Michael Z1
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 2609Posts
  • 346Oplossingen
  • 522Likes

Formule 1-teams 2018

Op deze pagina vind je alle informatie over de teams, de nieuwe wagens en de coureurs. Klik onder de teamnaam op 'Lees meer' om de inhoud te weergeven.

Mercedes AMG Petronas Motorsport


#44 Lewis Hamilton heeft nauwelijks introductie nodig. De 33-jarige Engelsman is viervoudig wereldkampioen en hij is momenteel de absolute ster van het Formule 1-circus. Hamilton werd wereldkampioen in 2008, 2014, 2015 en 2017. Als de Mercedes dit jaar net zo overtuigend is als vorig seizoen, kan hij zo maar zijn 5e wereldtitel pakken.
Hamilton debuteerde in 2007 als Formule 1-coureur voor McLaren. In zijn eerste drie races als coureur in de Formule 1 wist hij telkens op het podium te eindigen. Hij is de eerste debutant die dit ooit heeft gepresteerd.

#77 Valtteri Bottas is vanaf 2013 actief in de Formule 1. De 28-jarige Fin debuteerde in het Williams F1 Team en vorig jaar maakte hij de grote overstap naar Mercedes. Met 13 podiumplaatsen uit 20 races kende Bottas een prima start van zijn Mercedes avontuur.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Mercedes: de W09 vind je hier op Ziggo Sport.


Scuderia Ferrari


#5 Sebastian Vettel is de kopman van Ferrari. Net als Hamilton heeft ook de 30-jarige Duitser al 4 wereldkampioenschappen op zijn naam staan. Vanaf 2010 domineerde hij 4 jaar lang de Formule 1 in zijn niet te stoppen Red Bull. In 2015 maakte hij de overstap van Red Bull naar Ferrari. Vorig jaar was Vettel de grote uitdager van Hamilton, maar op het eind kon zijn Ferrari niet op tegen de Mercedes van Hamilton.

#7 Kimi Räikkönen begint dit seizoen al voor de 16e keer in de Formule 1. Räikkönen is eenmalig wereldkampioen. In 2007 won hij met Ferrari de titel. De 38-jarige Fin won in 2013 zijn laatste Grand Prix, dus er is werk aan de winkel. Samen met Vettel zal Ferrari tegen de Mercedessen en de Red Bulls gaan strijden om de overwinningen.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Ferrari: de SF71 vind je hier op Ziggo Sport.


Aston Martin Red Bull Racing


#3 Daniel Ricciardo is de sfeermaker van de Formule 1. De goedlachse 28-jarige Australiër maakte in 2011 zijn debuut voor HRT. In 2012 kwam hij uit voor Toro Rosso de opleidingsploeg van Red Bull. Ricciardo stond tweemaal in zijn carrière aan het eind van het seizoen op het podium. Het is dit seizoen afwachten hoe betrouwbaar en snel de Red Bull is, want zonder verbeteringen zal de renstal eerder de strijd met Ferrari dan met Mercedes aangaan.

#33 Max Verstappen is met 17 jaar en 166 dagen de allerjongste debutant ooit in de Formule 1. Verstappen begon in 2015 bij Torro Rosso. Na een jaar maakte hij al de overstap naar Red Bull. Op 15 mei 2016 debuteerde hij namens Red Bull tijdens de Grand Prix van Spanje. Hier won hij direct en hiermee was hij de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP ooit. Vorig seizoen won Verstappen tweemaal een race en maakte hij weer veel tongen los met zijn agressieve rijstijl. Een ding is zeker, met Verstappen in een race is het zelden saai.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Red Bull: de RB14 vind je hier op Ziggo Sport.


Force India F1 Team


#11 Sergio Pérez begon in 2011 aan zijn avontuur in de Formule 1. De 28-jarige Mexicaan begon bij Sauber en maakt zich op voor zijn 5e seizoen voor Force India. Pérez heeft in de Formule 1 vijfmaal een 3e plaats weten te halen. Podiumplaatsen zijn spaarzaam voor Force India, maar ze kunnen wel eens verrassend uit de hoek komen. Normaal gesproken eindigen ze achter de Red Bulls.

#31 Esteban Ocon maakte halverwege 2016 zijn debuut in de Formule 1. Hij deed dat voor het Manor F1 Team. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Force India. Vorig seizoen kon hij zijn stempel nog niet drukken, meestal reed hij halverwege of in de subtop mee. De 21-jarige Fransman wordt gezien als een groot talent. Zo zit hij nog in het opleidingsprogramma van Mercedes.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Force India: de VJM11 vind je hier op hun eigen Twitteraccount.


Williams Martini Racing


#18 Lance Stroll is met zijn 19 jaar nu de jongste coureur in de Formule 1. In 2017 maakte hij zijn racedebuut naast Felipe Massa. Hij behaalde zelfs een podiumplek tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hiermee werd hij na Max Verstappen de jongste coureur ooit die op het podium stond.

#35 Sergej Sirotkin maakt dit seizoen zijn debuut als coureur in de Formule 1. De 22-jarige Rus vult het stoeltje van de gestopte Felipe Massa op. Hij is de 3e Russische Formule 1-coureur, na Vitali Petrov en Daniil Kvjat.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Williams: de FW41 vind je hier op Ziggo Sport.


Red Bull Toro Rosso Honda


#10 Pierre Gasly maakte in 2017 zijn debuut bij het team van Torro Rosso. Hij is de vervanger van de ontslagen Rus Daniil Kvjat. Gasly moet dus wel presteren, want hij heeft van dichtbij gezien wat er gebeurt als dat niet het geval is. In zijn eerste 5 races vorig seizoen reed hij vooral in het achterveld en kon zich nog niet in de punten rijden.

#28 Brendon Hartley maakte vorig seizoen zijn debuut in de Formule 1. Hij was al een tijdje testcoureur voor Torro Rosso, maar van een echte doorbraak kwam het niet. Toen Pierre Gasly vorig seizoen de Grand Prix van de Verenigde Staten moest overslaan nam Hartley plaats achter het stuur. De 28-jarige coureur uit Nieuw-Zeeland begint dit seizoen dus aan zijn eerste volledige seizoen.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Toro Rosso: de STR13 vind je hier op hun eigen Twitteraccount.


Renault Sport Formula One Team


#27 Nico Hülkenberg is sinds 2010 actief in de Formule 1. Renault is al zijn 4e team na eerder voor Sauber, Force India en Williams te hebben gereden. De 30-jarige Duitser heeft in het begin van zijn loopbaan veel in Nederland geracet, kijk daarom niet raar op als je hem Nederlands hoort spreken. Hij spreekt het namelijk vloeiend. Hülkenberg heeft nog nooit op het podium gestaan na een race. Hij rijdt zichzelf meestal wel in de punten.

#55 Carlos Sainz jr. is de zoon van wereldkampioen Rally Carlos Sainz. In 2015 maakte hij net als Verstappen zijn debuut in de Formule 1 voor Toro Rosso. De 23-jarige Spanjaard kende een teleurstellend eerste seizoen, want zijn auto liet hem vaak in de steek. Sainz kende in 2017 een prima seizoen waarin de Torro Rosso vaak in de punten reed. Tegen het eind van vorig seizoen stapte hij over naar Renault.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Renault: de RS18 vind je hier op Ziggo Sport.


Haas F1 Team


#8 Romain Grosjean debuteerde in 2009 voor Renault. De 31-jarige Zwitser die voor Frankrijk uitkomt rijdt sinds 2016 voor Haas. Door zijn betrokkenheid is een aantal crashes wordt hij wel eens spottend Crashjean genoemd. Grosjean stond in zijn carrière 10 keer na het eind van een race op het podium, maar wist nog nooit een race te winnen.

#20 Kevin Magnussen begon zoals bijna iedereen in het karten en kroop langzaam richting de koningsklasse. De 25-jarige Deen debuteerde in 2014 voor McLaren nadat Fernando Alonso crashte en niet mocht rijden. Na vorig seizoen voor Renault te hebben gereden werd hij aan het eind van het seizoen vervangen door Nico Hülkenberg. Hierdoor maakte Magnussen de overstap naar Haas.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Haas: de VF18 vind je hier op Ziggo Sport.


McLaren F1 Team


#2 Stoffel Vandoorne debuteerde in 2016 in de Formule 1. Hij reed dat jaar 1 race voor McLaren nadat Fernando Alonso zwaar crashte. De 25-jarige Belg streed vorig seizoen voor de punten, maar viel er vaak net buiten.

#14 Fernando Alonso is tweevoudig wereldkampioen. Hij werd in 2005 op 24-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit. Dit record werd overigens in 2008 door Hamilton verbroken. De 36-jarige Spanjaard debuteerde in 2001 voor Minardi in de Formule 1. De laatste seizoenen rijdt de Spanjaard soms in de punten, maar van de 20 races die vorig jaar op de kalender stonden haalde Alonso liefst 7x de finish niet door crashes of door mankementen aan zijn auto.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van McLaren: de MCL33 vind je hier op Ziggo Sport.


Alfa Romeo Sauber F1 Team



#9 Marcus Ericsson debuteerde in 2014 namens Caterham in de Formule 1 en hij rijdt sinds 2015 voor Sauber. De races van de 27-jarige Zweed spelen zich voornamelijk in het achterveld af. De laatste punten die Ericsson pakte zijn gehaald in 2015.

#16 Charles Leclerc is sinds 2016 lid van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van Ferrari. Hij werd in 2016 kampioen in de GP3 Series en in 2017 werd hij kampioen in de Formule 2. Dit jaar maakt de 20-jarige Monegask zijn debuut in de Formule 1 namens Sauber.

Alle informatie, foto's en filmpjes over de nieuwe wagen van Sauber: de C37 vind je hier op Ziggo Sport.


Terug naar de Formule 1 topics
3 Reacties 3
MeindertF1

Level 8
  • 194Posts
  • 3Oplossingen
  • 52Likes
Daniel Ricciardo debuteerde in 2011 in de HRT voor een half seizoen :wink: Vanaf 2012 reed hij voor Toro Rosso. Verder mooi artikel hoor! :thumbsup_tone2: Mooi volledig. Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen!
Michael Z1
Oud Community Moderator Topicstarter
Oud Community Moderator
  • 2609Posts
  • 346Oplossingen
  • 522Likes
Meinderttest wrote:
Daniel Ricciardo debuteerde in 2011 in de HRT voor een half seizoen :wink: Vanaf 2012 reed hij voor Toro Rosso. Verder mooi artikel hoor! :thumbsup_tone2: Mooi volledig. Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen!

Scherp, Meinderttest :slight_smile:. Heb het aangepast. Ik heb er ook zin in!
Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23616Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7509Likes
Kan niet wachten tot de start weer begint, heerlijk voor de buis en genieten van een mooi F1 Seizoen
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic