MeindertF1
Raadgever
  • 170Reacties
  • 3Oplossingen
  • 43Likes

RedBull ring Oostenrijk

`The hills are alive with the sound of racingcars'. De Formule1 teams zijn weer aangekomen in Oostenrijk waar rond dit tijdstip de eerste vrije training verreden zal worden. Dit circuit wordt gezien als de 2e thuisrace van Max Verstappen omdat de eigenaar van RedBull ook de eigenaar is van het circuit. Dankzij onder andere alle Verstappen fans zit het circuit het hele weekend compleet vol.

Het circuit is een mooi complex circuit met een rechtstuk dat redelijk stijl omhoog gaat gevolgd door een mooi technisch gedeelte achterop het circuit. Het is een relatief klein circuit waarbij we alweer veel mooie en vreemde dingen hebben gezien.

Hakkinen die in de 1e ronde door zijn McLaren teamgenoot Coulthard in de rondte werd getikt waardoor Irvine in de Ferrari wist te winnen.


Schumacher die in 2002 de winst pakte na teamorders bij Ferrari waardoor Barichello een paar meter voor de finish de Duitser voorbij liet. De fans waren niet blij met deze teamorders en een fluitconcert tijdens de podium ceremonie was het gevolg. Daarnaast zagen we Schumacher in 2000 ook handig zijn Ferrari midden op het circuit parkeren na een startcrash in de hoop een restart af te dwingen. En natuurlijk de geweldige races met Schumacher en Montoya in 2001 en Hakkinen in 1998. Allemaal mooie Youtube zoekopdrachten.

Massa pakte zijn laatste pole in de Williams op dit circuit. En wie herinnert zich niet de startcrash van Kimi en Alonso in 2015? .

Voor Verstappen was het avontuur in 2017 snel voorbij na een mooie podiumplek in 2016. Dit jaar zal hij met een speciale helm rijden tijdens deze GP.

Wat herinner jij je nog het meeste van de GP in Oostenrijk ?
0 Reacties 0

Uitgelicht topic