Drone

Level 1
  • 308Posts
  • 17Oplossingen
  • 0Likes

Werkwijze voor het testen van geforwarde poorten

Ik zie steeds meer topics waar mensen aangeven dat een poort niet als open wordt gedetecteerd terwijl er wel een poort forwarding is gedaan. Deze thread is om uit te leggen hoe en waarom. Een gesloten poort status kan komen door een aantal zaken.

- De service die luistert op de poort die jij hebt geforward is op het moment van proben niet actief. Zorg er dus voor dat de service (bv. server) actief is.
- De port checker die je gebruikt scant alleen op TCP of UDP. Zorg dat je een port checker gebruikt voor het juiste protocol.
- Een firewall (in je router of software) die de probe voor de geforwarde poort blokkeert. Zorg ervoor dat je firewall deze poort probe inkomend toelaat.

Hieronder zet ik een aantal TCP en UDP poort scanners op een rij. Zorg er dus voor dat je er een kiest voor het juiste protocol.

TCP
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
http://www.canyouseeme.org/
https://pentest-tools.com/discovery-probing/tcp-port-scanner-online-nmap

UDP
https://pentest-tools.com/discovery-probing/udp-port-scanner-online-nmap

TCP/UDP
http://portforward.com/help/portcheck.htm (vereist installatie)
http://www.base64online.com/port-check.php
.
1 Reactie 1
Drone
Topicstarter
Level 1
  • 308Posts
  • 17Oplossingen
  • 0Likes
Om wat makkelijker te testen heb ik twee python scriptjes gemaakt voor zowel TCP als UDP. Python is een eenvoudige en handige scripting taal met veel mogelijkheden. Je hebt de Python interpreter nodig om de scripts te kunnen uitvoeren. De scripts in de pastebin links copy & paste je in een nieuw bestand met de extensie .py

De scripts zijn handig als je snel wil testen zonder de game, server of andere service te hoeven starten. Voor poorten onder de 1024 moet je waarschijnlijk de python interpreter met admin rechten uitvoeren in een commando prompt. Als je klaar bent stop dan het script met control-c en sluit Python af met quit() of control-d. Doe je dit allemaal liever niet dan moet je ervoor zorgen dat er op de poorten die je test ook daadwerkelijk een actieve service luistert.

Python downloaden doe je op
https://www.python.org/downloads/

Voor hulp met Python
https://docs.python.org/3/using/index.html

Test TCP port forwarding
http://pastebin.com/8DyFbrq7

Test UDP port forwarding
http://pastebin.com/FkyieUCq
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic