Beantwoord

Ziggo aansluiting van woonkamer naar Meterkast

  • 27 februari 2018
  • 37 reacties
  • 23116 keer bekeken

Wij wonen in een huis uit 1976. Hier is de ziggo aansluiting evenals de KPN aansluiting in de woonkamer afgemonteerd. Zijn deze te verplaatsen naar de meterkast en vanuit daar een ethernet kabel te trekken naar de Ziggo Box. Eventueel met een splitter in de meterkast weer naar de originele plek in de woonkamer. Dit vanwege het modem en kabels wat een hoop ruimte inneemt in de woonkamer (ziet er niet echt uit)

Bedankt voor alle hulp
icon

Best beantwoord door Evert 27 februari 2018, 23:41

Hoi Raymond,

Die aansluiting kan verplaatst worden, maar dat moet je doen via www.mijnaansluiting.nl Je kunt dan een offerte opvragen bij de aannemer en dan beslissen of je het wilt doen.
Let er wel op dat de tv ontvanger en modem altijd aan de coax kabel verbonden moeten zitten, een utp kabel gaat niet werken.

Groet,
Evert

Edit: @N.N., een Ziggo monteur kan dit niet doen, kijk maar bij andere topics hierover.
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

37 Reacties

Reputatie 7
Badge +25
Een Ziggo monteur kan dat voor je regelen à €40,- per uur als de groene coaxkabel van buiten makkelijk naar de meterkast is te leiden, maar met een modem in de meterkast gaat je wifi kwaliteit in huis wel een stuk achteruit, ik weet niet of je dat wel wilt.
Voor alle duidelijkheid, het modem dient vlak bij het AOP aangesloten te worden, dus AOP in meterkast, dan modem ook in meterkast.
Reputatie 7
Badge +28
Hoi Raymond,

Die aansluiting kan verplaatst worden, maar dat moet je doen via www.mijnaansluiting.nl Je kunt dan een offerte opvragen bij de aannemer en dan beslissen of je het wilt doen.
Let er wel op dat de tv ontvanger en modem altijd aan de coax kabel verbonden moeten zitten, een utp kabel gaat niet werken.

Groet,
Evert

Edit: @N.N., een Ziggo monteur kan dit niet doen, kijk maar bij andere topics hierover.
Dank voor de snelle reacties. Er zal inderdaad ook een Coax weer teruggekoppeld moeten worden. WiFi heb ik extern geregeld en gebruik niet het modem hiervoor.

Zullen dit hoge kosten gaan worden? Kan/mag dit niet zelf gebeuren?

Bedankt
Reputatie 7
Badge +28
We mogen dit als klant helaas niet zelf doen, omdat die groene kabel en aansluiting van Ziggo zelf zijn.

Hoeveel het gaat kosten, geen idee. Het verschilt sowieso per situatie.
Ik kwam net iemand tegen die kreeg een offerte van 300 euro en dat zou volgens die aannemer "goedkoop" zijn. Maar wellicht verschillen die prijzen wel per aannemer.
Ik zou zeggen, vraag in ieder geval die offerte aan, dat kost je niets en dan kun je afhankelijk van het bedrag wat daaruit komt een beslissing maken 🙂
Dank

Ik heb de aanvraag gedaan. Ik laat de uitslag weten
Reputatie 7
Badge +19
Als de kabel lang genoeg is om deze van de woonkamer naar de meterkast te verplaatsen vallen de kosten wellicht mee. Maar moet deze verlengd worden, of moet men gaan graven, word het een ander verhaal. Al met al kunnen de kosten aardig oplopen. Overigens is 40 Euro per uur een heel net bedrag. Dat ligt vaak veel hoger. Maar goed, als de aansluiting naar de meterkast gaat, moet er natuurlijk nog meer gebeuren. Ik denk dat het raadzaam is eerst de situatie te laten bekijken en je wensen kenbaar te maken. Dan weet je wellicht ook wat de kosten zijn, want dat is zo niet echt aan te geven.
Reputatie 7
Badge +28
Top! Ik ben erg benieuwd wat er allemaal gedaan moet worden en voor hoeveel ze dat kunnen doen. Hopelijk valt de prijs mee!
Reputatie 7
Badge +19
Ah, net gelijk gepost zie ik @Raymond van der Horst

Succes!
De aanvraag is doorgestuurd. Even afwachten hoelang het gaat duren voordat Ziggo reageert. Ik hou jullie op de hoogte.
Reputatie 7
Badge +14
@Raymond van der Horst

Daar waar de huidige AOP zit in de woonkamer is dat gelijk aan de voordeur daar waar de meterkast zit ? en kijk je naar de straat via je tuin ?

Zo ja dan zou je er voor kunnen kiezen de groene kabel te laten invoeren in de meterkast ( buiten langs de gevel wat graafwerk ? )

Je kan ook de AOP laten zitten en dan zelf de coax kabel naar de meterkast trekken / spijkeren en dan het modem in de meterkast hangen. Ligt wel klein beetje aan de lengte van de kabel die je gaat verlengen maar gemiddeld kan je wel een meter of 10 verlengen , maar als je daar ook de coax nodig hebt om TV te kijken dan zou ik een versterker aanschaffen.

En dan weer terug met UTP naar de oude plek, of is dat niet nodig ?

Zelf doen kan makkelijk is niet moeilijk of een handig familielid ? ik denk dat via een aannemer je hoge kosten moet betalen voor iets wat je in mijn optiek zelf makkelijk kan voor een paar tientjes materialen.
De meterkast zit aan de voordeur en de aansluiting in de woonkamer (+- 9meter verder)
Ik dacht ook ik haal hem in de woonkamer los (onder kruip Luik) en breng hem naar de meterkast. Ik trek dan een nieuwe coax vanuit de meterkast (achter een versterker) en netwerkkabel door naar de woonkamer. Appeltje eitje dacht ik. Maar lees hier dat je dit niet zelf mag doen. Wat als je het wel doet?

Verder nog geen reactie van Ziggo.

Desnoods doe ik zelf het kabelwet en sluit ziggo het voor me aan. Is aardig wat uurloon minder.
Reputatie 4
Badge +3
Vraagje aan @Raymond van der Horst: Is de groene kabel lang genoeg om naar de meterkast te verleggen? Zo ja, gaten boren in de meterkast naar beneden en daar de kabel invoeren. Een nieuw AOP monteren en klaar is kees. Zo heb ik het ook gedaan. Vaak ligt er onder de vloer wel een stukje over.
Ik neem aan dat de kabel lang genoeg is aangezien deze helemaal naar de voorkant van het huis loopt. Wel moet ik dan een nieuwe kabel trekken vanuit de meterkast naar de woonkamer (in de kruip kelder) . Heb ik hier een speciale coax voor nodig ivm vocht?
Reputatie 4
Badge +3
Als je een heel vochtige kruipruimte hebt zou ik dat weer met de groene coax doen. Die is speciaal vochtbestendig. In de praktijk is de normale coaxkabel goed genoeg. Eventueel hang je het tegen de vloer aan.
Is de groene coax te koop bij een ziggo winkel? Of ergens anders? Welke AOP heb ik nodig?
Reputatie 7
Badge +25
Is de groene coax te koop bij een ziggo winkel? Of ergens anders? Welke AOP heb ik nodig?
De groene coax inclusief AOP is eigendom en verantwoordelijkheid Ziggo, mag je zelf niets aan doen.
Reputatie 4
Badge +3
Aop: ik heb er een technotix dio 01 zitten. Gemonteerd door Ziggo! Groene kabel zul je wel niet makkelijk aan kunnen komen. In ieder geval niet via Ziggo. Je mag er eigenlijk ook niets aan doen. Zie reactie van NN. Maar als je het aankunt houdt niemand je tegen.
Reputatie 7
Badge +19
Ik kreeg destijds gewoon ene AOP van Ziggo en mocht deze toen zelf plaatsen. Zal wel net zijn wie je spreekt denk ik. Maar goed, officieel vallen dit soort dingen inderdaad onder Ziggo. Maar in zulke gevallen moet je dan wel op wat extra kosten rekenen. Ik heb hier trouwens nog wel wat stukken groene coax liggen. Alleen zijn dat geen lange lengtes.
Beste allen,

Net even gekeken onder de kruip kelder. Helaas loopt er toch geen kabel helemaal van voor naar achter het huis en zal moeten gaan verlengen met ongeveer 11m kabel. Moet dit op een speciale manier?
Beste allen,

Net even gekeken onder de kruip kelder. Helaas loopt er toch geen kabel helemaal van voor naar achter het huis en zal moeten gaan verlengen met ongeveer 11m kabel. Moet dit op een speciale manier?


Beste Raymond,

Ik zou toch dit via officieel kanaal laten doen. Dan heb je volledige garantie tot aan je nieuwe aansluiting. Heb je het zelf gedaan en ligt het aan de gebruikte materialen dan kost het je 40 euro en ben je terug bij af.

Het advies wat gegeven wordt dat je het allemaal makkelijk zelf kunt daar kan ik je genoeg voorbeelden van geven hoe het juist niet moet.

Bespaar jezelf een hoop moeite en laat het gewoon doen. Zeker wanneer zaken niet goed afgemonteerd zijn ga je zeer zeker merken in de upstream van je modem en op hogere frequenties.
Reputatie 7
Badge +25
Hallo @Raymond van der Horst
Tevens loop je het risico dat als je het niet goed zelf aansluit, de buren die op dezelfde straatkast aangesloten zijn storing hebben door jou foutieve aansluiting en dat jij dan voor de herstelkosten opdraait.
Ik snap de argumenten. Ik zit nog steeds op een prijs te wachten waarmee Ziggo gaat komen. KPN heeft al een prijs gemaakt en komt op minimaal 300euro excl. Het zou toch een stuk voordeliger moeten kunnen. Denk een uurtje of 2 maximaal werk. Mocht het zo zijn dat het te extreem gaat worden allemaal hoelang kan de coax maximaal zijn tussen de aansluiting en het modem? Eventueel is het verplaatsen van het modem naar een etage naar boven ook een optie. Ik hoop nog steeds dat er een redelijke prijs komt.

Bedankt Allen
Reputatie 7
Badge +25
De afstand tussen het AOP en de modem is in de regel maximaal 50 tot 100 cm volgens de normen van Ziggo voor een goede werking, bij grotere afstanden wordt de goede werking niet gegarandeerd en ondersteund door Ziggo.
Zelf heb ik het modem op de 1e verdieping staan en aangesloten op punt 1 van de versterker FRA752N en werkt perfect.
Reputatie 7
Badge +17
Soms kun je trouwens geluk hebben dat de groene kabel in de meterkast binnenkomt maar vervolgens direct via kruipruimte of plafond naar de woonkamer gaat. In dat geval hoeft de groene kabel alleen maar onderbroken te worden en een AOP geplaatst te worden.
Wat betreft het werk, het zou misschien binnen 2 uur kunnen maar het is niet alleen even een kabel trekken. Het is ook je materiaal. Zelf doen betekent meestal dat je in geval van storing geen gratis monteur meer krijgt omdat je zelf aan de bekabeling hebt gezeten (tenzij je het met exact hetzelfde materiaal doet als ZIggo, maar dan zit je ook al snel aan 100 Euro of meer kosten voor materiaal en gereedschap)
verder kun je zoals @N.N. aangeeft niet alleen voor herstelkosten opdraaien maar is Ziggo ook vaak vrij snel met (tijdelijk) afsluiten van je signaal als blijkt dat er storing vanaf je huis komt en dan heb je helemaal niets. Wat je wel zou kunnen doen is zoveel mogelijk voorbereidend werk zodat de monteur zo min mogelijk hoeft te doen.
Reputatie 7
Badge +19
Hallo @Raymond van der Horst
Tevens loop je het risico dat als je het niet goed zelf aansluit, de buren die op dezelfde straatkast aangesloten zijn storing hebben door jou foutieve aansluiting en dat jij dan voor de herstelkosten opdraait.


Volgens mij werkt dat laatste niet zo, want dan zouden er veel meer storingen moeten zijn. Als ik mijn AOP kortsluit merkt naar mijn weten verder niemand daar wat van, wat niet wegneemt het inderdaad via de juiste kanalen te laten doen.