Sander
Community Developer
Community Developer
 • 2776Posts
 • 290Oplossingen
 • 2216Likes

De Ziggo afstandsbediening koppelen met je eigen apparatuur

Heb je de afstandsbediening met Voice Control?  Koppel deze dan eenvoudig met je eigen apparaten. Dit kan met je tv, je surroundset of bijvoorbeeld je soundbar. Zo bedien je het volume en het in- en uitschakelen van je apparatuur met één afstandsbediening. Wel zo makkelijk!

 

Zelf de afstandsbediening koppelen

Bij de installatie checkt de mediabox welke apparaten er verbonden zijn en probeert automatisch de afstandsbediening in te stellen. Een handige check om te kijken of dit gelukt is, is door de volume te bedienen op je eigen apparaten. Werkt dit na de installatie niet? Doorloop dan deze 6 stappen.

 

 1. Druk op de knop :ab_ok: op de afstandsbediening
 2. Ga naar het :interface_go_instellingen: (Instellingen) en druk op :ab_ok:
 3. Ga naar Beeld en Geluid
 4. Ga naar Koppel je afstandsbediening en druk op :ab_ok:
 5. Kies het type apparaat dat je wilt koppelen via Koppel je TV of Koppel je versterker en druk op :ab_ok:
 6. Kies het merk van het apparaat dat je wilt toevoegen

 

Hier krijg je twee opties om je apparatuur te koppelen, 'Test wat toetsen' en 'Voer een modelnummer in'. Beide opties zijn te gebruiken om je apparatuur te koppelen. Werkt er één niet? Probeer dan simpelweg de andere methode.

 

Koppelen met 'Test wat toetsen' 

Heb je gekozen voor de methode 'Test wat toetsen'? Dan krijg je de vervolgstappen in beeld. De mediabox maakt op dat moment verbinding met de database waar alle te koppelen apparaten in staan. Heb je Denon als merk geselecteerd? Dan gaat de Next Mini alle modellen van Denon in de database testen, op zoek naar een succesvolle combi.

 

Lukt de koppeling de eerste keer niet en kies je voor 'Nee'? Dan test de mediabox het volgende Denon model. Het is dus belangrijk dat je niet direct opgeeft als de koppeling de eerste keer niet lukt. Soms moet je een paar modellen proberen voor het lukt. Het kan dus voorkomen dat je bijvoorbeeld wel 6 keer op 'Nee' moet drukken voordat de mediabox bij jouw model komt.

 

Koppelen met 'Een modelnummer in te voeren'

Je kunt je apparaat ook eenvoudig koppelen door een modelnummer in te voeren. Wanneer je deze optie kiest wordt je gevraagd om de laatste vier tekens van het modelnummer in te vullen, maar meer mag ook. De mediabox zoekt vervolgens in de database naar een match. Als het exacte modelnummer niet wordt gevonden dan probeert de Next Mini een modelnummer die erbij in de buurt komt. 

 

Let op! Controleer de instelling 'Bepaal je volume'

Zodra je je televisie en een ander audioapparaat hebt ingesteld wordt er een nieuwe instelling zichtbaar, 'Bepaal je volume'. Deze instelling vind je als volgt:

 

 1. Druk op :ab_hoofdmenu: op de afstandsbediening
 2. Ga naar het :interface_go_instellingen: (Instellingen) en druk op :ab_ok:
 3. Ga naar Beeld en Geluid
 4. Ga naar 'Bepaal je volume'

Hiermee bepaal je van welk apparaat je het volume bedient. 

 

Hoe kan de Next Mini afstandsbediening mijn apparatuur bedienen?

De bediening van de Next Mini met de bijbehorende afstandsbediening gaat via Bluetooth. Het bedienen van andere apparatuur zoals je televisie of geluidinstallatie gaat via infrarood. Hierbij moet je dus wel binnen een bepaald bereik zijn en goed richten. 

 

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Stel je vraag dan aan de Ziggo Community. Samen weten we meer!

 

< Stel je vraag > 

3 Reacties

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

 • Tips van Ziggo
 • Software updates
 • Tech nieuws

Uitgelicht topic