1
Vraag
2
Reacties
Yasmir

Level 1
  • 37Posts
  • 1Oplossingen
  • 4Likes

Slecht signaal Ned 1-3 etc sinds 20 uur vanavond

Sinds 20 uur vanavond is het signaal voor bv Ned 1-3, Veronica etc zeer slecht. Sterkte daalt onder 45% beeld blokt. Splitter er al tussenuit, geen resultaat. Beeld werd tijdens programma ineens slecht en viel zelfs weg met E48- tot gevolg. Geen storing bij ziggo gemeld. Tuner 2 heeft signaalsterkte van 75%. Die zenders hebben geen probleem.
ra ra wat is hier aan de hand.
61 Reacties 61
Willem-A

Level 1
  • 14718Posts
  • 479Oplossingen
  • 2790Likes
Yasmir wrote:
Willem-A
Beste Willem,
Wel apart dat ik nu op de oude 5050 een signaalsterkte op tuner 1 van 41% en op tuner 2 48% heb, terwijl dat bij de 5200 dus hoger lag, maar dat zal wel binnen elke type verschillen neem ik aan.



Er kan inderdaad wat verschil zijn in de waardes van de verschillende types. Maar doorgaans is dat niet heel veel. Maar als je op deze manier uitleest, wat op zich prima is, zul je altijd wat verschil zien in de sterktes tussen beide tuners als het gaat om een model met 2 tuners. Alleen als je via het verborgen menu uitleest, ligt dat doorgaans dichter op elkaar. Maar zo uitlezen is niet nodig en de sterktes zoals je deze nu noemt zijn erg netjes.

Wel is het goed dat je nu toch een nieuwe splitter hebt, daar het anders natuurlijk wel lager zou liggen. Nu kan de Humax nog toe met 20% aan sterkte, maar dat is wel echt de ondergrens, welke ik liever niet aanhoud, daar het per zender (frequentie) kan verschillen en het natuurlijk niet nog lager moet worden. Maar ook de kwaliteit en de BER zijn erg belangrijk. Loopt die laatste iets op zal het doorgaans nog prima gaan, omdat het apparaat nog best wel wat bitfouten kan ondervangen, maar het betekent vaak al wel dat er iets aan de hand is.

Nu schreef laatst iemand dat een monteur had aangegeven dat de BER nooit 0 kan zijn, maar dat is niet correct, want bij een goed werkend apparaat is dat altijd 0.
Willem-A

Level 1
  • 14718Posts
  • 479Oplossingen
  • 2790Likes
Yasmir

sorry overigens van de late reactie op je post van gisteren. Krijg helaas weer niet overal mail van binnen. Kun je daar weer eens naar kijken Lycke Ziggo ?

En je hebt de Humax via een winkel gekocht, dus inderdaad moet deze daar weer naartoe en niet rechtstreeks naar Humax/Quantis.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic