Vraag

Playstation IP blokkade

  • 7 december 2019
  • 35 Reacties
  • 1115x Bekeken


Toon eerste bericht

35 Reacties

@caesar Deze keer staat het IP adres niet op een blacklist. Ik dacht dat dit de rede was van de blokkade op mijn vorige IP adres…

Ik heb nu 2 vervangende modems/IP gehad van Ziggo, dus 3 IP blokkades.

IP#1 verbond op een dag niet meer met PSN door IP blokkade. Deze bleek op een blacklist te staan.
IP#2 heeft 5 dagen probleemloos verbinding kunnen maken voordat deze geblokkeerd werd. Deze bleek ook op een blacklist te staan. Dus dacht dat dit de rede was.
IP#3 heeft nu 7 dagen probleemloos verbinding kunnen maken voordat deze geblokkeerd werd. Deze lijkt niet op een blacklist te staan. Ik dacht bij de eerste 2 keer dat het nog ontzettende pech zou kunnen zijn. Maar er is blijkbaar iets heel raars aan de hand?

192.168.178.1, het standaard inlog IP adres van alle Ziggo modems staat trouwens ook op 2 blacklists… Maar als het daar aan lag zou iedereen bij Ziggo dit probleem moeten hebben toch?

Heeft iemand van jullie suggesties waar het aan kan liggen aan mijn kant? Ik heb een macbook, een imac, een iphone en een playstation die verbonden zijn met het internet. De macbook en Imac heb ik meerdere malen gescand met ClamXAV, en het OS opnieuw geinstalleerd. De Playstation heb ik ook opnieuw geïnstalleerd. Alle software is up to date.

Niet doorvertellen maar ik download af en toe wel eens een tv series via torrent. Maar niet dat ik hier recent mee ben begonnen… En als dit het probleem zou zijn dan zou het ook een veel voorkomend en recent probleem zijn toch? Lijkt me ook raar als dit iets met playstation te maken heeft. Verder gebruik ik vrijwel alleen mijn firefox browser, vlc, en de standaard mac software.

 

192.168.178.1 is een intern IP adres en dat wordt vanaf buiten niet gezien, een intern IP adres op een blacklist heeft geen effect.

“Niet doorvertellen maar ik download af en toe wel eens een tv series via torrent.”

En wat komt er nog meer via die torrent naar binnen wat weer van alles naar buiten doet?

Enkele voorbeelden hiervan:

https://www.pcrisk.nl/verwijderingsrichtlijnen/9121-torrent-movies-virus

https://www.computeridee.nl/workshop/hoe-blijf-je-veilig-tijdens-het-downloaden-van-torrents/

https://www.2-spyware.com/remove-torrent-virus.html

@Be rt Ik weet het, ik denk dat ik vrij voorzichtig ben in het downloaden. Maar mijn malware scan software zou dit op moeten pikken als er een troep tussen zit. En wanneer ik mijn hele computer wis en opnieuw installeer dan zou het ook weg moeten zijn. Dat heb ik ook geprobeerd.

Mijn playstation staat niet in verbinding met mijn computer. En het IP adres is ook niet op een blacklist verschenen… Ik zou graag willen dat dit wel zo was, dan wist ik dat het hier aan lag.

 

Andere vraag, bestaan er mensen of diensten die ik in kan huren om dit op te lossen?

Kan het aan DNS liggen?

Helaas weet ik verder te weinig van een PS in combinatie met DNS om daar iets zinnigs over te zeggen.

DNS wijst mijns inziens alleen maar de weg over het internet.

Hopelijk komt er iemand langs die hier meer van weet.

Hoe kom ik erachter wat de reden is voor een blokkering?

Controleer de e-mail die we hebben gestuurd naar het e-mailadres van je aanmeldings-ID. De klantenservice kan je, zoals vermeld staat in de e-mail die we je hebben gestuurd, de algemene reden voor de blokkering of schorsing geven, maar kan hier verder geen uitspraken over doen.

@Gusto Er is helaas geen email vanuit Playstation. Dit geld denk ik alleen voor account blokkades wanneer je account iets verdachts doet. Om onbekende rede blokkeert Playstation automatisch mijn IP adres, dit staat los van het account.

Update:

Playstation blokkeert nog steeds mijn IP adressen…

Ik heb nu 2 modems waar ik telkens tussen switch met een nieuw IP adres. Daarna lijkt het telkens zo’n 10 dagen goed te gaan, en dan ineens weer een blokkade. Dit is nu vaak genoeg gebeurd dat ik heb kunnen uitsluiten dat het aan mijn apparaten ligt. Ik heb namelijk bij elke periode een apparaat helemaal niet verbonden met het internet.

Dagen dat de blokkade optrad: 7 DEC, 12 DEC, 21 DEC, 13 JAN, 23 JAN.

HOE!?

Hallo @Riiicck, heb je heel toevallig al een oplossing gevonden? Ik loop hier nu ook tegen aan.

@dboeke Ik weet niet of het opgelost is maar ik ben nu wel een nieuw record aan het zetten. Sinds 23 januari heb ik geen probleem meer met blokkades.

Er zijn 2 dingen gebeurd waarvan ik weet.
1. Ik heb dit keer een belachelijk moeilijk en lang wachtwoord ingesteld met speciale tekens voor mijn modem en wifi.
2. Mijn 10 jaar oude iMac is een maand geleden overleden. Kapot moederbord. Gelukkig stond er niets op omdat ik deze dus had geherinstalleerd.

 

Reageer