Beantwoord

Opnemen van tv-programma's met DVD-recorder na omzetten naar digitaal signaal

  • 19 maart 2019
  • 8 Reacties
  • 1379x Bekeken

Per 16 april stopt Ziggo met het analoge tv-signaal. Op dit moment kijken we digitaal tv middels een analoog signaal en een TV met DVB-C tuner. Parallel hieraan kunnen we analoog tv kijken en opnemen op een Sony DVD-recorder, type: RDR-HX750. Is het mogelijk om na 16 april middels dit apparaat televisieprogramma's te blijven opnemen? Zo ja, wat moet er dan evt. ingesteld worden? Of moet er een soort van tuner aangeschaft en gemonteerd worden? Kan iemand mij antwoord geven op deze vragen?

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

8 Reacties

Reputatie 7
Badge +19
Zie hier:

https://community.ziggo.nl/randapparatuur-97/hoe-op-te-nemen-met-een-dvd-recorder-als-het-analoge-signaal-vervalt-32980
Reputatie 7
Badge +35
Dit bericht laat zien dat het wel kan, maar het is een heel gedoe:
https://community.ziggo.nl/randapparaten-196/analoog-naar-digitaal-hoe-opnemen-met-dvd-speler-32960?postid=328365
Reputatie 7
Badge +35
@Willem-A Je was me net voor.☺
Reputatie 7
Badge +19
Overigens kan dit niet:

"Op dit moment kijken we digitaal tv middels een analoog signaal en een TV met DVB-C tuner".

Je kijkt dan inderdaad digitaal, maar dan dus niet middels een analoog, maar ook digitaal signaal. Er is nl. zoals vaak word gedacht, geen sprake van een omzetting van analoog naar digitaal, maar het analoge signaal vervalt en het digitale is al jarenlang aanwezig. Dat betekent dus dat de manier waarop je kon opnemen met de DVD recorder, vanaf een decoder, ook al jarenlang mogelijk is.

Maar klik even op de link en lees e.e.a. rustig door.
Reputatie 7
Badge +19
Dit bericht laat zien dat het wel kan, maar het is een heel gedoe:
https://community.ziggo.nl/randapparaten-196/analoog-naar-digitaal-hoe-opnemen-met-dvd-speler-32960?postid=328365Een heel gedoe hoeft het niet per se te zijn, maar je kan het best opnemen vanaf een PVR. Vanaf een speciaal daarvoor gebruikte decoder kan ook, maar die eerste heeft mijn voorkeur.
Reputatie 7
Badge +19
@Willem-A Je was me net voor.☺


En met een andere link... 😉 Daarom is er dan ook dat topic, en het is maar goed dat dit er nu is, want de vraag komt toch best vaak langs.
Die link van Willem biedt mogelijkheden. Dit betekent wel dat ik een Humax zal moeten aanschaffen, Maakt het nog uit welk type? En zou dit ook via Ziggo en een monteur van hun kunnen lopen?
Reputatie 7
Badge +19
Dag @pegberts1970

ik raad je absoluut een Humax 5200c aan welke op Marktplaats vaak rond de 50 euro te vinden zijn. Deze heb ik ook genoemd in mijn topic over de DVD recorder en kan altijd worden gebruikt voor de vrije zenders, ook in fUPC gebied.

Ook daarvoor is er een topic:

https://community.ziggo.nl/mediaboxen-modules-95/wat-je-moet-weten-als-je-de-humax-gebruikt-in-oud-ofwel-fupc-gebied-26634

Voordeel is dat je dan al kan opnemen op de interne harde schijf, maar je die opnames dus ook nog vrij gemakkelijk op DVD kan zetten via de DVD recorder. Maar de Humax is eventueel ook op te nemen in je netwerk. Ook daarvoor heb ik een topic aangemaakt.

Aan de vrije zenders heeft men doorgaans genoeg, zeker als men van een analoog signaal af komt. Maar woon je in fZiggo gebied, zou je ook nog een CI module kunnen huren via Ziggo en de smartcard in de Humax kunnen plaatsen. Let op! Dat kan in fUPC gebied niet, daar men daar met andere smartcards werkt.

Ik zou het niet via Ziggo (monteur) laten lopen, daar deze hier vaak, logisch, niet in thuis zijn, maar de kosten dan ook voor jezelf zullen zijn. En doorgaans red men het prima. En met de 5200c kun je dus al opnemen en als er wel vragen zijn kun je deze natuurlijk altijd voorleggen.