Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
 • 9501Posts
 • 1020Oplossingen
 • 8276Likes

Mediabox Next: tips & trucs

Nog meer genieten van je Mediabox Next? Met dit topic ben jij op de hoogte van alle handige tips & trucs!

De tips & trucs op een rijtje: 

Legenda afstandsbediening
Cloudopnames
De TV-Gids
Afstandsbediening kwijt
Direct één heel seizoen verwijderen
Navigatie
Contextmenu
Stembesturing
Zappen
Snelmenu’s

 

Legenda afstandsbediening

Bekijk de afbeelding voor de betekenis van alle knopjes.  

 


Cloudopnames

Naast dat de nieuwe box dankzij de cloudopnames al klein, stil en zuinig is heeft het nog meer voordelen. Is een programma al bezig of al bijna afgelopen? Druk op opnemen en het hele programma wordt opgenomen!


TV-Gids

Per dag of pagina navigeren - Naast de pijltoetsen kun je ook met de spoeltoetsen en cijfertoetsen snel navigeren door de tv-gids. Met de spoeltoetsen kun je direct een dag voor- of achteruit. Met de kanaal omhoog of naar beneden krijg je direct een hele pagina met nieuwe zenders. Druk je nog een keer op de tv-gids knop? Dan spring je weer terug naar het heden. Ook met stembesturing kun je direct naar een dag in de gids springen.


Afstandsbediening kwijt!? Geen probleem!

De nieuwe mediabox heeft een handige functie om je afstandsbediening te vinden. Afstandsbediening zoek? Houd dan de [CH+] knop aan de voorkant van de mediabox 12 seconden in. Test het maar eens.


Direct één heel seizoen verwijderen?

Alle afleveringen van een seizoen stuk voor stuk verwijderen is natuurlijk erg onhandig. Dit kan makkelijker! Ga naar het overzicht van alle afleveringen, selecteer het seizoen wat je wil verwijderen en druk op de record-knop op je afstandsbediening. Je krijgt nu de optie om het seizoen te verwijderen.


Navigatie

Snel omhoog - Ben je aan het scrollen door alle On demand content of je opnames en wil je snel omhoog? Druk op de [home]-knop, hiermee spring je weer naar de bovenste rij van het menu.
Direct terug naar Live TV - Zit je diep in het menu of in een app en wil je direct terug naar live tv? Druk op de [back to tv]-knop. Dit is de knop rechtsboven de [ok]-knop (tv met een pijl eromheen). Kijk hier voor een de complete uitleg van de afstandsbediening.


Contextmenu? Wat is dat?

Met de [contextmenu]-knop, dat is de knop met 3 puntjes, krijg je een klein menu waarmee je snel een handeling kunt uitvoeren. Te veel om op te noemen, maar hier zijn enkele voorbeelden wat je met de contextmenu knop kan:

 • Ondertiteling in- en uitschakelen
 • Zenders als favoriet toevoegen, verwijderen of alleen langs je favorieten zenders zappen
 • Teletekst openen
 • Direct het programma vanaf het begin starten
 • Etc.


Stembesturing

Je kunt tegen de afstandsbediening zeggen hoeveel minuten je voor of achteruit wilt spoelen, handig hè? Zeg bijvoorbeeld: “spoel 30 minuten vooruit” als je het eerste half uur van de opname al gezien hebt. In dit topic vind je nog veel meer informatie. 

Check hier de Top 10 spraakopdrachten gemaakt door één van onze klanten!

* Tip 10 en tip 7 zijn helaas komen te vervallen


Zappen

Snel zappen
Simpel van kanaal wisselen spreekt natuurlijk voor zich, maar je kunt de [CH+/-] ook ingedrukt houden om snel door alle kanalen te scrollen.

Wisselen tussen twee zenders
Snel wisselen tussen twee zenders zonder elke keer het kanaalnummer in te toetsen? Gebruik de [back to tv]-knop . Dit is de knop rechtsboven de [ok]-knop (tv met een pijl eromheen).

Niet wachten na het intoetsen van een kanaalnummer?
Toets het kanaalnummer in en druk op [ok]-knop en zap direct naar het kanaal.

 

Snelmenu’s

Elk van de hoofdmenu’s (TV-Gids, Movies & Series, Bewaard, Apps, Instellingen) heeft een eigen snelmenu. Sta je bijvoorbeeld op Bewaard, dan zie je daaronder de laatst opgenomen programma’s of programma’s die je gedeeltelijk hebt gekeken. Zo geeft elk snelmenu je enkele relevante keuzes.
 

116 Reacties

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws

Uitgelicht topic