Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2767Posts
  • 290Oplossingen
  • 2154Likes

Ziggo Next Mini: Voice Control

Let op: Met de Next Mini kijk je tv via het internet. Een stabiele internetverbinding is dus extra belangrijk. Voor het meeste kijkplezier verbind je de Next Mini met een internetkabel. Deze sluit je aan op de bijgeleverde voedingsadapter.

Wat kun je allemaal met stembesturing?

Zoekopdrachten, snel zappen of eenvoudig navigeren in de TV-Gids. En dat kun je allemaal doen door de Voice-knop in te houden en vervolgens de spraakopdracht in te spreken. In dit artikel hebben we de meest handige functies voor jou op een rijtje gezet.

 

Zappen

Wil je zappen naar een zender? Spreek dan gewoon de zendernaam of het kanaalnummer in. Ideaal als je niet precies meer weet waar de zender Ziggo Sport is te vinden.

 

Navigeren door menu’s

Navigeer simpel door de menu’s met je stem. Bijvoorbeeld met de commando’s: tv-gids, mijn opnames of instellingen spring je in één keer naar het juiste menu.

 

TV-Gids en Terugkijken

Wil je ook met je stem navigeren door de TV-Gids? Dat kan! Wil je in de TV-Gids naar gisteren? Gebruik dan het commando ‘gisteren’. Wil je verder terug in de tijd? Spreek dan de datum uit.

 

Movies & Series

Wil je een serie kijken of een film huren? Probeer dan eens de commando's ‘Movies & Series’ of ‘huren’. Zo beland je direct in de juiste categorie. Zoeken op genre kan ook! Direct een lijst van alle enge films? Gebruik dan het commando ‘horror’ en de box vindt alle films van dit genre. Liever een film voor de kleine? Met ‘kinderfilm’ krijg je alle films die geschikt zijn voor de kleintjes.

 

TV apps

De Next Mini bevat natuurlijk ook je vele apps. De TV apps zijn met de spraakcommando op te openen. Wil je bijvoorbeeld Netflix openen? Spreek gewoon ’Netflix’ in en de app start direct op. 

 

Handig, maar een belangrijk weetje

Als je de taal van het menu van de mediabox hebt ingesteld op Nederlands, dan zal hij alle commando’s ook op een Nederlandse manier interpreteren. Zet je de taal van het menu op Engels, dan maakt hij van alle commando’s een Engels woord.

 

Easter eggs

De meeste filmliefhebbers en toetsenbordhelden weten vast wel wat wij bedoelen met ‘easter eggs’. In de Next Mini zitten ook een tal van easter eggs verstopt. het is dus tijd voor een goed gesprek. Weet jij ze te vinden?

 

Meer lezen?

Next Mini: FAQ
Next Mini: de afstandsbediening met Voice Control

Next Mini: de technische specificaties

Next Mini: TV apps

 

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws