1
Vraag
2
Reageer en help mee
MeindertF1

Level 8
  • 195Posts
  • 3Oplossingen
  • 52Likes

De GP van Frankrijk staat voor de deur!Aankomend weekend staat een (nieuw) circuit op de kalender voor de gemiddelde Formule1 kijker. Het circuit Paul Ricard stond in 1990 voor het laatst op de kalender. Vanaf 1991 tot 2008 werd de Franse GP verreden op Magny-Cours. Dat was een wat saai circuit met wel een lang recht stuk. Wie herinnert zich de middelvinger van de anders zo nette Coulthard niet? De wheel-to-wheel battle met Hamilton en Kubica? Barrichello die in de laatste bocht Fisichella van het podium beroofde? De overwinningen van Alonso in de Renault en de onverwachte winst van Frentzen?

Beroemd is de crash van Jos Verstappen in 1994 die er uiteindelijk voor zorgde dat de mensen aan de pitmuur beter beschermd werden:

De baan is een mooi jachtveld voor Franse coureurs. Rene Arnoux won in 1982 en Alain Prost pakte maar liefst vier keer de overwinning op dit circuit. Maar of we dit weekend een Franse coureur op het podium zien staan? Duitser Michael Schumacher is met acht overwinningen recordhouder van de Franse Grand prix. Dit aantal is het hoogste aantal overwinningen van 1 coureur op 1 circuit (leuk feitje)

Het circuit
De coureurs worden tegenwoordig volledig klaargestoomd via de simulator, dus zal het puur wennen zijn aan de griplevels en het zoeken zijn naar de grenzen op vrijdag. Het circuit kent alleen moderne uitloopstroken waarop blauwe en rode strepen zijn getekend. Er zijn geen grindbakken. Op deze strepen hebben ze zandpapier geplakt. Dat zorgt ervoor dat wanneer je eraf vliegt je eerder stilstaat. Maar uitdagend? Het circuit heeft erg trage delen en erg snelle delen waardoor er een compromis gesloten moet worden qua downforce.

Wat Vettel in Frankrijk kan helpen is het feit dat Hamilton geen geheim heeft gemaakt van zijn afkeer van het nieuwe circuit. Hij ziet hier weinig uitdaging. Mogelijk dat de nieuwe motor van Lewis toch ervoor zorgt dat Mercedes sterker voor de dag gaat komen dan in Canada. En hoe gaat RedBull op deze technische baan?

Het weer
De temperaturen zullen tijdens de oefensessies van vrijdag warm zijn, rond de 30 graden Celsius. Op zaterdag en zondag rond de 26 graden. Op zaterdag vlak na de kwalificatie (of tijdens) wordt er regen voorspeld. Dat maakt het erg interessant. Het circuit ligt op een open vlakte nabij de kust waardoor de rukwinden ook een leuke factor gaan zijn.

Heb jij al zin in de GrandPrix van Frankrijk?
2 Reacties 2
hadeha

Level 10
  • 449Posts
  • 10Oplossingen
  • 74Likes
ik wel en hoop dat het lekker gaat regenen :smiley:
MeindertF1
Topicstarter
Level 8
  • 195Posts
  • 3Oplossingen
  • 52Likes
hadeha wrote:
ik wel en hoop dat het lekker gaat regenen :smiley:
De voorspelling op dit moment is dat de regen nèt na Q3 komt. We doen een dansje dat deze hoosbui mooi een uurtje eerder komt. Lekker nat op zaterdag en zondag veel minder grip omdat al het rubber is weg geregend.
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic