1
Vraag
2
Reageer en help mee
iTzTdW

Gedreven Liefhebber
 • 35Posts
 • 0Oplossingen
 • 1Likes

Mediabox Next in combinatie met Samsung QE49LS03 (The Frame)

Hallo allemaal.

ik heb sinds gisteren de nieuwe ‘The Frame’ 49 inch van Samsung in mijn kamer hangen. Het betreft de

QE49LS03 .
https://www.coolblue.nl/product/831119/samsung-the-frame-qe49ls03-qled.html

Een hele mooie televisie, alleen loop ik nu aan het einde tegen wat problemen aan die door niemand opgelost kunnen worden. Ik hoop dat er iemand is die de problemen ook heeft ervaren en hier een oplossing voor heeft:

Ik heb de Ziggo Next Box in mijn huis staan met typenummer DCX960 van het merk Arris. Ik heb deze gekoppeld aan HDMI 1 ingang van de Samsung One Connect box. Ik kan de televisie aan en uit zetten met de witte all remote afstandsbediening van Samsung en ook met de zwarte afstandsbediening van de Next. Nu is het zo dat als ik op de power off knop van de Horizon Next klik, de Next uit gaat en tevens de gehele televisie. Je zou zeggen dat dat natuurlijk de bedoeling is van die knop, maar laat ik nou net The Frane hebben gekocht die een kunstfunctie heeft. Nu heb ik geprobeerd om alle processen aan zappen ed. op de witte samsung afstandsbediening te configureren. Dit werkt helaas niet. Met een medewerker van samsung alle stappen doorlopen en Ziggo en UPC geselecteerd in het configuratiescherm van kabel en satellietontvangers. Niks werkt. Ook de oude Horizon Mediabox kan niet bediend worden met de witte afstandsbediening. Ook gaat mijn soundbar van Samsung niet uit en blijft aanstaan.

weet er iemand een oplossing zodat ik met één afstandsbediening kan zappen en de soundbar als het mogelijk is ook uit kan zetten?

Deze vraag heb ik ook bij de Samsung Community uitgezet, maar ik hoop dat er hier ook kenners van het probleem te vinden zijn. Ziggo heeft het probleem inmiddels ook intern aangekaart.


ik hoor het graag!
3 Reacties 3
Anne H
Community Developer
Community Developer
 • 3814Posts
 • 216Oplossingen
 • 1399Likes

Hallo iTzTdW gefeliciteerd met je mooie aankoop! Ik heb even gekeken maar dat is een fijn toestel zeg 🙂

De Mediabox Next heeft een hardnekkige Aan/Uit knop. Via het HDMI-CEC protocol geeft deze het commando door om de TV ook aan of uit te zetten. Voor veel mensen met een eenvoudige setup is dit een verademing! Voor de specialisten soms niet. Net als in jouw geval. Hier hebben we naar geluisterd: in een volgende firmware versie van de Next komt een extra menu optie waarmee je dit gedrag van de Aan/Uit knop kan uitzetten (hierdoor zet je HDMI-CEC volledig uit op de Next). Hier moet je nog even op wachten.

Tot het zover is kun je misschien in je Samsung HDMI-CEC uitzetten, zij noemen die techniek Anynet.
ZeusFFWD

Gedreven Liefhebber
 • 29Posts
 • 4Oplossingen
 • 6Likes

Zoals aangegeven kunt u zelf deze functie (anynet) uitschakelen in de instellingen van uw tv.

Een andere oplossing is een klein adaptertje aanschaffen welke het cec signaal blokkeerd op deze ene kabel (https://www.onlinekabelshop.nl/hdmi-cec-killer).
Anne H
Community Developer
Community Developer
 • 3814Posts
 • 216Oplossingen
 • 1399Likes

ZeusFFWD bedankt voor je sterke aanvulling in dit topic. Een HDMI-CEC killer is inderdaad ook een afdoende methode 🙂
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic