Analoge tv gaat uit en iedereen gaat over naar digitaal!

  • 5 maart 2018
  • 471 reacties
  • 141818 keer bekeken


Toon eerste bericht

471 Reacties

Reputatie 1
deze tv heeft alleen een antenne ingang ,zijn er ook decoders met een antenne uitgang ?
Reputatie 7
Badge +19
Echt alleen dat maar @basco ? Dan zul je al met, dure, omvormers moeten gaan werken want dergelijke decoders zijn er niet.ik denk dat je dan beter kan kijken naar een andere Tv. Desnoods 2e hands als het budget het niet toelaat voor nieuw te gaan.
Voor oude tv's met alleen een coax aansluiting zijn er RF Modulators te koop. De prijzen ervan verschillen erg. Ze zijn te koop vanaf ongeveer 20 euro.
Reputatie 7
Badge +19
Voor oude tv's met alleen een coax aansluiting zijn er RF Modulators te koop. De prijzen ervan verschillen erg. Ze zijn te koop vanaf ongeveer 20 euro.


Maar dan moet je niet rekenen op de beste kwaliteit. En weet je, een andere Tv heeft dan vaak toch veel meer voordelen, want je wilt er wellicht ook nog weleens wat anders op aansluiten.

Maar goed, het topic ligt al 2 maanden stil, dus ik verwacht dat het is opgelost... Hoe? Dat is voor mij ook een vraag...

Hi Mensen 

Ik heb de Thomson THC 301 Gekocht om de vrije tv zender te kunnen ontvangen via de kabel en zit ik met een probleem ik krijg veel blokken op het scherm nou heb ik contact gehad met waar ik deze ontvanger hebt gekocht en die beweren dat ik een ontvangt hebt . Ik stuur hier onder het model van de tv ontvanger.

https://schotelzaak.nl/winkel/thomson-thc301-ziggo-digitale-ontvanger/

 

Alvast bedankt 

Gr 
Baltazar

Reputatie 7
Badge +27

@Baltazar0201 Deze stappen geprobeerd?

https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/signaal/

 

Plaats hier eens een foto van je aansluitingen. Dan kan hier gekeken worden of het nog up-to-date is.

Reputatie 7
Badge +19

Dag @Baltazar0201 

we kunnen zo niet exact zeggen wat er speelt, maar een digitale ontvanger verlangt een zeer goed signaal. Begin er dus eens mee een foto te plaatsen van het AOP (aansluiting van Ziggo) en de aansluitingen. Je kan zelf al starten door de kabel naar de decoder te vervangen. Deze kun je gratis ontvangen via Ziggo tot een lengte van 5 meter. Op de decoder kunnen ook de waarden als sterkte en kwaliteit worden gevonden, wellicht onder en andere benaming. 

Maar ik vraag me wel af waarom je deze decoder hebt gekocht, want je kon de Humax 5500c gratis via Ziggo krijgen als je geen Tv hebt met een DVB-C tuner. 

Reputatie 6
Badge +7

@Baltazar0201 ik zou het apparaat retour sturen (als je nog binnen de 14 dagen zit) en lekker een digitale ontvanger bij Ziggo aanvragen, voor een eerste tv is deze gratis en je kan er nog 2 extra aanvragen voor €29,95 per stuk. Je hebt dan ook nog recht op een Ziggo monteur. Je moet wel al klant zijn bij Ziggo van voor half 2018.

Ik weet niet meer wat voor info je per post of Email krijgt, als Analoog door Ziggo wordt opgeheven in je regio.
Daar zou toch iets bij moeten zijn over wat @Arnold1310 en @Willem-A  schrijven over het aanbod van de Humax 5500C ontvanger voor klanten met TV’s zonder DVB-C Tuner. De info van Arnold is bij mijn weten helemaal correct.

Als dat voorafgaand aan de opheffing van analoge TV niet goed duidelijk is, dan is dat teleurstellend. Niet of er overheen lezen, kan natuurlijk niet uitgesloten worden…...

Zover ik weet kom je vanzelf op het bestellen van deze mogelijkheid terecht via het ‘schakel mee’ stappenplan op de Ziggo Site:
https://www.ziggo.nl/installeren/schakel-mee-instellen
Niet iedereen zal dit gaan bekijken. De servicemedewerkers van Ziggo zouden je er ook opmerkzaam op moeten maken, als je een vraag hebt over de opheffing van Analoge TV.

Kortom: er kan nog een hoop misgaan om te kunnen weten wat er mogelijk is, dat niet alleen aan Ziggo te wijten hoeft te zijn.

Humax 5500C:
 https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/ontvangers/humax-5500c

@Baltazar0201 
Ik begrijp uit de info bij
 https://schotelzaak.nl/winkel/thomson-thc301-ziggo-digitale-ontvanger/
dat de frequenties van de Zenders handmatig moeten worden ingesteld.

Zou kunnen. Ze verwijzen naar een bron hiervoor:

Deze zender informatie kun u afhalen bij www.dtvmonitor.com

Dat was een erg handige Site hiervoor, maar die bestaat helaas al lang niet meer.
Een andere goede bron, ken ik niet.
Ik zou het kastje terugsturen.

Reputatie 7
Badge +27

Iedereen heeft natuurlijk gelijk met het Ziggo kastje, maar ik ben bang dat het probleem van Baltazar “ik krijg veel blokken op het scherm” ook daarbij voorkomt.

Zeker, dat kan ook nog, als je coax-verbinding naar het AOP niet ok is.

Hi, 

 

Enorm bedankt voor jullie uitleg allemaal alleen ik heb de meeste zenders wel kunnen inladen in de Thomson maar het lukt mij niet om scherp beeld te krijgen.Nou heb ik contact gehad met de webwinkel waar ik deze heb gekocht die gaan mij een nieuwe kabel opsturen hopelijk dat het dan goed werkt 

 

Groetjes 

Baltazar 

Reputatie 7
Badge +19

Hi, 

 

Enorm bedankt voor jullie uitleg allemaal alleen ik heb de meeste zenders wel kunnen inladen in de Thomson maar het lukt mij niet om scherp beeld te krijgen.Nou heb ik contact gehad met de webwinkel waar ik deze heb gekocht die gaan mij een nieuwe kabel opsturen hopelijk dat het dan goed werkt 

 

Groetjes 

Baltazar 

 

Niet de Thomson terug dus? Waarom niet? En krijg je die kabel daar gratis? Lijkt me niet… Maar waarom ook niet de info waarom is gevraagd? Als je hulp wilt is wat medewerking natuurlijk wel erg prettig. Dat zien we nu niet. Je geeft nu geld uit, terwijl dat misschien niet hoeft, en natuurlijk kun je ook met de Humax tegen ontvangstissues aanlopen, maar deze kan al goed weren bij een lage sterkte, en je kan dus als eerste al een kabel van Ziggo gratis krijgen. Daarnaast vervangt men het AOP indien te oud. Dus helemaal begrijpen doe ik dit alles niet, want info en foto's blijven uit. 

Reputatie 7
Badge +17

FM-radio op de tocht

DEN HAAG - De toekomst van de analoge radio via AM en FM staat op de tocht. Een adviescollege gaat zich beraden over wat te doen met de radiofrequenties.

 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1822148575/fm-radio-op-de-tocht

Reputatie 3
Badge +1

Uitschakeling van analoge tv zou een stabieler en beter internet moeten geven.

In zo ongeveer heel Nederland is de uitschakeling al gebeurt behalve in een groot gedeelte van het zuiden,bij ons nog niet in ieder geval(Meijerijstad) dus wij hangen ergens achteraan met mindere kwaliteit internet en al helemaal geen giganet,dat gaat nog een hele tijd duren.

De boertjes van het platte land moeten voor hetzelfde geld maar met minder doen,terwijl de grote steden allang beter ontvangst en giganet hebben.

Ik ben al meer dan 40 jaar klant bij Ziggo en zijn voorgangers en dan nog hobbelen we maar achteraan!!!

Je moet dit soort dingen wel gefaseerd invoeren. Er is dan altijd een laatste regio.
Heb je een ander voorbeeld waarbij jouw Brabantse regio ook als een van de laatsten aan de beurt kwam?
Ziggo wil echt wel, want dan gaan aantallen klanten meer betalen.

Verder ivm Giganet, hebben Amsterdam en Rotterdam nog geen DOCSIS 3.1 aanpassingen aan straatkastjes etc voor Giganet. Zover ik weet is de status: Utrecht e.o, Hilversum e.o. Den Haag loopt nog. Ik woon in Den Haag en heb inmiddels inderdaad DOCSIS 3.1.

Grotere steden zijn relatief makkelijk bij dit soort grote arbeidsintensieve projecten. Veel abonnee’s op kleine oppervlakte. Dat snap ik wel. Hoe sneller veel klanten de Giganet optie kunnen kiezen hoe beter. Maastricht zal bv ook wel eerder aan de beurt komen dan de rest van Limburg. Of Breda in Brabant.

By the way: waarvoor heb je Giganet nodig? Voor de meeste klanten is het niet zinvol. Het is wel duurder als je het wilt hebben zonder goede reden en dus zomaar kassa voor Ziggo.

Reputatie 7

Niet zo zielig doen hoor. 
Kom op, je doet nu net of Ziggo de, zoals jij ze noemt, boertjes pas later van analoog TV afhalen. Het is gewoon toeval dat je in het laatste deel zit.

Niet Ziggo in zo’n slecht daglicht zetten wat niet nodig is. En dat grote steden al het giganet kunnen gebruiken, is niet waar. Amsterdam heeft nog geen giganet en rotterdam gaan ze eind maart pas mee beginnen. Dus die uitspraak klopt niet!

Geduld hebben en dan komt het vanzelf wel. En giganet is echt overdreven, mensen kunnen makkelijk met 250 of 500 af. 

Reputatie 7

Juist Hanh, dat bedoelde ik dus ook 😁😉👍

Reputatie 3
Badge +1

Het gaat mij niet zozeer om Giganet maar om de betere stabiliteit van het net!

Enneh,ik doe niet zielig en zet Ziggo niet in een kwaad daglicht,want als mij het allemaal tegen blijft staan laat ik mijn glasvezel,wat keurig bij mij in de meterkast ligt,activeren!

 

Als je nu problemen hebt met de stabiliteit van je internetverbinding dan moet dat onderzocht en opgelost worden.
Start hier een Topic over met een goede beschrijving van wat je ervaart, je al hebt uitgezocht.en hoe je computernetwerk in elkaar zit.

Reageer