Isabel74

Level 1
  • 1Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Ziggo Modem router- en bridged modus

https://community.ziggo.nl/members/be-rt-3157

https://community.ziggo.nl/members/harmvh-80073

Ik heb nu een netgearrouter en wil die niet meer gebruiken maar wel ziggo router hoe kan ik dit regelen..volgends mij staat de ziggo router wel op bridgemodus wat moet ik dan doen...graag uitleg stap voor stap aub

Groetjes Isabel

1 Reactie 1
Paul
Community Moderator
Community Moderator
  • 19178Posts
  • 1373Oplossingen
  • 7279Likes

Goedemorgen @Isabel74 en welkom op de Community,

Goed dat je via dit kanaal contact met ons opneemt. Ik begrijp dat je hulp wilt bij het schakelen tussen router & bridged modus op je Ziggo modem. 
Ik zie dat jij de Connectbox van ons hebt. Je kan dan inloggen op de router interface van het modem d.m.v. de volgende stappen.

  1. Open je internetbrowser en type dan: http://192.168.100.1 Lukt het niet via dit adres? Dan staat je modem mogelijk al in routermodus, log dan in met behulp van de stappen op deze pagina.
  2. Log dan in met de gebruikersnaam en wachtwoord die hebt ingesteld op het modem (niet je Wifi wachtwoord)
    Weet je dit niet meer? Dan kun je het modem resetten naar fabriekinstellingen. De logingegevens zoals vermeld op de sticker onderop het modem zijn dan weer van toepassing. 
     
  3. Als je ingelogd bent op de Connectbox, klik je in het menu aan de linkerkant op “Router status”. Pas dan de instelling aan naar “Routermodus” of “Bridged modus”. Afhankelijk van wat gewenst is. 
  4. Klik daarna op “Instellingen opslaan”. Binnen 3 minuten zal je modem de nieuwe instellingen toegepast hebben. Herstart daarna het modem door de stroom eraf te halen. 
    Zet het modem na 20 seconden weer aan en wacht totdat deze volledig is opgestart. Schakel daarna je router en daarop aangesloten apparaten pas in.

 

Laat onder dit topic maar weten of het gelukt is. We helpen je hier anders graag verder. 

Uitgelicht topic