Sander
Community Developer
Community Developer
 • 2767Posts
 • 290Oplossingen
 • 2154Likes

De voordelen van de bekabelde verbinding voor de Next Mini

Het installatiepakket van de Next Mini is standaard uitgerust met een internetkabel. En dat is natuurlijk niet voor niks. Met een bekabelde aansluiting is de Next Mini voorzien van de meest stabiele verbinding. Zo geniet je altijd van je favoriete opnames, binge je moeiteloos de laatste hitseries en hou je ruimte over op je wifi-netwerk. 

 

Waarom is een bekabelde verbinding zo belangrijk voor de Next Mini?

De Next Mini werkt volledig via een IP-verbinding. Dat wil zeggen dat live tv kijken, alle aanvragen voor opnames, het gebruiken van apps en Replay TV  over internet gaat. Dus als het dataverkeer stabiel werkt, weet je zeker dat je zonder onderbrekingen heerlijk kunt genieten van jouw tv-avond. 

 

Klaar om de Next Mini met een internetkabel te verbinden?

Mooi zo! Voordat we aan de slag gaan met de netwerkinstellingen, sluiten we eerst de internetkabel aan. Klik de internetkabel in de achterkant van het modem. Sluit het andere uiteinde in de adapter van de Next Mini. Als dit gelukt is, doorlopen we de volgende vijf stappen.

 

 1. Druk op :ab_hoofdmenu: op de afstandsbediening
 2. Selecteer het tabblad :interface_next_instellingen: en druk op :ab_ok:
 3. Navigeer naar het tabblad Systeem
 4. Ga naar Verander je aansluiting en druk op :ab_ok:
 5. Selecteer Kabel en druk op :ab_ok:

 

De verbinding wordt nu getest. Is de verbinding geslaagd? Ga dan naar Klaar en druk op :ab_ok:


Staat het modem in een andere ruimte dan de Next Mini?

Als het modem in een andere ruimte staat zoals de meterkast, is de uitdaging wat groter om de Next Mini met een internetkabel te verbinden. Vanuit de meterkast lopen er meestal loze leidingen. Via deze leidingen vinden de stroomkabels en coaxkabels hun weg door het hele huis. Op deze manier kan ook de internetkabel naar de mediabox getrokken worden.

 

Iedere thuissituatie is weer uniek. Dus wil jij advies op maat? Start dan eenvoudig je eigen topic. De Ziggo Community denkt graag met je mee! 

 

Internetkabel trekken

Heb je zelf nog nooit een kabel getrokken? Informeer dan eens bij je familie en vrienden, wie weet is de hulp dichterbij dan je denkt. Mocht je hier geen geluk mee hebben, informeer dan bij de elektricien bij jou in de buurt. Elektriciens zijn namelijk zeer bedreven in het trekken van kabels, net als de  Servicemonteur van Ziggo. Voor het trekken van kabels door de Servicemonteur betaal je het eerste half uur € 40,- en daarna € 15,- per kwartier. 

 

Als er géén loze leidingen beschikbaar zijn kun je overwegen om gaten te boren tussen de verschillende ruimtes. Heb je een huurwoning? Overleg dan eerst met de eigenaar.  

 

💡Let op: De Servicemonteur van Ziggo voert géén boorwerkzaamheden uit.


Kabels wegwerken

Niemand houdt van kabels in het zicht. Met wat zelfklevende kabelgootjes van de bouwmarkt en wat handigheid is de internetkabel zo weggewerkt. Bekijk voor inspiratie deze video


Is het bekabeld verbinden écht geen optie? 

Als het bekabeld verbinden van de Next Mini voor jouw situatie echt niet mogelijk is, bekijk dan eens onze beste wifi-oplossing, de SmartWifi pods.


Welke foutcodes voorkom je met een stabiele bekabelde verbinding?

Er is natuurlijk niets irritanter dan dat op het moment suprême het beeld hapert. De meest voorkomende foutcodes die ontstaan bij een instabiele verbinding staan hier op een rij. Heb jij je Next Mini bekabeld aangesloten en ervaar je regelmatig één van deze foutcodes? Start dan nu een topic en  vraag de Community om advies. 

 

Foutcode Time out
CS2005 'Een momentje'
CS2217 Bij het opstarten van een opname
CS2317 Bij het opstarten van On Demand
CS2517 Bij het opstarten van Terugkijken
CS2205 Tijdens het afspelen van een opname
CS2305 Tijdens het gebruik van On Demand
CS2505 Tijdens het gebruik van de optie Terugkijken

 

17 Reacties

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws