AldertV

Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Ziggo afstandbediening koppelen lukt niet

Goedemorgen,

Ik heb een LG Oled Evo, type LG OLED65G1RLA, en ik krijg mijn afstandbediening van de mediabox Next niet gekoppeld.

Alles heeft goed gewerkt en sinds gisteren is de koppeling weg en krijg hem ook niet meer werkend.

Oorzaak is mij volslagen onbekend.

Wanneer ik in het menu van de mediabox naar het koppelen van de afstandbediening ga: koppel afstandbediening aan audiosysteem, dan kiest de mediabox al voor LG.

Daarna voer ik de eerste 4 karakters in van de LG: G1RL. in de volgende stap wordt er gekoppeld en zie ik de volumebalk in beeld en kan ik het geluid harder en zachter zetten.

Ik klik op "ja" en kan nog steeds het geluid bedienen. Wanneer ik nu op "sluit" druk is de koppeling verdwenen en kan het geluid dus niet meer bedienen.

In die laatste stap gaat er dus iets niet goed. Ik heb de mediabox al gereset en de batterijen vervangen en ruim een uur uit de afstandbediening gelaten, maar dat helpt niet.

 

Is er iemand die een oplossing heeft, of het probleem herkent?

17 Reacties 17
Bert
Super Expert
Super Expert
  • 55107Posts
  • 3591Oplossingen
  • 13115Likes

Het is een lastige die af en toe voorkomt, maar wat hiervan de oorzaak is?

 

Dit is een klant helpt klant forum waar Ziggo moderators/medewerkers, zij hebben Ziggo voor hun naam staan, meestal binnen een werkdag (ma-vr) langskomen in ieder topic.

Zij kunnen mogelijk de oplossing bieden.

Zorg dat je postcode en huisnummer in je Ziggo community profiel staan, deze zijn niet openbaar te zien, dan kunnen gelijk de juiste gegevens erbij gepakt worden.
Na klik op onderstaande link, op de volgende pagina naar beneden scrollen:
https://community.ziggo.nl/t5/user/myprofilepage/tab/personal-profile:personal-info

Maud
Community Moderator
Community Moderator
  • 1918Posts
  • 179Oplossingen
  • 329Likes

Hai @AldertV

Hmm dat is wel heel frappant. Hij loopt inderdaad alle stappen door, maar bij het sluiten vergeet hij alles weer! Goed dat je al zoveel stappen hebt geprobeerd. 
Hoe heb je de mediabox gereset? En krijg je ook een soort foutmelding? Of geeft hij niks aan? En kun je alleen de volume knop niet meer bedienen? Of kun je alle knopjes niet meer bedienen?

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

@Maud ik heb hem gereset via het menu: terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Schakelen naar andere zenders, pauzeren, terugkijken etc geen probleem. Alleen volume +/- en mute doen het niet. Geen foutmeldingen gezien.

Lotte
Community Moderator
Community Moderator
  • 1694Posts
  • 193Oplossingen
  • 508Likes

@AldertV Bedankt voor je terugkoppeling! Ik ga je een nieuwe afstandsbediening opsturen om te kijken of dit beter gaat. Deze heb je binnen 2-3 dagen in huis. Werkt dit niet? Geef dan een gil zodat we verder kunnen kijken. 

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

@Lotte 

Dank voor je bericht.

Je zou toch denken dat het probleem niet in de afstandbediening zit, omdat in de eerste stappen om de tv te koppelen de volumeknoppen wel functioneren, maar na de laatste stap, het afsluiten, niet meer.

Het lijkt erop alsof de next dat proces niet goed afsluit en de instelling niet opslaat.

Of worden die instellingen in de afstandbediening opgeslagen?

Lotte
Community Moderator
Community Moderator
  • 1694Posts
  • 193Oplossingen
  • 508Likes

@AldertV Ja dat klopt! We hebben echter een ander type afstandsbediening (nieuwe varriant) die ik even wil proberen. Anders ben ik bang dat het echt mis gaat in de koppeling tussen de tv en de mediabox. 

 

Heb je de oplossing uit dit topic ook al eens geprobeerd? https://community.ziggo.nl/t5/TV-Radio/Koppeling-afstandsbediening-Nextbox-i-c-m-LG-lukt-niet-tv-van...

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

dat topic had ik gelezen en staat ook in mijn OP.

ik wacht de nieuwe AB af.

Lotte
Community Moderator
Community Moderator
  • 1694Posts
  • 193Oplossingen
  • 508Likes

@AldertV Excuses, dan had ik daaroverheen gelezen. 

 

We zijn benieuwd! Mocht dat ook niet werken dan zet ik het door naar een speciale afdeling omdat er software matig iets mis lijkt te gaan.

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

PostNl werkt niet helemaal lekker mee, hoe voorspelbaar, AB hebben ze weer retour gestuurd naar Ziggo. Inmiddels via de klantenservice weer een nieuwe aangevraagd, dus nog even geduld voor het resultaat.

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Afijn, vandaag toch de AB ontvangen. Berichtgeving van PostNl klopt dus niet.

Maarrr, back to the problem. AB gekoppeld aan de mediabox, maar nu koppelt hij helemaal niet meer met de TV wat geluid betreft. Andere acties met de AB zijn wel functioneel.

Waar de vorige AB nog de eerste stappen leek te doorlopen zie ik in het koppelproces helemaal geen volumebalk meer en kan ik in het hele proces helemaal geen volume veranderen.

Dus probleem helaas niet opgelost met de nieuwe AB.

@Lotte of @Maud of iemand anders van @Ziggo hebben jullie andere suggesties?

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 55107Posts
  • 3591Oplossingen
  • 13115Likes

Heb je de afstandsbediening opnieuw gekoppeld met de TV?

Afstandsbediening en tv koppelen | Klantenservice | Ziggo

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Je zou toch wel mogen verwachten dat ik dat gedaan heb gezien de inhoud van mijn bericht(en).

 

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 55107Posts
  • 3591Oplossingen
  • 13115Likes

Ik verwacht niets wat niet beschreven is.

Veel succes verder ermee gewenst.

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Dan moet je iets beter lezen wat er beschreven staat 😉

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 55107Posts
  • 3591Oplossingen
  • 13115Likes

👍Mee eens, het was duidelijk en er overheen gelezen.

AldertV
topicstarter
Stamgast
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Een tweede probleem is dat ik de laatste paar maanden voortdurend dezelfde meldingen in beeld krijg.

"Bedrade IR-blaster is aangesloten. Gelieve eerst te controleren of dit correct werkt."

 

Een paar tellen later volgt dan: "Bedrade IR-blaster is niet aangesloten".

 

Dit gebeurd volstrekt onwillekeurig en eigenlijk elke dag meerdere keren, terwijl er geen verandering in aanwezige apparatuur is in huis. Dus heb ook geen idee waar deze melding op slaat.

 

Dit staat mogelijk los van het koppelprobleem, maar wellicht duidt dit op een groter probleem met de mediabox next??

 

Ik hoop dat @Ziggo  snel met een oplossing komt.

Lotte
Community Moderator
Community Moderator
  • 1694Posts
  • 193Oplossingen
  • 508Likes

Goedemorgen @AldertV, jammer dat het opnieuw niet lukt. Weet je of de tv HDMI-CEC ondersteunt op de door jouw gebruikte HDMI poort? 

 

Het tweede probleem is wederom vreemd. Je hebt geen externe apparatuur op de mediabox Next aangesloten en het apparaat komt je ook niet bekend voor? 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic

Alles over de Next Mini

Hier ontdek je alles over de Next Mini. Voor jou hebben we alle onderwerpen op een rijtje gezet, van stembesturing tot aan het stroomverbruik. De afstandsbediening met Voice Control Hoe maak je handig...

Geplaatst in Tips van Ziggo