1
Vraag
2
Reageer en help mee
J_Haydn

Stamgast
  • 11Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Overbodige suggesties over gebruik afstandsbediening in popups op tv-scherm

Mijn Mediabox Next wéét dat ik een Samsung TV en een JBL soundbar heb, én dat ik die gekoppeld heb aan de afstandsbediening van de Mediabox. Dit werkt al een paar jaar prima. Toch komen er regelmatig popups rechtsboven in het scherm om mij te informeren dat ik de afstandsbediening ook kan gebruiken om mijn Samsung TV aan en uit te zetten en mijn JBL soundbar mee te bedienen, mits die compatibel is. Beide meldingen zijn overbodig. Ze zijn ook irritant omdat ze sinds kort elke 10 à 15 minuten verschijnen !

Drie kwartier aan de telefoon hangen met de helpdesk heeft geen bruikbare suggesties opgeleverd om hier komaf mee te maken, vandaar een drietal suggesties mijnerzijds:

1. Pas de software van de Mediabox Next aan zodat deze suggesties achterwege blijven als de koppeling al gelegd is.

2. Pas de software van de Mediabox Next aan zodat deze suggesties slechts incidenteel gegeven worden.

3. Voeg in het instellingen-menu een optie toe om te kiezen of je wel of niet suggesties over het gebruik wilt krijgen. Zo'n optie is er al voor suggesties over te bekijken programma's op basis van je kijkgedrag.

2 Reacties 2
bloemen64
Super Expert
Super Expert
  • 4212Posts
  • 135Oplossingen
  • 2236Likes

Alle 3 suggesties zijn goed. De 3e zal wel niet komen. Dan wordt het menu nog ingewikkelder dan het is.

 

De meldingen zouden gewoon niet moeten komen. Ik heb de Next al jaren en zie deze niet verschijnen.
De software zal foutief zien dat er andere apparatuur is gevonden en dan met de melding komen. 

Enige dat zou helpen is uitschakelen van de meldingen. Dat is al vaak gevraagd aan de ontwikkelaars maar lijkt niet opgepakt te worden.

 

Wat vaak helpt bij dit soort zaken is een reset van de Next naar fabrieks instellingen. Enige dat je dan kwijtraakt zijn de inlog gegevens van Apps zoals Netflix en Videoland.

 

Komt het daarna nog te vaak voor dan kan het zijn dat er een hdmi kabel slecht contact maakt of de JBL start de ene keer eerder of later op dan de Next. Dan wil het wel helpen om deze in ECO stand te zetten zodat tv en JBL beide al aanstaan voordat de Next wakker wordt en gaat checken.

 

De enige oplossing zou zijn om de "Plug and Pray" functie uit te zetten. Waarom steeds checken als er niets veranderd is. Maar ik zie dat niet gebeuren, helaas.

 

Alex
Community Moderator
Community Moderator
  • 5939Posts
  • 633Oplossingen
  • 2266Likes

Hi @J_Haydn ,

 

Goed nieuws! Dit probleem is met de nieuwe software-update 4.38 opgelost.

 

Om de update 4.38 goed te monitoren wordt deze gefaseerd uitgerold. In de nacht van 22 op 23 maart zijn Noord-Brabant en Limburg eerst aan de beurt. Het kan maximaal drie dagen duren voordat de box de update heeft ontvangen. De rest van Nederland volgt naar verwachting een week later.

Je leest hier meer over deze update.

 

We horen graag of het is opgelost zodra de update is geïnstalleerd op je mediabox!

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic

Alles over de Next Mini

Hier ontdek je alles over de Next Mini. Voor jou hebben we alle onderwerpen op een rijtje gezet, van stembesturing tot aan het stroomverbruik. De afstandsbediening met Voice Control Hoe maak je handig...

Geplaatst in Tips van Ziggo