1
Vraag
2
Reageer en help mee
Piet Nelissen

Level 1
  • 1Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Steeds weer wegvallende volumeregeling op ziggo mediabox next

Bezit in woonkamet een Samsung 4K tv, gekoppeld aan een Sonos arc sounbar met 2 sonos one surround speakers, aangesloten op mediabox next. Op slaapkamer 2e samsung tv aangesloten met mediabox next mini.

Sinds een paar maanden valt steeds de volumeregeling, via afstandsbediening mediabox in woonkamer volledig weg, zenderkeuze, aan/uit etc. werkt wel.

Er is al een nieuwe afstandsbediening gekoppeld, volume regeling werkt dan weer, maar na een paar weken valt deze weer uit.

Mediabox net een harde reset geven (spanning uit, ff wachten, weer opnieuw starten) helpt, probleem opgelost maar komt na een paar dagen weer terug.

Na een aantal keren bovenstaand herhaalt, werkt nu ook niet meer.

Mediabox next naar fabrieksafstellingen terug  gezet: geen resultaat.

 

Weet iemand hier een werkende oplossing?

2 Reacties 2
bloemen64

Level 17
T.E.A.M.
  • 4967Posts
  • 186Oplossingen
  • 2931Likes

De genoemde werkende functies van de AB zijn niet degene die naar de tv gaan. De knoppen op de AB die iets doen op/met de tv zijn volume/aan-uit/source/mute. Alle andere knoppen gaan alleen naar de Next. Met aan-uit bedoel ik de knop linksboven op de AB.

Het lijkt erop dat de Next de AB na een reset goed insteld en na een tijdje de functie van de tv knoppen op de AB aanpast.

 

De enige plek waar dit kan gebeuren is de setup pagina waar ook de beeld resolutie en dergelijk staat. 

Waarschijnlijk staat het menu item net buiten beeld en moet je helemaal naar onderen scrollen totdat je de regel ziet waar iets staat als "veranderd volume van". Daar zal de tv en een ander apparaat staan. 

De regel erboven zou die twee apparaten moeten laten zien. De Next kan maar 1 van de 2 aansturen. Welke moet daarom nog gekozen worden.

Ik denk dat deze keuze afentoe aangepast wordt.

 

Jiri
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 2539Posts
  • 345Oplossingen
  • 1001Likes

Welkom op de Ziggo Community @Piet Nelissen

Wat vervelend dat de volume regeling op de afstandsbediening steeds wegvalt. Wel mooi dat het probleem zichzelf steeds weer oplost. 

@bloemen64 heeft je een aantal tips gestuurd. is het hiermee opgelost?

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic