1
Vraag
2
Reacties
Allissey

Level 2
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Ziggo Go app op Apple TV speelt niet af over IP netwerk

Heb een nieuwe 4K Apple TV. Ziggo Go app geinstalleerd. Die start keurig op, laat normale interface zien. Het afspelen van content doet de app echter niet. Melding: “Helaas je kan deze video volgens afspraken met de content aanbieder niet afspelen over dit IP netwerk”. Op mijn iPhone en iPad speelt de Ziggo Go app zonder problemen af.

 

Situatie: ik ben Ziggo abonnee en ik heb een heel ruim Vodafone/Ziggo data abonnement van 200GB/maand aangeschaft om op de camping ook gebruik te maken van de Ziggo Go app via mijn Apple TV. De vodafone/ziggo simcard zit in een Mifi-router. Nogmaals: Ziggo Go app speelt gewoon af via iPhone en iPad. Maar ik wil graag op groter scherm de content bekijken.

 

Andere contentprovider-apps (Apple TV, Disney, NLZiet, NPOStart, Netflix, Prime) spelen wel gewoon af in deze situatie. Ik heb contact gehad met Ziggo via de app (messenger) en de Ziggo medewerkers stuurt me door naar de community omdat hier meer specialistische ondersteuning geboden wordt. Ik ben heel benieuwd wat de oplossing is voor dit probleem. Mijn stelling is dat ik de content zou moeten kunnen bekijken aangezien ik gebruik maak van een Vodafone/Ziggo (mobiele) data verbinding. 

MeldingMeldingInstellingen/Apps/TV op Apple TVInstellingen/Apps/TV op Apple TV

Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Alex
Community Moderator
Community Moderator
  • 8992Posts
  • 1059Oplossingen
  • 4003Likes

Hi @Allissey (en uiteraard anderen),

 

Hele goede vraag die je hier stelt. Vooral als je juist op een vakantie-adres er al helemaal klaar voor was op deze manier. Alle juiste antwoorden zijn eigenlijk al gegeven zie ik hierboven, ook terug te vinden onderaan deze pagina. Ik snap dat er vraagtekens worden gezet bij wetgeving als je ziet dat andere aanbieders wel mogelijkheden hebben, maar hiervoor zijn er afspraken gemaakt met de content-leveranciers. Dus het is ook mogelijk dat er verschillen in zitten. 

 

De Ziggo GO TV apps kunnen dus ingezet worden als draadloze oplossing voor je 2e of 3e TV thuis. Als je onderweg of op vakantie bent, kun je gebruik maken van Ziggo GO (en dus niet de TV app). Dat is ook direct waar de reclame uiteraard op doelt, @Kees11. Met Ziggo GO heb je nog steeds tal van opties. Helemaal met het recent introduceren van de mogelijkheid tot casten van Replay TV.

Bekijk in context

10 Reacties 10
Steefb

Level 20
  • 15868Posts
  • 2991Oplossingen
  • 7264Likes

Ziggo go op apple tv werkt alleen op een ziggo verbinding. Niet met een Vodafone/Ziggo data abonnement.

 

https://community.ziggo.nl/t5/Tips-van-Ziggo/Ziggo-GO-TV-voor-Apple-TV-Android-TV-en-Amazon-Fire-TV/...

 

Steefb_0-1624952613563.png

 

Allissey
Topicstarter
Level 2
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Dank voor het vlotte antwoord. Uiteraard ben ik helemaal niet tevreden met dit antwoord. Het is toch heel raar en niet uit te leggen dat NLZiet, NPOStart en de genoemde andere contentproviders wel functioneren, dat ik op mijn iPhone en iPad via dezelfde VodafoneZiggo mobiele dataverbinding wel afspelen. En dan dit uit de link:

Het gebruik van de boxjes aan je tv-toestel en apps op Smart TV’s vallen niet onder de Content Portabiliteit wetgeving van  online diensten en is daarom geen open internetdienst. Wij houden ons hiermee aan de gemaakte afspraken met de content partijen. De app van Ziggo is een ‘in huis oplossing’ voor een tweede en derde tv in huis. Dit kan dus alleen worden aangeboden via ons eigen netwerk, de Ziggo internetverbinding.” 

 

Kun je me uitleggen waarom Ziggo zich verschuilt achter wetgeving gelet op mijn argumenten hierboven? Dit is toch koppelverkoop van een monopolist die zegt: je mag alleen afspelen als je ook mijn netwerk hebt. En notabene: dat netwerk heb ik want ik betaal bij hetzelfde bedrijf elke maand 40 euro voor een 200GB databundel. 

Kees11

Level 1
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Bij mij hetzelfde probleem. Ik ben door Ziggo via chat en daarna telefonisch langs alle afdelingen van het kastje naar de muur gestuurd, maar niemand kon of wilde het probleem oplossen.

Ik heb daarna een verloopstukje gekocht om de iPhone rechtstreeks te verbinden via een HDMI-kabel. Alles op de iPhone verschijnt dan op het grote scherm, maar bij ZiggoGo komt de mededeling dat een HDMI verbinding niet mogelijk is. Ze hebben dit dus bewust afgesloten.

Ik betaal Ziggo €68,50 per maand voor TV en internet en heb daarnaast een Vodafone mobiel abonnement. Ik heb nu een NLZiet zomer-abonnement gekocht, 3 maanden voor €7,95. Zodra we hier glasvezel krijgen stap ik over van Ziggo naar een ander.

Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23616Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7509Likes

Ik heb zelf ook de AppleTV 4K 64gb en deze staat bij mij boven aangesloten op bekabeld en gewoon met HDMI er in, denk dat je in de instelling even moet aanpassen van HDMI ingang.

 

En wat @Steefb  al schreef je hebt voor de AppleTV een Ziggo internet verbinding nodig, zit je bij andere provider kan je ook geen Ziggo Go TV afspelen.

 

AppleTV heeft inderdaad tijd op de data van VodafoneZiggo gedraaid dat klopt, maar dit is na 2 maanden afgeschaft en alleen werkend internet verbinding van Ziggo mag de AppleTV en de App werkend maken, dat zijn afspraken die er gemaakt zijn, zelfde als je KPN App op een Ziggo verbinding afspeelt, dit zal ook niet gaan.

Ziggo GO TV voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV 

 

Eens of niet eens dit zijn de afspraken door Ziggo en Apple gemaakt en let op de Ziggo Go TV app staat in verbinding met je abonnement en de huidige Ziggo Go App via de Next, dat is de reden waarom alleen internet via Ziggo nodig is.

 

Let op iPad en iPhone en MacOS zijn andere Ziggo Apps dit zijn de standaard Ziggo Go App die je wel kan gebruiken, voor AppleTV is er een speciale Ziggo Go TV App ontwikkeld

 

 

Dave_0-1624960838299.jpeg

 

Let goed op! Download de juiste app.

 

 Minimale systeemvereiste:

Besturingssysteem: Minimale versie:
Apple TV 4e Generatie tvOS 11.0 en hoger
Android TV OS 5.0 of hoger
Amazon Fire TV 5.0 of hoger

 

Help! Ik kan de app niet vinden.
Als je de app nog niet hebt gevonden open dan de onderstaande directe link vanaf je PC of laptop.

Let op:  Je dient ingelogd te zijn met hetzelfde account als op je Apple of Android TV. 


Google Play Store Apple App Store
Downloaden werkt niet via een mobiel apparaat. Download deze app via je PC of laptop.


Op hoeveel apparaten kan ik kijken? 
Naast je vaste tv-aansluiting kan je op maximaal drie apparaten Ziggo GO tegelijk kijken. Daaronder valt dus ook Ziggo GO voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. 


Ik kan de app niet vinden in de Amazon App Store.
Goed nieuws! Ook voor Fire TV staat de app inmiddels online


Kan ik ook live TV pauzeren via de app?
Nee, het pauzeren van live TV is niet mogelijk. Jullie feedback delen we natuurlijk met de ontwikkelaars. 


Wat is de beeldkwaliteit van Ziggo GO app? 
Alle live- en Replay programma's worden in HD kwaliteit online gezet met maximaal 720P - 50 frames per seconden (fps). De beeldkwaliteit kan echter verschillen per aanbieder. Movies & Series worden doorgegeven op 1080p (50fps). 


Ik heb geen geluid via airplay. Hoe kan dat?
Dit werkt helaas niet. Geluidsapparatuur via airplay wordt niet ondersteund. Deze feedback delen we natuurlijk ook met de ontwikkelaars. 


Waarom werkt de app alleen met een Ziggo internetverbinding?
Het gebruik van de boxjes aan je tv-toestel en apps op Smart TV’s vallen niet onder de Content Portabiliteit wetgeving van  online diensten en is daarom geen open internetdienst. Wij houden ons hiermee aan de gemaakte afspraken met de content partijen. De app van Ziggo is een ‘in huis oplossing’ voor een tweede en derde tv in huis. Dit kan dus alleen worden aangeboden via ons eigen netwerk, de Ziggo internetverbinding.

 

Klantpanel bedankt!
Uiteraard zijn we onze testers zeer dankbaar voor alle tijd die ze hier in hebben gestoken. Hierdoor zijn er al veel technische uitdagingen opgelost en staan er alweer nieuwe verbeteringen op de agenda. Grote klasse!


Zit jij met een andere vraag of wil je graag jouw ervaring delen? Laat gerust een reactie achter!

Allissey
Topicstarter
Level 2
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Precies dat, @Kees11. Dit is geen wet, dit is onwil of monopolisme. Maar ik ben hier niet om Ziggo af te vallen, maar om een product helpen beter te maken. De argumenten wil ik nog horen waarom het niet zou kunnen, met alle voorbeelden die we noemen dat het bij anderen wel werkt (gelden die wetten dan niet voor NLZiet, Canaal Digitaal etc?). Ik ga binnenkort verhuizen naar een wijk waar Ziggo (en KPN voor de volledigheid) niet wordt toegelaten precies om dit soort gedwongen winkelnering. Anyway. Ik trek mijn conclusies ook, helaas. Ik ben een trouwe en goed betalende klant, maar met deze stellingname houdt het dan op. Als het ooit anders wordt ben ik de eerste om terug te keren, want ik vind de app en de services een prima product.

Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23616Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7509Likes

Ik heb even medewerker van Ziggo gevraagd hier te reageren, misschien kan die wat duidelijkheid brengen en jullie argumenten
beantwoorden. Dan is er toch iets aan gedaan en weet men hoe en wat.

Kees11

Level 1
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Ik was blij met ZiggoGo en heb op basis van de beloften in mijn camper een systeem aangelegd van WiFi-extender, Apple TV, 27 inch beeldscherm en soundbar. Vorig jaar werkte het in Nederland, nu niet meer. 

Er wordt nog wel de volgende reclame gemaakt:

Kees11_0-1624962953025.png

 

 

Alex
Community Moderator
Community Moderator
  • 8992Posts
  • 1059Oplossingen
  • 4003Likes

Hi @Allissey (en uiteraard anderen),

 

Hele goede vraag die je hier stelt. Vooral als je juist op een vakantie-adres er al helemaal klaar voor was op deze manier. Alle juiste antwoorden zijn eigenlijk al gegeven zie ik hierboven, ook terug te vinden onderaan deze pagina. Ik snap dat er vraagtekens worden gezet bij wetgeving als je ziet dat andere aanbieders wel mogelijkheden hebben, maar hiervoor zijn er afspraken gemaakt met de content-leveranciers. Dus het is ook mogelijk dat er verschillen in zitten. 

 

De Ziggo GO TV apps kunnen dus ingezet worden als draadloze oplossing voor je 2e of 3e TV thuis. Als je onderweg of op vakantie bent, kun je gebruik maken van Ziggo GO (en dus niet de TV app). Dat is ook direct waar de reclame uiteraard op doelt, @Kees11. Met Ziggo GO heb je nog steeds tal van opties. Helemaal met het recent introduceren van de mogelijkheid tot casten van Replay TV.

Kees11

Level 1
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

ik ben teleurgesteld in dit antwoord, maar na door Ziggo van het kastje naar de muur gestuurd te zijn verbaast het me niet. Voor alle duidelijkheid: ik heb geen twijfels bij de wetgeving, maar bij het beleid van Ziggo om o.a. de openbare zenders van Nederland te blokkeren in de ZiggoGo app op Apple TV en het via een kabel doorzetten van het ZiggoGo-signaal van een iPhone naar een beeldscherm.

Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23616Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7509Likes

@Kees11  schreef:

ik ben teleurgesteld in dit antwoord, maar na door Ziggo van het kastje naar de muur gestuurd te zijn verbaast het me niet. Voor alle duidelijkheid: ik heb geen twijfels bij de wetgeving, maar bij het beleid van Ziggo om o.a. de openbare zenders van Nederland te blokkeren in de ZiggoGo app op Apple TV en het via een kabel doorzetten van het ZiggoGo-signaal van een iPhone naar een beeldscherm.


@Kees11  als je goed gelezen hebt, iPhone en iPad en MacOS app zijn anders gemaakt, en dat je die kan streamen via Airplay of HDMI dat is allemaal mogelijk, deze App is ook voor TV abonnementen geschikt. Als je AppleTV wilt streamen via HDMI heb je gewoon simpelweg internet van Ziggo nodig daar is geen verandering in, dat is vastgelegd en in begin fase kon je nog een Data gebruiken maar nu alleen met Ziggo internet is dit alleen mogelijk. @Alex  heeft duidelijk omschreven en beter gaat het niet worden, heeft niks met kastje en muur te maken en het blokkeren te maken, dan kan je gewoon andere App gebruiken maar die is niet geschikt voor AppleTV. Dit geld dus ook voor Amazone Fire Stick en Android TV die hebben dezelfde regels als AppleTV Ziggo Go TV App.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic