) to our homes.
Only the FOM feed is native 4k (so basically anything with the F1 logo in the bottom left corner). Sky's presentation broadcast cameras are 1080p because latency is too high for them to switch to 4k radio cameras at the moment.
Honestly, my favourite thing about the whole thing is the native 4k on screen graphics. They have a dedicated UHD graphic system which means they take up way less space on screen, and look much crisper!wordt Formule 1 door FOM (Formula One Management) aangeleverd in een 4k, 50fps stream.

Ziet Ziggo er iets in om dit ook te doen? 4K is wellicht wat overdreven, aangezien er niet heel veel mensen zullen zijn die 4k televisies of schermen hebben. Waar het vooral om gaat is 50fps. Zeker met autosport brengt je dat veel dichter bij de actie.

Zowel via Ziggo Go als via de Mediabox is het max 1080p25fps (naar mijn weten)- echter, zeker gezien de laatste bandbreedte upgrade is hier wel genoeg ruimte voor neem ik aan op het netwerk?

Formule 1 in 50fps

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

4 Reacties

Reputatie 7
Badge +34
1080i
Reputatie 7
Badge +13
Ik heb een UHD 4K TV dus voor mij maakt het niet uit
xGarfieldx-Dave schreef:

Ik heb een UHD 4K TV dus voor mij maakt het niet uitU begrijpt dat dit door uw TV zelf wordt geupscaled en dus nooit zo (potentieel) mooi zal zijn als een échte 2160p50/1080p50 stream?

Ik geloof best dat het er prima uitziet hoor. De stream zelf vanuit ziggo mag gewoon echt van een hogere kwaliteit zijn!
Ik vind net dit in een ander topic:

Wat er binnenkomt is max. 1080I. Een Interlaced signaal dus. De Horizon(s), nu anders genoemd, voeren een de-interlacing uit op dat signaal, en sturen dus uit in 1080P. Dat kan er beter uitzien, maar als je decoder dat niet doet, doet je Tv dat. Je kijkt dus altijd naar een progressief signaal. Het hangt dan maar net van de gebruikte chipsets af welke het beter doet, de decoder of de Tv.

Maar doordat men in max. 1080I uitzend, houdt dat in, dat maar de helft van de bandbreedte nodig is. In verband met de ruimte op de kabel is dat dus een mooie optie, want zend men in 1080P uit, kost dat dus 2 x zoveel bandbreedte en die ruimte is er (nog) niet.

Gebruik je een UHD Tv (4k) en komt er een signaal binnen van 1080, zal ook deze Tv dat signaal upscalen en indien nodig, de-interlacen. Je ziet dus altijd de resolutie waarvoor de Tv is gemaakt.

De Humax voert op de inkomende resolutie van 1080I geen de-interlacing uit. 1080I wordt dan dus ook uitgestuurd als en interlaced signaal. Daarom kan het in sommige gevallen zelfs mooier zijn als je die decoders instelt op 720P. maar ook dat is afhankelijk van de Tv die erop is aangesloten.Eigenlijk bizar nu steeds meer consumenten 4K televisies hebben er geen fatsoenlijk native 4k of 1080P met een hoge bitrate doorgegeven wordt. Zeker als we superhoge internetsnelheden hebben en het signaal dus prima doorgegeven kan worden!

Zal vast niet gaan gebeuren voorlopig. Men weet niet waar ze voor betalen. De "4k televisie lost het wel op"...