EnergieBoy

Level 19
Super Expert
  • 11079Posts
  • 565Oplossingen
  • 3401Likes

SpaceXperience - Community uitje 11 november 2017

Daar ga je dan, met de trein en metro naar Ziggo Dome, SpaceXperience met Andre Kuipers. Wat kan je verwachten en als je aankomt, kunnen we dan wel iedereen herkennen? Om 14:15 uur komen we aan en gelukkig waren Ronald Ziggo, Marianne Ziggo, Sander Ziggo, Teun, Jan F en B ert al aanwezig en was het team bijna compleet. Even later kwam ook nog AoxoMoxoA.

Na wat te hebben gebabbeld en handjes te hebben geschud gaat Ronald ons voor en zorgt voor de entreetickets en de daarbij behorende polsbandjes, alleen krijgt hij ze niet omdat ze niet op zijn naam staan. Oeps, dat was nog even spannend, konden we bijna niet binnen, of toch wel? Wat bleek, de entreetickets staan op naam van Energieboy en die moest zich melden bij de balie en toen pas kregen we de entreetickets en polsbandjes. Bandjes? Jawel, we kregen 2 bandjes: 1 voor de gratis drankjes en 1 voor de Exclusieve Lounge. Bij de ingang nog even een tassen, jassen en kaartjes controle en wij mochten over de rode loper doorlopen naar een speciale VIP ruimte waar men onze jas heeft aangenomen, kregen we een glas prosecco aangeboden.

Eerst wilden we onze jassen in een kluisje stoppen maar alleen Marianne had 2,- euro op zak en om nu allemaal onze jassen in 1 kluisje te proppen, dat zagen we niet zitten. Gelukkig hebben we Robbo bij ons, die is niet alleen snel met de tong, ook met doorlopen. Die heeft ons geroepen en liet ons de speciale VIP garderobe zien. Nadat we allemaal onze jassen hadden ingeleverd en ons hebben zitten verbazen wat voor service we kregen aangeboden gingen we richting de lift. Onderweg kwam Sander nog een leuk schilderij tegen waar Marianne graag even mee in/op de foto wilde en toen moest Sander natuurlijk ook nog even op de foto. En kijk nu toch eens, een kerstboom met een glas prosecco, dat is toch wel een hele vreemde kerstboom :rofl: :joy:

Allemaal in de lift op naar de 1e etage… Spannend!!
Daar aangekomen ging de eerste groep, die hadden natuurlijk zin in een drankje, te snel de lift uit want we moesten niet links de lift uit, maar rechts. Daar was de Exclusive Lounge waar we konden genieten van een hapje en een drankje. Veel gepraat met iedereen en gesproken over de geweldige inbreng van Arakou Ziggo, die we natuurlijk nog een compliment hebben gegeven (al was die er niet bij in de middag, die was er in de avond). Maar goed, we hebben ontzettend genoten en er zijn hier en daar nog wat AOPtjes langs gekomen en verbeteringen over Mediaboxen, maar ook Power Promise is nog even langs gekomen. Je kent het wel, zet een paar techneuten bij elkaar en het gaat alleen daar nog maar over :relaxed: . Even snel naar de wc, sigaretje roken….

TIJD! Het is tijd om naar onze plekken te gaan. Uiteraard moest Energieboy voorop want hij had de kaartjes en dan heb je de leiding. Zelf blijft die liever op de achtergrond, maar dat kon nu niet. Nog even zoeken waar de stoelen staan en net voor het begon zat iedereen er helemaal klaar voor en begon André Kuipers aan zijn verhaal. Tijdens zijn voorstelling gingen we vanaf zijn aanmelding als astronaut tot aan het terug keren op aarde door zijn hele leven. 3 jaren heeft die er over gedaan om mee te mogen vliegen en tot op het moment dat die echt omhoog gaat is die nog helemaal niet zeker of die wel mag gaan. Elk moment kunnen ze het afblazen en dan heb je al die jaren getraind en geleerd. Terwijl Andre de ruimte in ging, onze aarde verliet, had hij een paar nummers om te luisteren en zo ook een nummer van Trijntje Oosterhuis en die kwam ook nog even een liedje zingen. Op dat moment dachten veel van ons, het is tijd voor een drankje. Even de benen strekken en nog even snel een drankje halen.

Andre Kuipers laat zien wat die allemaal heeft meegemaakt en hoe Nederland er uit ziet vanuit de ruimte. De Oh’s en Ah’s vliegen op dat moment om je oren en dan is het afgelopen. Een geweldige show en super geweldig om mee te hebben gemaakt. De mannen hebben nog dorst en Ziggo Dome komt nog langs met allemaal hapjes zodat we nog even rustig konden na praten. Uiteindelijk gaat het licht aan en moeten ook wij er weer vandoor via de lift naar de begane grond. Waren veel mensen die weer naar beneden wilden en moesten daarom een klein beetje inschikken waardoor we onderweg nog een lift alarm te horen kregen. Niets aan de hand!

Bij de garderobe onze jas weer opgehaald, nog een flesje water gekregen van Ziggo Dome, en nu weer richting de uitgang. We hebben elkaar weer de handen geschud en iedereen is weer veilig thuis gekomen.

Hieronder enkele foto's van de dag:


31 Reacties
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties op dit artikel.

Polls
Ga je voor een film of een serie?

Uitgelicht topic