Beantwoord

Netwerknaam verandert met Wifibooster?

  • 15 maart 2019
  • 1 reactie
  • 1037 keer bekeken

Ik heb een ziggo modem. Ik wil een Ziggo wifibooster via internetkabel plaatsen. Verandert daardoor de naam van het netwerk?
icon

Best beantwoord door Be rt 15 maart 2019, 23:30

Nee, de Wifibooster wordt een verlengstuk van je modem, het modem geeft de IP adressen uit aan al je apparatuur.

Je modem heeft SSID Wifi namen en je Wifibooster heeft ook eigen namen van SSID Wifi.

Er zijn diverse mogelijkheden.Je kunt alle SSID namen en beveiligingssleutels van 2,4 en 5 GHz hetzelfde maken, maar daar moet je apparatuur tegen kunnen en zelf snel overschakelen naar een andere Wifizender en de beste oppakken, hier werken 1 modem en 2 Wifiboosters met alles hetzelfde.Als je apparatuur daar niet goed tegen kan, kun je in je modem en in je Wifibooster de namen veranderen van de 2,4 GHz en 5 GHz en verschillende namen in je modem.Geef wel je Wifibooster en je modem een vast ander kanaal, anders kunnen ze elkaar gaan storen. Kies een flink eind uit elkaar b.v. 2,4 GHz 1 of 6 of 11 en 5 GHz ook een flink stuk uit elkaar.

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

1 Reactie

Nee, de Wifibooster wordt een verlengstuk van je modem, het modem geeft de IP adressen uit aan al je apparatuur.
Je modem heeft SSID Wifi namen en je Wifibooster heeft ook eigen namen van SSID Wifi.
Er zijn diverse mogelijkheden.

Je kunt alle SSID namen en beveiligingssleutels van 2,4 en 5 GHz hetzelfde maken, maar daar moet je apparatuur tegen kunnen en zelf snel overschakelen naar een andere Wifizender en de beste oppakken, hier werken 1 modem en 2 Wifiboosters met alles hetzelfde.

Als je apparatuur daar niet goed tegen kan, kun je in je modem en in je Wifibooster de namen veranderen van de 2,4 GHz en 5 GHz en verschillende namen in je modem.

Geef wel je Wifibooster en je modem een vast ander kanaal, anders kunnen ze elkaar gaan storen. Kies een flink eind uit elkaar b.v. 2,4 GHz 1 of 6 of 11 en 5 GHz ook een flink stuk uit elkaar.