Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Alles over de Ziggo software update 5.08 van de Mediabox Next

Update: 28 februari 08:45 uur door Ziggo

Om de update 5.08 goed te monitoren wordt deze gefaseerd uitgerold. In de nacht van 27 op 28 februari zijn Noord-Brabant en Limburg eerst aan de beurt. Het kan maximaal drie dagen duren voordat de box de update heeft ontvangen. De rest van Nederland volgt een week later.

Dit is er aangepast in de software update 5.08

 

Ontdek de verbeterde tips & tricks

Blader door de nieuwe help-pagina wanneer je de TV Gids raadpleegt of wanneer je het voice commando 'Help' gebruikt terwijl de gids open is. De belangrijkste nieuwe tips op een rij. 

 

  • Houd de richtingsknoppen ingedrukt om sneller door de gids te scrollen
  • Spring gemakkelijk in de gids door de zenderlijst te doorlopen met de kanaalknoppen 
  • Gebruik de  knop op je afstandsbediening om terug te keren naar het 'Nu'-moment in de TV Gids

 

Sander_0-1709106436714.png

 

 


Disney+ app update

Maak je klaar voor een betere ervaring met de Disney+ app op je mediabox. Met deze update komen namelijk verschillende verbeteringen, waardoor de app minder snel naar een lage resolutie gaat. 

 


Ben ik al up-to-date?

Wil je weten of je de update al hebt gekregen? Check dan de softwareversie in het tv-menu. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Info’ > ‘Over je mediabox’. Heb je nog niet de laatste versie? Dan wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.


Hoe werkt deze software-update?

Voor deze software-update hoef je zelf niets te doen. Hij wordt automatisch klaargezet op je mediabox, zodra deze in stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt tot uiterlijk drie dagen nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt in die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. 


Tips & trucs

 

Heb jij een vraag over of een opmerking? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

33 Reacties
Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes
Software update 4.16 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.16.
Zoek nu nog makkelijker via Voice Control
Na de software-update begrijpt je Mediabox Next ook gecombineerde opdrachten die je via je stem geeft. Je kon al heel makkelijk programma’s of zenders zoeken, maar nu kan je hier ook het genre bij geven. Het werkt ook in combinatie met een zender of acteur. Denk bijvoorbeeld aan de spraakcommando's: "Kinderprogramma’s”, “Formule 1 op Ziggo Sport” of “Comedy met Jim Carrey”.

Nog meer aanpassingen
Met deze laatste software-update op de Mediabox Next is onder andere het volgende aangepast:


  • Soms moest bij het ontgrendelen van een programma, twee keer achter elkaar een pincode ingevoerd worden. Dat hoeft nu nog maar één keer.
  • Kijk je een Replay item en spoel je door naar het punt waar het live tv-programma is? De box schakelt niet meer niet automatisch over, maar je bevestigt zelf of je naar live tv wilt. Of niet.
  • De dienst ‘WebTV’ stopt. Wil je online video’s kijken via je Mediabox Next? Ga dan naar de YouTube-app.
  • Nadat de box lang in stand-by stond, bleef het beeld soms zwart en hoorde je alleen geluid. Ook lukte het soms niet om een app op te starten. Dat is nu opgelost.
  • Als de installatieprocedure gestart was en je vervolgens een tijdje niks deed, werd de taal op Engels ingesteld. Dat is nu opgelost.
  • Lege serieopnames zijn nu te verwijderen.
  • Bij het opstarten van de mediabox wordt nu het juiste profiel geselecteerd die als standaard profiel is ingesteld.
  • In de laatste Ziggo GO app update zijn er ook diverse (kleinere) verbeteringen doorgevoerd om de prestaties en stabiliteit te verbeteren.
Hoe check ik of de update al is geïnstalleerd?
Volg deze stappen:

  • Menu
  • Instellingen (tandwiel)
  • Info
  • Over de mediabox
  • Hier staat bovenaan het versienummer
Hoe ontvang ik de software update op mijn Mediabox Next?
Hier hoef je niets voor te doen. Zodra de update uit is, wordt deze binnen drie dagen automatisch geïnstalleerd op je mediabox. De geselecteerde energiestand maakt niet uit.


Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!
Marianne
Community Developer
Community Developer
  • 1600Posts
  • 139Oplossingen
  • 1821Likes

Software update 4.17 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.17

Software update 4.17 Mediabox Next

Één knop voor aan- en uitzetten
Wil je met één druk op de knop je mediabox, tv en geluidsysteem aanzetten? Of juist niet? Dat stel je nu zelf in.

  1. Druk op het ‘Huisje’ op de op de afstandsbediening
  2. Navigeer naar “Instellingen” en druk op ‘OK
  3. Selecteer het tabblad "Beeld en geluid
  4. Navigeer naar: “Eén knop voor aan- en uitzetten
  5. Druk op ‘OK’ om de functie aan of uit te zetten


Ook nieuw in deze update
Met deze laatste software-update op de Mediabox Next wordt onder andere het volgende verbeterd:

  • In de tv-gids filter je kanalen nu ook op Genre.
  • Zoek je in het zoekscherm, dan staan de kanalen in alfabetische volgorde.
  • Het zoeken via tekst is vanaf nu op de Mediabox Next en Ziggo GO hetzelfde.
  • De resolutie instellingen blijven bewaard als je mediabox uit stand-by is gezet. Die hoef je dus niet meer opnieuw in te stellen.
  • Had je eerst last van kleine haperingen bij Netflix? Stel de framesnelheid voor Netflix gelijk in bij Instellingen en voorkom dit.

En in de laatste Ziggo GO app update zijn diverse kleinere verbeteringen gedaan om de prestaties en stabiliteit verbeteren.

Hoe check ik of de update al is geïnstalleerd?
Volg deze stappen:

  1. Menu
  2. Instellingen (tandwiel)
  3. Info
  4. Over de mediabox
  5. Hier staat bovenaan het versienummer


Hoe ontvang ik de software update op mijn Mediabox Next?
Voor de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. De software-update wordt automatisch in de nacht van 15 op 16 juli op je mediabox geïnstalleerd zodra hij in stand-by staat. Het automatisch updaten kan tot drie werkdagen duren, maar je kan gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

De Ziggo GO app software-update is al op 2 juli beschikbaar gesteld. Deze app-update is automatisch op je apparaat geïnstalleerd. Tenminste als je de instelling ‘automatisch updaten’ aan hebt staan. Heb je dat uit staan? Ga dan naar de app-Store op je telefoon of tablet om de app-update met alle verbeteringen te downloaden en te installeren.

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.19 voor Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.19

We werken er continu aan om tv-kijken persoonlijker, slimmer én makkelijker te maken. Vanaf de nacht van 22 op 23 oktober passen we daarom de software van je Mediabox Next aan. Lees hier meer over de software-update 4.19. 

 

Zoeken op genres en acteurs
Via Voice Control op de afstandsbediening van je Mediabox Next zoek je nu nog eenvoudiger. Je kunt nu genre combineren met acteurs en regisseurs. Probeer dit maar eens: “Komedie met Kevin Hart”

 

Beeld en geluid gelijk
Bij sommige kijkers liepen beeld en geluid niet helemaal gelijk. Enorm irritant natuurlijk. We hebben er hard aan gewerkt en een paar vervelende bugs opgelost. We blijven het goed in de gaten houden en doen verbeteringen als het nodig is.

Heb je de Mediabox Next met een TOSLINK (S/PDIF) kabel aangesloten met externe speakerboxen of een soundbar? Dan loopt soms het geluid niet gelijk met het beeld. In dat geval kan je het vanaf nu zelf corrigeren. Zo werkt dat:

•             Open het menu en ga naar instellingen

•             Ga naar Beeld en Geluid

•             Kies voor Audio vertraging

•             Pas de audio vertraging aan met de pijltjes totdat beeld en geluid gelijklopen

 

Nieuwe geluidsinstelling
Op verzoek van veel audio fijnproevers is het nu mogelijk om in de Dolby instellingen altijd de bron te volgen. Is de bron van de serie of film die je kijkt in stereo, dan geeft je mediabox stereo door aan je geluidsapparatuur. Dit is voor Dolby hetzelfde. Zo haal je altijd het beste uit je speakers.

 

Hoe werkt deze software-update
Voor deze software-update op de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. Deze wordt automatisch vannacht op je mediabox geïnstalleerd zodra hij in stand-by staat. Het automatisch updaten kan tot drie werkdagen duren, maar je kunt gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

 

Software update 4.19 AV Voor Mediabox Next

 

De nieuwe software update staat alweer klaar! In de aankomende drie dagen wordt deze automatisch bij jou op de box geïnstalleerd. Hier hoef je natuurlijk niks voor te doen.

 

Beeldkwaliteit nog beter

Je wilt natuurlijk een zo scherp mogelijk beeld van je mediabox. Op dit moment voelt die soms alleen iets té sterk aangezet. Ja, dat kan ook. Daarom hebben we deze update het scherpte-filter uitgezet. Daardoor verbetert de beeldkwaliteit en worden contouren nu verfijnder weergegeven. Liever toch terug naar superscherp of je beeld voor iets anders aanpassen? Pas dan de tv instellingen aan en laat hier weten welke instellingen voor jou het beste werken! Samen weten we meer.

 

 

 

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

 

Marianne
Community Developer
Community Developer
  • 1600Posts
  • 139Oplossingen
  • 1821Likes

Software update 4.22 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.22

Een aantal bug fixes op een rij

  • De radio screensaver werkt nu ook wanneer de radio via Voice Control wordt geactiveerd.
  • Bij het verwijderen van een aflevering wordt de foutcode 5600 niet meer getoond.
  • Bij het verwijderen van een opname uit een serieopname is de lijst direct vernieuwd.
  • De radio schakelt niet meer terug naar het geluid van de tv.

Nieuw in deze update 4.22

  • De radio-app geeft nu de vijf laatst afgespeelde radiostations weer.
  • De beschikbaarheid van ondertiteling voor doven en slechthorenden is verbeterd.
  • Het filteren van opnames op ‘oudste’ werkt nu weer correct.
  • Verbetering in de verbinding met bepaalde modems van Ziggo.
  • We hebben de batterijduur van de afstandsbediening verbeterd.

Hoe check ik of de update al is geïnstalleerd?

Volg deze stappen:

  1. Menu
  2. Instellingen (tandwiel)
  3. Info
  4. Over de mediabox
  5. Hier staat bovenaan het versienummer

Staat hier 4.22? Dan ben jij voorzien van de laatste versie!


Hoe ontvang ik de software update op mijn Mediabox Next?
Voor de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. De software-update naar versie 4.22 wordt automatisch in de nacht van 6 op 7 april op je mediabox geïnstalleerd zodra hij in stand-by staat. Het automatisch updaten kan tot drie werkdagen duren, maar je kan gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

 

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.23 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.23

Dit zijn de aanpassingen in de software-update 4.23:

  • We hebben de Dolby-instellingen aangepast. Wanneer gekozen is voor Volg Signaal dan wordt audio onveranderd doorgegeven. Dat voorkomt ook problemen waarbij de audio niet gelijk loopt met het beeld.
    Let op: heb je eerder de synchronisatie instellingen aangepast, omdat audio en beeld niet gelijk liep? Het kan nodig zijn om de instellingen weer terug te zetten.
  • In enkele gevallen gaf de Mediabox geen geluid wanneer die uit stand-by werd gehaald. Dat is opgelost.
  • Wanneer je had gekozen om de framesnelheid gelijk te zetten (bijvoorbeeld om naar Amerikaanse Netflix-films- of -series te kijken), kon je soms een haperend beeld krijgen bij gewoon tv-kijken. Dat kwam omdat de framesnelheid niet terugschakelde wanneer de Mediabox op stand-by werd gezet tijdens het kijken naar Netflix. Dat probleem is nu opgelost.
  • We hebben de stabiliteit verbeterd en kleinere foutjes aangepakt.

 

Verbeterd gebruiksgemak:

  • Wanneer je op de contextmenu-knop (***) op de afstandsbediening drukt, verschijnt een pop-up menu met de meest voor de hand liggende functies. Het menu is nu nog logischer en laat soms meer mogelijkheden zien, waardoor het nog handiger is in gebruik.
  • Wanneer je een programma selecteert vanuit het Verder-kijken-menu dan start dat nu direct, zonder extra pop-up.
  • Wanneer je terugbladert in de tv-gids en een programma kiest, dan krijg je nu het informatiescherm te zien. Wil je het programma direct starten vanuit de tv-gids, druk dan de op de Play-knop van de afstandsbediening.
  • Correctie op mailing van 26 mei: opnames van zenders waarop je nu niet meer geabonneerd bent zijn niet meer te bekijken.

 

Hoe werkt deze software-update?
 

Voor deze software-update op de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. Die wordt automatisch op je mediabox klaargezet, zodra de box in de stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt uiterlijk één dag nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

 

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.25 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.25

Verbeterd gebruiksgemak

  • We hebben de tekens op het scherm bij het doorspoelen bij Replay, On Demand en opnames aangepast.
    • Als je de doorspoelknoppen gebruikt zie je niet langer de snelheid in getallen, maar met 1 tot 4 pijltjes.
    • Wanneer je doorspoelt met een klik op de doorspoelknop naar links of rechts zie je in beeld hoeveel seconden je voor- of achteruit spoelt.
  • Wanneer je ‘bingewatching’ (automatisch verder kijken naar volgende aflevering) gebruikt bij On Demand, dan heeft de volgende aflevering dezelfde ingestelde ondertitelings- en audio-instellingen.
  • Je krijgt betere zoekresultaten in het geval dat dezelfde programmatitels op verschillende zenders wordt uitgezonden.

 

Aanpassingen en oplossingen

  • Je kunt nu programma's uit het ‘Verder kijken’-menu verwijderen via de contextmenu-knop (dat is de knop op je afstandsbediening die boven de CH+/- knop zit).
  • Als je tijdens het kijken naar Replay, een opname of een app op de CH+/- of op een nummer van de afstandsbediening drukt, dan krijg je een pop-up in beeld met de vraag of je wilt stoppen met wat je kijkt. Zo voorkom je dat het programma waar je naar keek per ongeluk stopt.
  • Voor mensen die in Dolby-geluidskwaliteit luisteren: we hebben de ‘Volg signaal’-functie verbeterd. Ook stereo wordt nu goed doorgegeven.
  • Wanneer je tijdens het kijken van een opname een app start, dan wordt de opname niet weer opnieuw gestart zodra je de app afsluit, maar kun je gewoon verder kijken waar je was gebleven.
  • Wanneer je een spraak-commando gebruikt voor het herstarten van Replay of een opname, dan start die nu weer op het juiste startpunt, en niet vijf minuten te vroeg.    
  • Bij snel navigeren naar de TV Gids worden géén lege pagina’s meer getoond
  • De spraakopdrachten: ‘switch back’, ‘Channel up/down’ en ‘Replay TV’ werken weer goed
  • Bij het herstarten van een opname/Replay TV d.m.v. een spraakopdracht pakt deze nu het juiste startpunt
  • Verbeteringen in de stabiliteit van de Netflix app
  • De issues waarbij bepaalde combi’s van tv’s en receivers zorgde voor zwart beeld zijn opgelost
  • Zoekresultaten zijn verbeterd wanneer dezelfde content op verschillende zenders wordt uitgezonden. Er wordt niet langer het logo van één zender weergegeven wanneer er zoekresultaten zijn van een serie die op meerdere zenders wordt uitgezonden
  • Het logo van de zender wordt nu weergegeven voor de titel bij het starten van een replay of opname
  • Je krijgt een kort welkomstbericht wanneer je wisselt van profiel of wanneer de mediabox opstart met een bepaald profiel zodat duidelijker is welk profiel actief is

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.26 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.26

Wat is er aangepast in 4.26?

 

Bugfixes

  • Bij het voor de tweede keer pauzeren van een live uitzending springt het beeld niet meer terug naar live tv
  • De schaduw onder het hoofdmenu staat nu op de juiste plek bij geen verbinding
  • Het knipperende beeld bij het navigeren tussen het Bewaard menu en een specifieke opname is opgelost
  • Het geluid wordt niet meer uitgeschakeld tijdens het kijken wanneer de audio instelling wordt aangepast van 'Uitgeschakeld' naar 'Volg signaal'
  • De sortering van de lijst van alle (geplande) opnames wordt niet meer gereset na het selecteren van een opname

 

Verbetering van gebruiksgemak en andere aanpassingen

  • Nieuwe feature: Hoog contrast menu. 

Deze nieuwe mogelijkheid, te activeren via het Beeld en Geluid menu, biedt een betere ervaring voor slechtziende gebruikers door het contrast van het menu te verhogen 

  • Nieuwe menu-optie: Wijzig de naam van je Mediabox.

Je vindt deze menu-optie onder Menu > Systeem. De gewijzigde naam zal ook synchroniseren met Ziggo GO waar je de naam al kon wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker onderscheid maken tussen je mediaboxen wanneer je cast met Ziggo GO, Youtube of Netflix 

  • Nieuwe menu-optie: Betaal pincode activeren.

Je vindt deze menu-optie onder Menu > Ouderlijk toezicht. Wanneer je deze uitschakelt hoef je bij het bestellen geen pincode in te vullen. Je moet je aankoop wel bevestigen. 

  • De menu-opties voor het verwijderen of annuleren van alle opnames zijn nu samengevoegd onder één menu: Opname instellingen
  • Het contextmenu toont nu ook de optie om een zender direct uit je favorieten te verwijderen
  • Bij het instellen van je favoriete zenders komt nu een kleine pop-up naar voren om te verduidelijken dat je met het drukken op de back-knop je keuze bevestigd
  • Het welkomstscherm bij het opstarten van de mediabox is aangepast naar het Ziggo logo
  • De weergave in het Bewaard menu is aangepast. De thumbnails (mini-afbeeldingen) van opnames worden anders weergegeven en de logo's van de zenders zijn duidelijker zichtbaar
  • Afleveringen die niet via Replay te kijken zijn worden in lijsten nu lichter grijs weergegeven om duidelijker aan te geven dat deze niet via Replay te kijken zijn

 

Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.27 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.27

 

Verbeterd in de 4.27 update


Stembesturing YouTube
Een aantal stembesturing-commando’s werkt nu ook in de YouTube-app. Druk op de stembesturing-knop op je afstandsbediening en gebruik de commando’s ‘pauzeren’, ‘afspelen’ of ‘ga terug’.  Zoeken met stembesturing werkt nog niet.

 

Verholpen met deze update

  • Het zwarte scherm na het afspelen van een gepauzeerde live tv-sessie is weggehaald
  • De App Store kan weer vlekkeloos geopend worden
  • Halve pagina’s in Teletekst? Dat zal niet meer voorkomen
  • We hebben de stabiliteit van de mediabox verbeterd

 

Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.28 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.28

 

Verbeterd in de 4.28 update

  • Indien een programma niet goed is opgeslagen op de Replay servers, zie je dat voortaan direct: het Replay-icoon ontbreekt dan. Zo kom je niet voor verrassingen of foutmeldingen te staan.
  • Wanneer je klaar bent met het terugkijken van een programma kom je terug op de info pagina. Het geluid op de achtergrond is nu uitgeschakeld, zodat je niet schrikt van iets dat eerder aanstond.
  • Wanneer je een programma opneemt, toont je mediabox nu een pop-up met de titel én de aflevering van het programma. Wel zo handig, toch?
  • Na het sluiten van de Netflix-app op je mediabox, liep het beeld van live tv soms minder vloeiend. Dat is nu opgelost.
  • Op de detailpagina kon tekst soms over elkaar heen liggen.
  • We hebben de stabiliteit van de mediabox verbeterd.

 

Update YouTube
YouTube heeft een kleine aanpassing doorgevoerd op de app op je Mediabox Next. Bij het openen van de app log je eenmalig opnieuw in, verder verandert er niets.
 
​​​​​​

 

 

Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.29 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.29

 

Lees meer

Verbeterd in de 4.29 update

Wat is er aangepast in 4.29?

  • Een nieuwe melding is toegevoegd voor wanneer het batterijniveau van de afstandsbediening een kritiek laag niveau heeft. De melding wordt blijvend getoond tot de batterijen zijn vervangen.
    • Mocht je een ander merk afstandsbediening gebruiken, vervang dan de batterij in de afstandsbediening van de Mediabox Next. De melding zal dan verdwijnen, waarna je de batterijen weer uit de afstandsbediening kunt halen.
  •  Het uiterlijk van het snelmenu met de meest gebruikte instellingen is aangepast, waardoor deze overzichtelijker is geworden.

 

Wat is er opgelost in 4.29?

  • Twee opstart problemen met Netflix zijn opgelost:
    • Wanneer de mediabox is uitgezet tijdens het gebruik van Netflix dan startte Netflix niet direct de eerste keer nadat de mediabox weer is aangezet
    • Netflix error code UI-800-3 bij het starten
  • Bij het ontgrendelen van een zender of programma met een leeftijdsgrens kreeg je soms een zwart scherm
  • De tv-gids toonde niet altijd de poster van het geselecteerde programma
  • Wanneer een aflevering met bepaalde handelingen werd verwijderd dan werd de lijst met afleveringen ook (onterecht) gesloten
  • Het instellingen menu werd niet altijd goed weergegeven waardoor soms niet alle opties direct zichtbaar waren
Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.30 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.30

 

Lees meer
  • Het kwam weleens voor dat je een lege pagina te zien kreeg wanneer je na het zoeken van een programma terugging naar de zoekresultaten. Dat is opgelost, je komt nu weer terug waar je gebleven was.
  • Love Nature (kanaal 205) werd niet altijd in 4K-kwaliteit weergegeven. Heb je een 4K-televisie? Dan zie je Love Nature nu weer in de hoogst denkbare kwaliteit. 
  • In enkele situaties kon je foutcode CS4200 krijgen bij het bestellen van een On Demand-programma of dagpas. Dat zal nu niet meer gebeuren.
  • De tekst in de knop ‘verwijder alles en annuleer geplande opnames’ was erg lang. Dat hebben we aangepast.
  • Na het terugzetten van de fabrieksinstellingen kon het voorkomen dat de mediabox langere tijd niet reageerde op de afstandsbediening. Dat is nu verholpen.
  • De afbeeldingen in het het opname menu knipperden soms tijdens het navigeren door dit menu.
  • Verdere verbeteringen voor audio- en videosynchronisatie

 

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.31 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.31

 

Lees meer

Opgelost in de 4.31 update

  • Je krijgt geen melding meer dat je de batterijen van de afstandsbediening moet vervangen terwijl je dat net hebt gedaan..
  • Druk je in de mini-programmagids op ‘OK’ en scrol je er doorheen, dan onthoudt hij nu wel de 'locatie' vanwaar je hem opent. Druk je dus op het terug-pijltje, dan heeft de box nu onthouden waar je was.
  • De weergave van je percentage opname-ruimte is nu in alle menu’s gelijk.
  • Spoel je met de pijltjes door Replay en opnames, dan blijft de mini-afbeelding in beeld.
  • Met een kinderslot op de zender Xite krijg je geen zwart beeld meer als je de app start. Nu zie je rechtsboven “press OK to open the app”. Je moet hem natuurlijk nog steeds van het kinderslot halen.
  • In enkele gevallen sprong de voortgangsindicator bij spoelen naar het einde waardoor je Replay of opname stopte.
  • Het prullenbak icoontje overlapt niet meer de tekst waarin de duur van een opname staat.
  • Na het starten van Replay of een opname heb je nu direct audio.

  • Kijk je de 4K variant van het kanaal Love Nature, dan krijg je geen foutcode CS2012 meer.

 

Nieuw in deze update

Als een programma gesproken ondertiteling (audiodescriptie) heeft, dan zie je dat nu ook in de Elektronische Programmagids. Net zoals je het ‘Replay’ icoon ziet, zie je bij beschikbare gesproken ondertiteling een 'AD' icoon. Dit betekent dat als bijvoorbeeld iemand een andere taal spreekt in het NOS journaal, je de ondertiteling in het Nederlands kunt horen.

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.32 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.32

Lees meer

Opgelost en verbeterd in de 4.32 update

  • Is een opname mislukt? Geen stress. De mediabox zoekt automatisch naar een herhaling om op te nemen en vervangt de mislukte opname.
  • Kijk je via binge-watching meerdere afleveringen en druk je op ‘terug’, dan zie je nu de detailpagina van de laatste aflevering in plaats van de eerste.
  • Verwijderde je meerdere serieopnames achter elkaar, dan bleef soms rechtsboven de melding staan dat mediabox de serieopname verwijderd. Dat is ook gefikst.
  • Soms viel het beeld of geluid kort weg, dat gebeurt niet meer.
  • De screensaver bij radio luisteren is veranderd. De achtergrond is nu zwart en het logo van het radiostation loopt door het beeld.
  • De benaming van series zijn verbeterd. Je ziet nu bij alle afleveringen de titel. Mits de zender deze informatie levert natuurlijk.
Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Software update 4.33 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.33

 

Lees meer

Opgelost en verbeterd in de update 4.33

  • De instelling ‘Audio vertraging’ is aangepast: je stelt ‘m nu nog preciezer in. Je kiest namelijk zelf of je de instelling toepast op Dolby of Stereo. En de vertraging wordt nu ook toegepast op apparaten die verbonden zijn via HDMI.
  • Sommige programma's waren niet te verwijderen uit het ‘Verder kijken’-menu. Dat is nu gefikst.
  • Verwijderde je een opgenomen serie terwijl deze nog op de achtergrond speelde, dan kreeg je foutcode CS3400. Dat gebeurt niet meer.


Stembesturing in YouTube

Zoeken in YouTube was nog nooit zo makkelijk, want dat doe je vanaf eind deze maand gewoon via stembesturing. Zo werkt 't:

 

  • Zoek je via stembesturing in het tv-menu, dan zie je nu ook zoekresultaten van YouTube, maximaal drie. En als je wilt kijk je de rest van de zoekresultaten in de YouTube-app.

  • Wil je in het tv-menu alleen zoeken op YouTube? Zeg dan aan het einde van je zoekopdracht ‘in YouTube’. Voorbeeld: de zoekopdracht ‘Formule 1 in YouTube’ opent de YouTube-app en toont ‘Formule 1’ zoekresultaten.

  • Ga je in de YouTube-app naar het zoekveld, dan kun je stembesturing gebruiken voor een zoekopdracht binnen YouTube.

  • Zit je in de YouTube-app? Dan kun je ook weer via stembesturing terug naar je tv-menu’s. Bijvoorbeeld: ‘opnames’, ‘tv-gids’ of ‘RTL4’.

Ben ik al up-to-date?

Wil je weten of je de update al hebt gekregen? Check dan de softwareversie in het tv-menu. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Info’ > ‘Over je mediabox’. Heb je nog niet de laatste versie? Dan wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.

 

Hoe werkt deze software-update?

Voor deze software-update hoef je zelf niets te doen. Hij wordt automatisch klaargezet op je mediabox, zodra deze in stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt tot uiterlijk drie dagen nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt in die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. 

 

Tips & trucs

  • Tip: je kunt je Mediabox Next het beste via een netwerkkabel aansluiten. Dat houdt je verbinding op zijn best.
  • Vind de functies van de Mediabox Next op een rij.
  •  

    Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.34 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.34

Lees meer

 De Bugfixes

  • Reclamemarkeringen zijn weer zichtbaar voor opnames van commerciële omroepen (RTL, Veronica, SBS)
  • Flets beeld bij een 4K-resolutie is opgelost
  • Paars- of roodachtige beeld bij tv's met DVI-aansluiting is opgelost

 

Ben ik al up-to-date?

Wil je weten of je de update al hebt gekregen? Check dan de softwareversie in het tv-menu. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Info’ > ‘Over je mediabox’. Heb je nog niet de laatste versie? Dan wordt de update binnenkort automatisch uitgevoerd.

 

Hoe werkt deze software-update?

Voor deze software-update hoef je zelf niets te doen. Hij wordt automatisch klaargezet op je mediabox, zodra deze in stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt tot uiterlijk drie dagen nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt in die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. 

 

Tips & trucs

Tip: je kunt je Mediabox Next het beste via een netwerkkabel aansluiten. Dat houdt je verbinding op zijn best. 
Trucs: Vind de functies van de Mediabox Next op een rij.

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.35 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.35

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Jouw eigen, persoonlijke hoofdmenu
Het nieuwe persoonlijke hoofdmenu is volledig op maat gemaakt. Wil je gebruik maken van de persoonlijke aanbevelingen in jouw hoofdmenu? Activeer dan je persoonlijke aanbeveling in het menu.

 

Vergrote tv-gids voor slechtzienden
Met de nieuwe update is er op kanaal 555 de vergrote tv-gids te vinden. Via het voice commando "Open de vergrote tv-gids" wordt deze ook geopend. Is het voor jou handiger om de vergrote tv-gids als standaard in te stellen? Dat kan!

 

Uitstelmogelijkheid nieuwe software
Voorheen werd een software-update automatisch uitgevoerd wanneer de mediabox na 7 dagen nog niet was voorzien van de nieuwste software. Vanaf nu wordt de software-update na deze 7 dagen niet direct geforceerd, maar krijg je een pop-up met twee keuzes.


Opgelost en verbeterd in de update 4.35

  • Na het verwijderen van een opname kwam je soms uit op een leeg scherm. Dit komt niet meer voor.
  • Soms kwam het Netflix-logo naar voren bij het openen van YouTube. Dit is nu opgelost.
  • De informatiebalk bleef bij het zappen soms hangen bij de voorgaande zender. De informatiebalk loopt nu weer volledig in de pas.

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.36 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.36

 

Lees meer

Wat is er aangepast in 4.36?

Bij het inplannen van een (serie)opname kun je nu:

  • Kiezen of je alleen nieuwe afleveringen opneemt of alle beschikbare afleveringen
  • Afleveringen beschermen van automatische opschoon acties. Let op, deze optie is alleen aanwezig wanneer de optie om automatisch oude afleveringen te verwijderen is ingeschakeld.

Let op: Je kunt deze instellingen ook achteraf wijzigen in het opname menu. Selecteer het potlood icoontje achter je (serie)opname en je kunt de bovenstaande opties weer aanpassen.

 

Sander_0-1643614729471.png

 


Wijzig de standaard instellingen voor opnemen en maak ruimte vrij

In het opname hoofdmenu kun je kiezen om de opslagruimte te beheren. Klik op [Beheer opslagruimte] Hiermee kun je:

 

  • Kiezen of je een pop-up wilt krijgen voor het verwijderen van een aflevering nadat deze is bekeken
  • Kiezen of oude opnames automatisch verwijderd mogen worden wanneer er ruimte nodig is
  • Snel ruimte vrij maken door:
    1. Alle bekeken opnames te verwijderen
    2. Alle opnames ouder dan 6 maanden te verwijderen
    3. Alle opnames te verwijderen
    4. Alle geplande opnames te annuleren
    5. Verwijder en annuleer alle (geplande) opnames

Ook kun je nu je opnames sorteren op “meest gebruikte ruimte”. Daarnaast is het gedrag bij opnemen ook aangepast. Als je een opname hebt verwijderd dan wordt een herhaling niet langer opgenomen.

 

Sander_1-1643614729621.png

 


Bugfixes

Op bepaalde zenders laadde de TV Gids informatie niet altijd volledig in. Dit was o.a. bij de zenders RTV-7, Extreme Sports, Npo politiek, Europees, CGTN, Tv538, MTV Hits, Tv Oranje, RTV Drenthe, TV Oost, Omroep Flevoland, NH Nieuws, Discovery Science, CBS reality, de lokale omroepen en BBC first. Dat is nu opgelost. 

 

Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.37 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.37.

Lees meer

Wat is er aangepast in 4.37?

Deze update focust zich op het optimaliseren van de stabiliteit en maakt de Next klaar voor toekomstige functionaliteiten. De update 4.37 brengt dus niet direct veel zichtbare wijzigingen met zich mee zoals dat in de voorgaande twee updates wel het geval was.

 

  • De Mediabox Next start sneller op vanuit de ECO-modus (~10% sneller)
  • De YouTube-app is weer helemaal up-to-date met de nieuwste versie vanuit Google
  • Algemene verbeteringen in stabiliteit en snelheid
Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.38 Mediabox Next

Even terug in de tijd? lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.38.

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update?

Loopt het beeld en geluid niet synchroon? Gebruik dan de nieuwe Multichannel PCM instelling.

Met deze nieuw optie stuurt de mediabox alle audio uit als Multichannel PCM 5.1, mits het aangesloten apparaat dit ondersteunt. Deze instelling zorgt ervoor dat er minder vertraging plaatsvindt tijdens het doorgeven van de audio.

 

Open het Menu

Ga naar Instellingen (⚙️)

Navigeer naar BEELD EN GELUID

Selecteer Dolby Audio en maak je keuze

 

Sander_1-1647953606350.png

 

"Beschikbaar tot" toegevoegd voor Movies & Series
Movies & Series content toont nu de datum tot wanneer deze beschikbaar is. Zodat jij precies weet hoe snel je moet bingewatchen.

 

Nieuwe opname instellingen
In software-update 4.36 zijn verschillende opname instellingen toegevoegd. Met update 4.38 breiden we dit verder uit met twee extra mogelijkheden.

1. Verwijder een seizoen
Als je bij een serieopname het prullenbak icoontje selecteert achter een aflevering dan krijg je nu ook de mogelijkheid om het hele seizoen in één keer te verwijderen.

2. Geavanceerde opname mogelijkheid: Bewaar tenminste de laatste x aantal afleveringen
Wanneer je een serieopname inplant en vervolgens geavanceerde opties selecteert dan kun je nu ervoor kiezen om alleen de laatste 3,10 of 25 afleveringen van de betreffende serie te bewaren. Superhandig om te zorgen dat je opnameruimte niet te snel vol loopt.

 

Nieuwe feature: Speel content af met Voice Control
Vanaf nu is het mogelijk om een Voice commando te geven om favoriete film of serie te bekijken. Wanneer je bijvoorbeeld "Speel Masterchef af" zegt, geeft de mediabox je meerdere opties die je kunt afspelen.


Opgelost en verbeterd in 4.38

  • In combinatie met bepaalde randapparatuur, zoals een JBL Soundbar, komt de melding ‘Je kan nu het volume bedienen’ niet meer voor. 
  • Voor bepaalde kanalen werd de TV-gids niet altijd gevuld. Dit is met deze update verbeterd voor onder andere TLC, Extreme Sports, NPO politiek, TV538, MTV hits, RTV Drenthe, TV oost, Omroep Flevoland, NH nieuws, Discovery Science, CBS reality en BBC first.
Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Softwareupdate 4.39 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.39.

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Nieuwe afleveringen
In de TV-Gids worden nieuwe afleveringen van een serie gemarkeerd met het label 'Nieuw'. Met nieuwe afleveringen bedoelen we afleveringen die voor de eerste keer in Nederland worden uitgezonden. Dus een 'nieuwe' episode van de serie Flodder krijgt het label 'Nieuw' niet mee.

Tegelijkertijd wordt het ook mogelijk om tijdens het inplannen van een serieopname ervoor te kiezen om alléén de nieuwe afleveringen op te nemen. Dit is ideaal voor de GTST-fans onder ons. Hiermee sluiten we alle herhalingen uit. 

 

 
 Sander_0-1654000964897.png

 

 

 


Alles uit de Amazon Prime Video app is makkelijker vindbaar
Content uit de Prime Video app wordt beter geïntegreerd binnen het menu van de mediabox. 

  • Prime Video content wordt vindbaar via de (voice) zoekfunctie van de mediabox
  • Je kan nu direct vanuit zoeken naar de content gaan en deze in de Prime Video app afspelen. Dit kan alleen als je een Amazon Prime account hebt
  • Prime Video content kan worden toegevoegd aan je kijklijst

Voorbeeld: Zoek je naar de serie 'The Boys'? Dan geeft de mediabox ook zoekresultaten uit de Amazon Prime Video app weer.  

 

Nogmaals extra onder de aandacht

Loopt het beeld en geluid niet synchroon? Gebruik dan de nieuwe Multichannel PCM instelling. (4.38)

Met deze nieuw optie stuurt de mediabox alle audio uit als Multichannel PCM 5.1, mits het aangesloten apparaat dit ondersteunt. Deze instelling zorgt ervoor dat er minder vertraging plaatsvindt tijdens het doorgeven van de audio.

 

Open het Menu

Ga naar Instellingen (⚙️)

Navigeer naar BEELD EN GELUID

Selecteer Dolby Audio en maak je keuze

 

Sander_2-1654000964906.png

 

 

 


Opgelost en verbeterd in 4.39

  • Wanneer TV-Gids informatie op het laatste moment wordt aangepast heeft dit geen negatieve invloed op je geplande opname.
  • Opname-instellingen van opnames ouder dan 30 dagen, kun je nu ook aanpassen
Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Softwareupdate 4.40 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.40.

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Stembesturing voor je Kijklijst
De Kijklijst open je nu simpel met het commando 'Kijklijst'. Ook kun je geselecteerde programma's makkelijk toevoegen aan de Kijklijst met het commando 'Voeg toe' of 'Voeg toe aan mijn kijklijst'.

 

Amazon Prime Video content in je 'Verder kijken' menu
Heb je een film of serie gestart van Prime Video via de zoekfunctie van de mediabox, maar nog niet afgekeken? Dan wordt deze nu ook getoond in het hoofdmenu in de 'Verder kijken' rij. 


Opgelost en verbeterd in versie 4.40

Optimalisaties en verbeteringen omtrent buffering

Deze update bevat verschillende optimalisaties en verbeteringen om buffering meldingen te voorkomen.

 

Ondertiteling bij Movies & Series
Bij Movies & Series is de ondertiteling nu scherper en zonder zwarte achtergrond.

 

Sander_0-1658311536560.png

 

Ondertiteling bij versie 4.39

 

Sander_1-1658311536563.png

 

Ondertiteling bij versie 4.40

Betere afhandeling van programma's die opgedeeld zijn
Soms wordt een programma opgedeeld in twee delen wanneer er een ander kort programma tussendoor komt. Bij opnames van deze programma's werden niet altijd beide delen opgenomen. Dat is nu opgelost. Ook al wordt een programma in twee delen getoond in de tv-gids, in je opnames zie je één volledige opname.

 

Verdere optimalisatie van het apps platform
Er zijn optimalisaties doorgevoerd voor alle zogeheten non-native apps. Dat zijn alle apps behalve Netflix, YouTube (kids) en Amazon Prime Video.

 

Anne B
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10237Posts
  • 1089Oplossingen
  • 9642Likes

Softwareupdate 4.41 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.41.

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Nieuwe menu indeling
Versie 4.41 brengt een nieuw submenu met zich mee. in het menu van 'INSTELLINGEN' (tandwiel) vind je vanaf nu 'TOEGANG FACILITEITEN'. Hier vind je onder meer de instellingen voor de vergrote tv-gids. 

 

AnneB_0-1662037583799.png

 

 

Nieuwe versie Amazon Prime Video app
Met deze nieuwe versie start de app sneller op en starten je favorieten Prime shows ook sneller.

 

Standaard instelling bij serieopname aangepast
Vanaf versie 4.41 worden bij het inplannen van een serieopname alle afleveringen opgenomen. Voorheen was de standaard instelling zo dat de geselecteerde aflevering en nieuwere afleveringen werden opgenomen. 

 


Opgelost en verbeterd in versie 4.41

  • Na gebruik van de radio app kan je weer direct YouTube casten naar de mediabox
  • Amazon Prime Video content wordt weer bij iedereen getoond in het "Verder kijken" menu
  • Tijdens het openen van een serieopname komt de melding: 'Er zijn geen nieuwe afleveringen' niet meer voor.
  • Er zijn meerdere optimalisaties en verbeteringen voor de stabiliteit uitgevoerd.
Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.42 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.42. 

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Ontdek het verschil in het Hoofdmenu

Er is een kleine aanpassing gedaan om duidelijker te maken waar je bent in het hoofdmenu. De navigatiebalk bovenin heeft de 'Ontdek' optie erbij gekregen. Daar zie je het hoofdscherm met de verschillende rijen zoals Verder kijken, Meest bekeken zenders, Apps en Opnames.

Wil je snel vanuit één van de andere menu's navigeren naar het Ontdek tabblad? Druk dan op de Home-knop (huisje) op de afstandsbediening. 

 

Detailpagina deels transparant

De detailpagina, waar je bijvoorbeeld informatie over het programma kunt lezen, is nu deels transparant.


Opgelost en verbeterd in versie 4.42

  • De achtergrondpagina van het hoofdmenu toont vanaf 4.42 meer informatie over de getoonde film of serie. Onder andere is het genre en het productiejaar zichtbaar.
  • Voor een enkele serie was de titel van een aflevering niet overal hetzelfde. Met de nieuwe firmware is dit nu gefikst. Of je nu een lijst met afleveringen opent via de tv-gids of via het opname menu, de titel van de aflevering is nu overal hetzelfde.
  • Het Apps menu toont nu direct alle apps. Dit zorgt voor meer overzicht. 

Bugfixes

Overige verbeteringen en bugfixes

  • Soms gaf de Next de melding:  "Sorry, Voice Control werkt niet voor deze app".  Dit is opgelost.
  • Foutcode CS4000 bij een On Demand of dagpas bestelling komt niet meer voor.
  • De interface van de radio app sluit nu correct af bij het opstarten van een andere app via Voice Control.
Sander
Community Developer
Community Developer
  • 2769Posts
  • 290Oplossingen
  • 2179Likes

Software update 4.43 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.43.

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Eenvoudig naar de volgende aflevering

Wanneer je de voortgangsbalk oproept en er een volgende aflevering beschikbaar is, wordt de knop [Volgende aflevering] getoond.

 

Sander_0-1665995257265.png

 

 

Voice Control uitgebreid. Nu nog makkelijker naar je opnames

Er zijn Voice Control commando’s toegevoegd om bij je (geplande) opnames te komen. Gebruik de voice commando: 'Ga naar geplande opnames' om naar de geplande opnames te gaan. Om naar je lijst met opnames te gaan gebruik je de voice commando: 'Opnamen'.

 

Je kan deze voice commando's op meerdere manieren uitvoeren. Bekijk het overzicht voor alle voice control commando's die je kan gebruiken om naar je (geplande) opnames te gaan. 

- Nederlands:

Lees meer

Voice commando's

Nederlands

Commando's voor je geplande opnames

Ga naar geplande opnames

Ga naar geplande opname

Ga naar verwachte opnames

Ga naar verwachte opname

Ga naar komende opnames

Ga naar komende opname

 

 

Commando's voor je opnames

Een opname
Opname
Opnamen
Opnames
Mijn opname
Mijn opnamen
Mijn opnames
Ga naar opname
Bewaarde opnames
Toon opgenomen programma's
Opgeslagen

- Engels:

Lees meer

 

Voice commando's

Engels

Commando's voor je geplande opnames

Go to Scheduled Recordings

Go to Scheduled Recording

Go to Planned Recordings

Go to Planned Recording

Go to future Recordings

Go to future Recording

Go to upcoming Recording

Go to upcoming Recordings

Commando's voor je opnames

My Recordings

Open Recordings

Recorded episodes

Recorded programs

Saved

Saved Content

Saved Recordings

Show Recordings


Bugfixes

Overige verbeteringen en bugfixes

  • Bij het gebruik van Voice Control terwijl je in een app zit, zorgt de 'Terug' functie er nu voor dat je weer teruggaat naar de app.

  • De optie 'Framesnelheid aanpassen' is verbeterd. Wanneer deze is ingeschakeld wordt Netflix content niet meer gestopt na het wisselen van de framerate. 
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringen.
Marianne
Community Developer
Community Developer
  • 1600Posts
  • 139Oplossingen
  • 1821Likes

Software update 4.44 Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.44

 

Lees meer

Wat is er nieuw in deze update

Serieopname toont datum van opname
In een lijst van een serieopname wordt nu ook de datum getoond dat de opname is gemaakt. Wanneer een opname deels is bekeken zal er een voortgangsindicator worden getoond in plaats van de datum dat de opname is gemaakt.

 

444 - Ma 7 nov_2022-11-10.png

 

Makkelijker opnames plannen
Het opnemen van je favoriete films en series is nog makkelijker geworden

 

  • Kom je in het menu een gehighlight programma tegen die al is begonnen maar die je toch graag wilt opnemen? Geef dan het voice commando 'Neem op', of 'Neem dit op' via :ab_spraakbediening: .
  • Wanneer in de tv-gids, programmabalk, zoekveld of ergens anders een film of serie is gehighlight of afspeelt, dan kun je met :ab_opnemen: op de afstandsbediening de opdracht geven om dit op te nemen.
  • Je kunt direct een opname plannen met het voice commando 'Neem (...) op

Bugfixes

  • Enkele verbeteringen om foutcode CS2212 en CS2512 bij het starten van Replay TV en opnames te voorkomen
  • Verbetering in het terugschakelen van een IPv6 verbinding naar IPv4 als de IPv6 verbinding van de mediabox niet (goed) werkt
  • Verschillende stabiliteitsverbeteringe

 

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws
Elke maand in je inbox

Altijd op de hoogte

  • Tips van Ziggo
  • Software updates
  • Tech nieuws

Uitgelicht topic