Marianne Z
Community Developer
Community Developer
  • 1316Reacties
  • 122Oplossingen
  • 668Likes

Tips voor de perfecte thuisbioscoop

Overal kabels, 3 afstandsbedieningen en geluid die niet is afgestemd op je mediabox. Klinkt je dit bekend of is jouw woonkamer perfect afgestemd op een chille tv avond? In dit topic geven we je een aantal tips die je onder andere op onze Community vindt voor het perfectioneren van je tv opstelling.

De Ziggo Mediabox XL aansluiten op een geluidsset
Niet meer het geluid van je tv, maar je eigen bioscoop ervaring met een geluidsset. Nu nog aansluiten op je Mediabox XL! Eén van onze Community leden legt je precies uit hoe je dit doet in het topic: Ziggo Mediabox XL aansluiten op een geluisset.

Ook je tv bedienen met de mediabox afstandsbediening.
Welke afstandsbediening was het ook alweer? Dat hoef je je niet meer af te vragen. Koppel de afstandsbediening van je mediabox eenvoudig aan je tv, een ander apparaat of opnieuw met je mediabox met dit stappenplan.

Streamen naar je tv
Maak je gebruik van Chromecast of Airplay? Dan stream je gemakkelijk vanuit de Ziggo GO app naar je tv toe. Je streamt hiermee live-televisie, maar ook Movies & Series (XL). En dat gaat gewoon via je wifi-netwerk. Zo stream je Ziggo GO.

Opnemen met je DVD recorder
Doordat iedereen overgaat naar digitale tv en het analoge tv signaal niet meer beschikbaar is, geeft één van onze Community leden de tip voor je DVD recorder. In dit topic wordt precies uitgelegd hoe je opneemt met een DVD recorder, zonder gebruik te maken van het analoge tv signaal.

Samen weten we meer – deel je ervaring!
Inspireer onze community en deel jouw tv opstelling. Wat wordt bij jou thuis het meest gebruikt en hoe zorg jij voor het perfecte geluid? Gebruik je een soundbar of heb je een 5-delige home cinema set? Delen mag altijd 🙂

Deel in een reactie de apparatuur die jij thuis gebruikt om tot het perfecte tv avondje te komen.
2 Reacties
Bert!
Super Expert
Super Expert
  • 41280Reacties
  • 2335Oplossingen
  • 8608Likes
Nieuwe TV of toch een monitor als je een Mediabox gebruikt.

Nadat mijn 32 inch TV vele donkere vlekken ging vertonen (12 jaar oud) maar eens gaan kijken naar de mogelijkheden.
Nieuwe 32 inch TV of is een monitor toch handiger als je een Mediabox gebruikt?
Waarom niet groter, wij zitten er 3 meter vandaan en vinden dit een mooie maat om niet heen en weer te hoeven kijken met een groter beeldscherm.
Maar ieder haar/zijn voorkeur en wensen.

TV's en monitors vergeleken in kwaliteit en prijs.
Monitoren hebben enorm veel instellingsmogelijkheden voor beeldinstellingen van eco tot Low Blue Light-technologie, Brightness Intelligence Plus-technologie en Flickerfree-technologie, maar voor mij de belangrijkste: een pure RGB instelling waarbij alle beeldverbeteringsfuncties uitstaan behalve de helderheid te regelen is.
HDR is mooi, maar wordt nog niet meegezonden met het signaal, maar wie de toekomst weet, mag het zeggen.

Als je een Mediabox gebruikt is beeldverbetering door de TV meestal niet nodig en werkt het juist tegen om een mooier beeld te krijgen, vlakke beelden, kleurvlakken, vage beelden of vreemde scherpe randen tussen kleuren.

Full HD of 4K HDR, nog zo'n keuze.
4K is wel iets duurder maar de prijzen zakken hard.

Maar nu het geluid nog, speakers van een monitor zijn, op z'n zachts gezegd, niet geschikt voor de vele varianten geluid waar beeld vaak mee vergezeld wordt.

Met zo'n kleiner beeldscherm is een grote balk ook geen gezicht of een aparte bas box erbij.

Uiteindelijk gekozen voor een BENQ EW3270U 4K 32 inch (met twee HDMI 2.0-poorten met HDCP 2.2 voor digitaal beschermde 4K inhoud) en een Bose Solo 5, samen voor € 718,00, vanwege de vele aansluitingsmogelijkheden en instellingsmogelijkheden en kwaliteit.

De monitor ingesteld op RGB en de 2 mediaboxen aangesloten op de monitor met HDMI, de mediaboxen op RGB en op automatisch stuurt de mediabox 1080p uit, in de monitor is te zien dat de mediabox 1080p geeft.
Het liefst heeft de monitor natuurlijk 3840 x 2160, maar dat komt er, hoop ik, volgend jaar aan bij Ziggo.
Hierna de 2 Mediaboxen aangesloten aan de geluidsbalk, 1 met een coaxiaal kabel en de andere met een optische kabel en het geluid wisselt vanzelf.

Bediening: alleen één van de 2 mediaboxen aanzetten en de monitor en de geluidsbalk komen uit hun stand by stand en er is beeld en geluid.
Om de andere mediabox te gebruiken, de ene uitzetten en de andere aan en er is beeld en geluid van de andere mediabox.
Uitzetten en de monitor gaat in stand by en later de geluidsbalk ook.
Dat is handig.
Maar de geluidsbalk is, nog, niet te bedienen met de afstandsbediening van de mediabox.
Misschien kan Bose nog eens toegevoegd worden aan de codes van de mediaboxen.
(Altans, ik heb nog geen code kunnen vinden voor Bose in combinatie met de mediabox.)
Ook kan er natuurlijk een ander beeldapparaat aangesloten worden in plaats van een 2e mediabox.

Na een paar dagen van alles uitgeprobeerd te hebben en de beste beeldinstellingen gevonden denk te hebben, alleen op rec 709, is dit toch wel een mooi natuurlijk beeld, zonder bepaalde kleuren die eruit springen of beeldaanpassings dingetjes die je anders vaak ziet en die op den duur gaan irriteren en de monitor krijgt het zuivere beeld van de mediabox, alleen de helderheid is nog aan te passen, de rest van de instellingen staat uit.

Conclusie: deze monitor heeft een uitstekend beeld en heel veel instellingsmogelijkheden en geen afstandsbediening nodig en samen met een geluidsbalk een uitstekend alternatief voor een TV.
Het geluid is helder en om een vol geluid te ervaren is het in onze opstelling en ruimte noodzakelijk om de bass een standje sterker te zetten op de geluidsbalk, de geluidsbalk bewaard deze instelling.

Net zoals met alle apparatuur, zoek goed uit welke mogelijkheden je wilt gebruiken en of deze wel aanwezig zijn op de apparaten die je wil gaan gebruiken.
xGarfieldx-Dave
Super Expert
Super Expert
  • 14045Reacties
  • 572Oplossingen
  • 2761Likes
Gefeliciteerd Be rt en welkom bij de 4K content, zal vast even wennen zijn denk ik, maar kijkt heerlijk.

Ik had vorig jaar door een meevallertje op de valreep en door een goede Tip van Anne B Ziggo de Samsung UE43MU6100 4K Ultra HD UHD TV bevalt me nog steeds super en zo merk je toch dat een jaar is omgevlogen.

Maar geheel met je eens dat je eerst goed moet kijken naar wat je uit kiest en dat kan een hoop centjes schelen.