Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 9039Posts
  • 992Oplossingen
  • 7898Likes

De afstandsbediening met stembesturing

 

In het topic ‘Mediabox Next: Afstandsbediening’ hebben we de mogelijkheden van de nieuwe afstandsbediening al met jullie gedeeld. We hebben hier kort vermeld hoe je de stembesturing functionaliteit start. De details hebben we bewaard voor dit topic.
 

* Tip 7 en tip 10 zijn helaas komen te vervallen


Wat kun je nou allemaal met stembesturing?
Er zijn zoveel commando’s en mogelijkheden met de stembesturing via je afstandsbediening. Het is eigenlijk teveel om hier op te sommen. De belangrijkste hebben we hier voor jou op een rijtje gezet. Maar probeer alles, want het systeem wordt slimmer hoe meer je het gebruikt.

Zappen
Wil je zappen naar een zender? Spreek gewoon de zendernaam (of zendernummer) in en de mediabox zapt naar het juiste kanaal.

Navigeren door menu’s
Navigeer eenvoudig door de menu’s met je stem. Bijvoorbeeld met de commando’s: tv-gids, mijn opnames of instellingen spring je in één keer naar dit menu.

TV-Gids en Terugkijken
Wil je ook met je stem navigeren door de TV-Gids? Dat kan! Wil je in de TV-Gids naar gisteren? Gebruik dan het commando ‘gisteren’ en je zult zien dat de box naar de TV-Gids van gisteren gaat. Wil je verder terug in de tijd? Spreek dan de datum uit.

Movies & Series
Wil je een film bekijken of huren? Dan kun je de commando ‘Movies & Series’ of ‘huren’ gebruiken. Je komt dan direct in de juiste categorie.

Direct een lijst van alle enge films? Gebruik dan het commando ‘horror’ en de box vindt alle films van dit genre. Liever een film voor de kleine? Met ‘kinderfilm’ krijg je alle films die van toepassing zijn.

TV apps
De Mediabox Next bevat natuurlijk ook je favoriete apps. De TV apps zijn met de spraak commando op te openen. Wil je Netflix openen? Spreek gewoon ’Netflix’ in. Wil je thuisbezorgd openen om wat lekkers te bestellen? Dan kun je ‘gewoon’ thuisbezorgd inspreken. Of spreek ‘ik heb honger’ in en hij opent de thuisbezorgd app ook! Er zijn nog enkele andere commando’s die ervoor zorgen om deze TV apps te openen, maar die verklappen we niet!

Let op, in de apps zelf werken spraakcommando’s niet.

Handig, maar een belangrijk weetje
Als je de taal van het menu van de mediabox hebt ingesteld op Nederlands, dan zal hij alle commando’s ook op een Nederlandse manier interpreteren. Zet je de taal van het menu op Engels, dan maakt hij van alle commando’s een Engels woord.

Bijvoorbeeld: heb je taal van je menu in het Nederlands staan en wil je opnemen? Dan kun je de spraakopdracht ‘opnemen’ of ‘neem op’ inspreken. Spreek je ‘record’ in terwijl de taal van je menu op Nederlands staat? Dan herkent hij de commando record (opnemen) niet.

Easter eggs
De meeste filmliefhebbers en toetsenbordhelden weten vast wel wat wij bedoelen met ‘easter eggs’. In de mediabox Next zitten ook een tal van easter eggs verstopt. Weet jij ze te vinden? De eerste geven we alvast prijs. Spreek maar eens in ‘Wie is de mooiste in het land’?

 

< Bekijk alle commando's >

94 Reacties

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws