iMark
Expert
Expert
  • 1599Reacties
  • 120Oplossingen
  • 533Likes

Tip: de Humax 5200c als digitale radio-ontvanger

Voor iedereen die op dit moment een FM-tuner gebruikt om naar de radio via de kabel te luisteren heb ik de volgende tip: kijk of je een Humax 5200c op de kop kunt tikken. Deze recorder is uitstekend geschikt om naar het ongecodeerde digitale radiopakket van Ziggo te luisteren. 

 

Voordelen van de 5200c:

- Zowel analoge als optische audio-uitgangen. Hierdoor aan te sluiten op oudere en moderne apparatuur.

- Duidelijk scherm dat de ingeschakelde zender duidelijk laat zien.

- Tweedehands vaak goedkoper te krijgen dan de radio-ontvanger die Ziggo verkoopt.

- Oude apparaten krijgen zo een tweede leven.

- Uitstekende geluidskwaliteit.

 

Voor het installeren zal de recorder eenmalig met een tv moeten worden verbonden. Na de eerste installatie kan de 5200c als radio-ontvanger gebruikt worden zonder dat de tv aan hoeft te staan.

 

Let bij het installeren vooral even op de energiebesparingsopties. Wanneer je de meest extreme energiebesparing gebruikt moet de recorder helemaal opnieuw opstarten. Dat is minder geschikt wanneer je meteen na inschakelen radio wilt luisteren.

 

Als alternatief zijn ook de oudere Humax 5100c (ontvanger) of Humax 5050c (recorder) te gebruiken. Ook deze apparaten hebben zowel analoge als optische audio-uitgangen. De moderner 5300c heeft geen analoge uitgangen en daarom minder/niet geschikt voor oudere analoge stereo-sets.

 

Misschien ten overvloede: deze apparaten werken allemaal zonder smartcard om het ongecodeerde digitale radiopakket te ontvangen.

Wanneer je al een Humax in de buurt van een stereo- of surroundset hebt staan en wil je radio luisteren zonder de tv te hoeven aanzetten dan is het voldoende om de Humax met een audiokabel te verbinden met de versterker. 

0 Reacties 0

Uitgelicht topic