Slimme beveiligingscamera's is een handige manier om je huis te beveiligen. In dit artikel lees je meer over de verschillende mogelijkheden over stroomvoorziening, geven we je tips over de beste wifidekking en kom je meer te weten over de privacy en regelgeving.
Bij het installeren van beveiligingscamera's is de stroomvoorziening een belangrijk onderdeel. Het type stroomvoorziening bepaalt onder andere de betrouwbaarheid en functionaliteit van je systeem.
De camera die bedraad van stroom is voorzien is het meest betrouwbaar. Het kan wel flink wat werk zijn om kabels door muren en plafonds te trekken zodat je de camera op de ideale plek kan plaatsen. Heb je hier zelf geen ervaring mee? Laat je dan adviseren door een specialist zoals een elektricien of een bedrijf die beveiligingscamera’s plaatst.
Nee, we hebben het hier niet over wifi maar over een draadloze stroomvoorziening. Sommige beveiligingscamera’s werken namelijk op batterijen. Het voordeel hiervan is dat je geen elektricien hoeft in te huren. Je kunt de camera’s dus op iedere plek plaatsen zonder rekening te houden met de stroomvoorziening. Houd er wel rekening mee dat je geregeld de batterijen moet vervangen of opladen.
Ideaal voor plekken zonder stroompunt maar waar wél de zon schijnt. Want met te weinig zonlicht laadt de batterij niet voldoende op en valt uiteindelijk de camera uit. Let er dus goed op bij het plaatsen van de camera dat deze voldoende zonlicht krijgt.
Een goede wifidekking zorgt voor een goede werking van je beveiligingscamera's. Zonder een sterke en stabiele internetverbinding werken de camera’s niet goed. Plaats daarom de camera’s binnen het bereik van je wifi-netwerk. Test vooraf de wifi-sterkte en de internetsnelheid op de geplande plek om zeker te zijn van een goede verbinding. Dit scheelt een hoop gedoe tijdens de installatie. Heb je géén goede wifidekking op de ideale cameraplek? Overweeg dan om wifiversterkers toe te voegen aan je netwerk zodat je beveiligingscamera op en top kan werken.
Het naleven van privacywetten is belangrijk bij het gebruik van beveiligingscamera's. Dit beschermt niet alleen de privacy van anderen, maar zorgt er ook voor dat je zelf binnen de kaders van de wet blijft. Een aantal regels hebben we hier voor je uitgelicht. Voor het complete overzicht ga je naar Autoriteit Persoonsgegevens. Neem deze regels altijd goed door als je van plan bent een beveiligingscamera te gaan gebruiken.
Vermijd het filmen van openbare wegen en eigendommen van anderen zonder dat je daar toestemming voor hebt.
Laat mensen weten dat er een camera hangt, bijvoorbeeld met een bordje of een sticker. Dit is namelijk verplicht.
Bewaar beeldmateriaal niet langer dan nodig en verwijder de overbodige beelden zo snel mogelijk. Bijvoorbeeld na 24 uur. Check de camera-instellingen of je de beelden automatisch kan laten verwijderen. Kom je er niet uit? Vraag het dan aan de Community.
Je mag de gemaakte beelden niet zomaar delen, bijvoorbeeld door ze op internet te zetten. Dat mag alléén als de gefilmde mensen daarvoor toestemming hebben gegeven. Wees dus met het delen van beelden erg terughoudend.
Heb jij een vraag over beveiligingscamera’s? Start een topic en stel je vraag of laat hier een reactie achter. Samen weten we meer!
Meld je eerst aan om een reactie toe te voegen.
Vul de belangrijkste trefwoorden in en vind het topic die past bij je vraag. Onze community zit boordevol kennis.
Start je eigen topic en krijg hulp van anderen. Op de community helpen ervaren klanten je graag op weg.