Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2777Posts
  • 290Oplossingen
  • 2248Likes

Vanaf 26 januari 2022 krijgen Ziggo klanten de mogelijkheid om hun eigen modem te activeren

​​Ziggo heeft de ACM-beleidsregel ‘Handhaving Besluit Eindapparaten’ deels geïmplementeerd. Dit betekent dat vanaf 26 januari klanten de mogelijkheid hebben om hun eigen modem – indien deze aan de specificaties voldoet – bij ons aan te melden en te activeren.

 

Let op: We adviseren klanten gebruik te maken van het door Ziggo geleverde modem. Hiermee heb je géén omkijken naar software- en securityupdates. Ook kan Ziggo klanten sneller helpen bij vragen over het modem.

 

Kan iedereen een eigen modem gebruiken?
Iedereen mag op ons netwerk een eigen modem gebruiken, maar het vereist wel wat technische kennis. Je zult namelijk zelf je modem moeten configureren en up-to-date houden in tegenstelling tot onze eigen modems, waarbij wij voor de juiste instellingen en updates zorgen. Wil je de vrijheid hebben om je eigen modem te kiezen en beschik je over de juiste technische vaardigheden? Check dan via de postcodecheck op deze pagina of de ‘eigen modem’ keuze op jouw adres al beschikbaar is. Wij doen ons uiterste best om dit voor iedereen zo snel mogelijk beschikbaar te maken. Omdat hiervoor lokale aanpassingen aan ons netwerk nodig zijn, kan het helaas zo zijn dat in jouw postcodegebied de wijzigingen nog niet zijn doorgevoerd. Doe dan over enkele weken de postcodecheck nog een keer.

 

Waarom is de vrije modem keuze niet in alle regio’s beschikbaar op het moment dat jullie dit vrij moesten geven van ACM?
Om vrije modem keuze mogelijk te maken zijn lokale aanpassingen nodig aan ons netwerk. Helaas kunnen we niet in één keer tegelijk alle lokale netwerkelementen kunnen omzetten. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk ook in jouw buurt het netwerk aan te passen. Wij zijn in nauw contact met de ACM en houden ze voortdurend op de hoogte van de voortgang.

 

Aan welke eisen moet een eigen modem voldoen?
Het modem dient DOCSIS 3.1 en enkele Ziggo specifieke specificaties te ondersteunen. Check dit met de fabrikant van het modem of bekijk de complete specificatie beschrijving op deze pagina bij de 'Veelgestelde vragen'. Hier kun je de documentatie als PDF-bestand downloaden.

 

Kan ik ook de Ziggo Telefoniediensten gebruiken met mijn eigen modem?

Als je gebruik wilt maken van onze telefoniediensten, let er dan bij aanschaf van het modem op, dat de fabrikant het modem ook geschikt heeft gemaakt voor telefonie van Ziggo. Check dit met de fabrikant van het modem of bekijk de complete specificatie beschrijving voor telefonie op deze pagina bij de 'Veelgestelde vragen'. Hier kun je de documentatie als PDF-bestand downloaden.

 

Hoe moet ik mijn modem instellen?
Nadat je het MAC-adres van het modem hebt doorgegeven, wordt er via ons netwerk een configuratiebestand (bootfile) met de Ziggo-instellingen naar jouw modem verzonden. Bij de verdere configuratie van jouw eigen modem kunnen wij je helaas niet helpen, maar kan je contact opnemen met de fabrikant van het modem. Je bent zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het goed functioneren van een eigen modem.

 

Wil je hulp vragen aan andere gebruikers of wil je graag jouw kennis delen omtrent instellingen van je eigen modem? Start dan een eigen topic.

 

< Start een eigen topic > 

 

 

 

36 Reacties

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws

Uitgelicht topic