1
Vraag
2
Reageer en help mee
MeindertF1

Level 8
  • 190Posts
  • 3Oplossingen
  • 52Likes

Formule 1 naar Zandvoort 2020

De kans op een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland lijkt een stapje dichterbij. De Telegraaf weet te melden dat de eigenaren van de Formule 1 het Circuit Zandvoort een aanbod heeft voorgelegd om al over twee jaar een Grand Prix te organiseren.

Het bericht wordt bevestigd door Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen: “Als wij nu tekenen dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is”, aldus Van Oranje in De Telegraaf.

Dat er ook daadwerkelijk een Grand Prix komt is overigens nog helemaal niet gezegd: ten eerste zou het circuit alleen al €20 miljoen moeten betalen voor het binnenhalen van de race, maar daarbovenop komen dan ook nog eens de kosten voor het organiseren van de Grand Prix, zoals de kosten voor het aanpassen van het circuit en de faciliteiten en infrastructuur rondom het circuit. Met het vertrek van de DTM in 2019 naar Assen zijn er wel voldoende geluidsdagen om een F1-race te organiseren.

Formula One Limited onderzocht de afgelopen jaren meerdere scenario’s voor een doorstart van de Grand Prix van Nederland, die voor het laatst in 1985 werd verreden. Zo werd onder andere gekeken naar het TT Circuit in Assen en een stratenrace in Rotterdam. Vanwege “de historische waarde” van Zandvoort zou uiteindelijk die locatie de voorkeur hebben gekregen.

Bron: https://www.grandprixradio.nl/
2 Reacties 2
MeindertF1
Topicstarter
Level 8
  • 190Posts
  • 3Oplossingen
  • 52Likes

Wel `toevallig' dat deze brief gelekt wordt op het moment dat Zandvoort geen financiële steun krijgt van de regering. Zandvoort heeft tot 31 maart de tijd om alles rond te krijgen om in aanmerking te komen voor de DutchGP in 2020. Hierna gaat de FOM praten met andere partijen, zowel in Nederland als in het buitenland. Dus dan zou Assen in theorie in gesprek kunnen met de FOM. Maar of die alles rond krijgt voor 2020 wanneer het proces opnieuw ingaat...

https://www.formule1.nl/nieuws/sportmarketeer-chris-woerts-alles-pleit-voor-assen/

MeindertF1
Topicstarter
Level 8
  • 190Posts
  • 3Oplossingen
  • 52Likes

De soap over de Nederlandse Grand Prix gaat onverminderd verder. We lezen het ene moment dat `Zandvoort enige optie Grand Prix voor management Formule 1 " in de krant
en een paar minuten later lezen we dat dat Assen nog steeds het alternatief is voor de Nederlansdse Grand Prix.

Persoonlijk maakt het mij niet uit waar de Nederlandse Grand Prix komt, we mogen blij zijn dat er 2 circuits zijn waarop we mogelijk een Grand Prix mogen organiseren na zoveel jaar.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic