Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2750Posts
  • 290Oplossingen
  • 2055Likes

Ben jij een échte Disney fan? Ontdek de easter eggs

Beschouw jij jezelf als een echte Disney fan? Dan hebben we voor jou een paar cryptische hints samengesteld om de easter eggs te vinden. Weet jij ze allemaal te vinden?


Easter eggs

Je kent ze vast wel: easter eggs. Een verborgen boodschap of geintje die verstopt zit in een game of bijvoorbeeld een film. Zo heeft Disney+ in de app een aantal spraakcommando's verstopt die te vinden zijn in de Next en de Next Mini. Test nu je Disney kennis en ontdek de verstopte easter eggs.  

 

Easter egg nummer 1

In november 2021 bracht Walt Disney Animation Studio haar 60ste animatiefilm uit. De soundtrack van deze film scoorde een wereldwijde hit. Hoe heet deze soundtrack?

 

Easter egg nummer 2

De moderne klassieker uit alweer 1995, wat 'vliegt' de tijd. Wat is de favoriete uitspraak van de enige echte space ranger Buzz Lightyear?

 

Easter egg nummer 3

Wat betekent in het Swahili ‘Maak je géén zorgen’? Het gelijknamige nummer werd gecomponeerd door niemand minder dan Sir Elton John.

 

Easter egg nummer 4

De 78-jarige ballonverkoper Carl is niet te stoppen. Met duizenden ballonnen aan zijn huis geknoopt is deze avonturier klaar om meer van de wereld te zien. Met welke quote overtuigt hij zijn maatje Russell om mee te gaan?

 

Easter egg nummer 5

Olaf probeert Elsa op te beuren terwijl ze samen voor de open haard zitten. Welke inmiddels wereldberoemde uitspraak doet Olaf wat menig hart doet smelten?

 

Easter egg nummer 6

In de allereerste uitgebrachte film van deze saga, beter bekend als deel IV, sprak Han Solo de legendarische woorden uit tegen Luke Skywalker. Deze uitspraak is onlosmakelijk verbonden met deze reeks. Welke uitspraak zoeken we?

 

Denk jij het goede antwoord op één van de vragen te weten? Pak dan de afstandsbediening met Voice Control er maar bij en neem de proef op de som. Let op! Bijna alle antwoorden zijn Engelstalig. Houd de knop :ab_spraakbediening: ingedrukt en spreek je mogelijke antwoord in. Komt jouw antwoord in beeld? Selecteer deze en druk op :ab_ok:. Is het antwoord juist? Dan start Disney+ automatisch op.


Meerdere wegen leiden naar Disney+ 

Er zijn natuurlijk allerlei manieren om de app Disney+ te openen. De meest handige hebben we hier voor je opgesomd.

 

Voice Control

Houd de knop :ab_spraakbediening: ingedrukt terwijl je de spraakcommando 'Disney plus' uitspreekt. Voila, de app start nu op.

 

Zappen

Als je niet zo'n prater bent kun je gewoon zappen naar kanaal 155. Via deze weg opent Disney+ zich vanzelf.

 

Menu

Beweeg jij je het lieft als een Jedi door het menu? Dat kan natuurlijk ook!

 

Druk op de knop :ab_hoofdmenu: om het menu te openen

Nagiveer naar 'TV APPS'

Selecteer het tabblad 'Ontdek

Druk op :ab_ok:

 

Hier staat een selectie aan apps, waaronder Disney+. Wil jij meer weten over het abonneren op Disney+? Lees dan snel hier verder.

 

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws