Marianne
Community Developer
Community Developer
  • 1600Posts
  • 139Oplossingen
  • 1821Likes

Nieuw op de Community - begin 2022

In de afgelopen tijd heeft de community allerlei kleine updates gehad. Er zijn zaken aangepast onder de motorkap en er zijn een paar nieuwe features te vinden. We lichten hier de belangrijkste uit en vertellen meer over wat er is aangepast en we geven we een vooruitblik waar ons team nu mee bezig is.

 

Tip: Deze update is niet periodiek. Abonneer je daarom op het label ‘Community verbeteringen’ (opent op nieuw tabblad). Zo ontvang je automatisch een notificatie wanneer we iets nieuws hebben gelanceerd.

 

📣 Notificatiebalk bij grote meldingen, nieuws en storingen

Bij een onderwerp waar plots erg veel vragen over gesteld worden, willen we jullie makkelijker bij de juiste informatie krijgen. Daarvoor is de notificatiebalk in het leven geroepen. Deze kunnen wij activeren op alle pagina's van de Community of alleen binnen een een bepaald forum bord. Zo lees je snel wat er aan de hand is. Met de link in de notificatie kom je meteen bij de informatie uit die je nodig hebt. Voorbeeld: 

 

Community verbeteringen-01.jpg


 Uitgelichte reacties

Iemand stelt een vraag en vervolgens komt daar een antwoord op. Wanneer dat antwoord de oplossing is, markeren wij dat. Nieuwe lezers van het topic zien die reactie met de oplossing meteen bovenaan staan. Dat is de kracht van de Community! Maar we zien dat er soms reacties tussen zitten die extra aandacht verdienen en een goede toevoeging zijn in het topic, maar die niet de oplossing zijn. Die reactie kunnen wij nu ook markeren zodat ze bovenaan in het topic te lezen zijn. Bekijk dit topic voor een voorbeeld. 

 

Community verbeteringen-02.jpg

 

 Vinkje achter je naam

Het is je misschien al opgevallen, het vinkje achter iemand zijn gebruikersnaam in een topic. Dit betekent dat diegene zijn of haar postcode en huisnummer heeft ingevuld in het profiel. Onze moderators hebben in sommige gevallen de gegevens van de klant nodig om het één en ander uit te zoeken. Het is dan handig om te weten of iemand de gegevens al heeft ingevuld. 

Let op: jouw postcode en huisnummer zijn nooit zichtbaar voor andere leden. Alleen medewerkers van Ziggo, de moderators, testspecialisten en developers kunnen deze gegevens inzien. 

🔔 E-mail notificaties makkelijker in te stellen

In forum-borden, topics en artikelen zie je nu een duidelijke schakelaar om je 'e-mailnotificatie abonnement' in te stellen. Hiermee kun je heel makkelijk instellen dat je bij elk nieuw topic in een forum-bord, en elke nieuwe reactie in een topic, een e-mail notificatie wil ontvangen. Dit doe je door naar een specifiek forum bord, of het topic, te gaan en de schakelaar op 'Aan' te zetten. Krijg je juist teveel e-mails? Dan kun je op dezelfde manier de schakelaar uit zetten.

Voorheen was deze mogelijkheid alleen in het menu beschikbaar onder de noemer 'Abonnement'. Dat bleek voor veel van jullie lastig te vinden.

Community verbeteringen-03.jpg

 

 Altijd up-to-date

Als lid van de Community kan je van ons maandelijks een nieuwsbrief ontvangen met tips, productnieuws en tech-info. Een groot deel van onze bezoekers heeft echter geen account en is dus niet ingelogd tijdens het bezoek. Deze groep zonder account kan zich nu ook inschrijven voor onze nieuwsbrief! Dit is op elke artikelpagina in 'Tips van Ziggo' en 'Ziggo Updates' in te stellen. Ontvang jij de maandelijkse nieuwsbrief nog niet? Zet dan op deze pagina het vinkje bij Community Update aan.

 

Wijziging in de ranks Stamgast, Raadgever, Gedreven Raadgever en Expert

We zagen dat een aantal leden niet doorgroeiden naar een volgend rank, terwijl ze wel vaak op de Community te vinden zijn. We hebben de criteria voor deze vier top ranks iets aangepast, zodat je makkelijker en eerlijker doorstroomt op basis van jouw activiteiten op de Community. Denk aan het reageren in topics en wanneer jouw reactie als oplossing wordt gemarkeerd. Verder wordt gekeken naar hoe lang je al lid bent van de Community.

 

Wat is er nog meer aangepast?

  • De titels van de topics in alle besloten groep overzichten zijn nu zwart in plaats van oranje. Dit zie je ook terug op andere gedeelten van de website. 
  • Teksten zijn verbeterd die te maken hebben met het registreren en verifiëren van je account. Dit hebben we versimpeld, zodat je weet waarom je geen topic kan plaatsen als je e-mailadres nog niet is bevestigd bijvoorbeeld. 
  • Tekst op Helppagina (zie link) gewijzigd over meldingsinstellingen.
  • Op forumborden zie je nu Leestips van Ziggo. Dit zijn topics en artikelen die vanuit ons zijn uitgelicht. 
  • Op o.a. de pagina Ongepaste inhoud melden en in het registratieformulier is de button aangepast van 'Standaardinstellingen' naar 'Tekstveld leegmaken'.
  • De zoekbalk is bij blogpagina's (zoals in de categorie Tips van Ziggo en Ziggo Updates) standaard ingesteld op zoeken op die pagina in plaats van op de gehele community. 

 

🚀 Waar is het Community Development team nu mee bezig? 

  • Reminder mail voor oplossing topic starter
  • Aanpassingen in e-mail notificaties
  • Betere uitleg van Meldingsinstellingen
  • Versimpelen van de Help/FAQ pagina
  • Verbeteren van de welkomstopics
  • Moderator avatars
  • Voortgangsbalk voor topicstarters

 

👍 Laat weten wat je er van vindt! We lezen hier graag jullie ervaringen over bijvoorbeeld de uitgelichte reacties en het aan en uit kunnen zetten van de e-mail notificaties. Heb je andere feedback voor ons? Stel dan je vraag in het forum 'Over de Community'

5 Reacties 5
Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23616Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7510Likes

Hoi @Marianne 

 

Je hebt er een mooi overzicht van gemaakt en super uitgelegd. ik je een 9,5 voor de opzet.

je bent alleen een open nieuw tabblad te doen op deze link >  op deze pagina  <

Maar voor de rest super, duidelijk en helder.

Pineapple

Level 16
  • 1712Posts
  • 179Oplossingen
  • 681Likes

Pineapple_0-1650400003453.png

 

 Vinkje achter je naam

 

Dit was mij inderdaad al opgevallen, maar niet wetende wat hier de betekenis van was 🙂 ... Ik ga nog even stoeien met de nieuwste functies. Mooie en duidelijke overzicht weer van je @Marianne 🤗

Wim C.

Level 18
T.E.A.M.
  • 6244Posts
  • 234Oplossingen
  • 4821Likes

Een mooie update.

Ik mis nog wel twee pietepeuterige dingetjes:

  1. De te selecteren criteria zoals ik hier heb uitgelegd.
  2. Eerder kon ik een geplaatst bericht binnen bepaalde tijd verwijderen. Ik meen daar iets over te hebben gelezen omdat als er in een discussie gaande is en je dan een bericht verwijdert de discussie een essentieel bericht mist waardoor het hele chronologie om zeep wordt geholpen. Een logisch verhaal. Maar, stel dat je te snel hebt gereageerd met een verkeerd bericht of misschien in een verkeerd topic en niemand heeft je bericht nog gelezen, dan is het wel fijn als je zo’n fout direct kunt verwijderen.
Richard G.

Level 16
  • 1688Posts
  • 84Oplossingen
  • 857Likes

Zou ook mooi zijn als het quoten (citeren) nog werd aangepast en makkelijker gemaakt zodat je ook regels kunt citeren. Automatisch. Niet dat je zelf templates moet instellen dus.

Misschien iets voor de toekomst.

Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23616Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7510Likes

@Dave!  schreef:

Hoi @Marianne 

 

Je hebt er een mooi overzicht van gemaakt en super uitgelegd. ik je een 9,5 voor de opzet.

je bent alleen een open nieuw tabblad te doen op deze link >  op deze pagina  <

Maar voor de rest super, duidelijk en helder.


@Marianne  je krijgt een 

 

zegel-rapportcijfer-10.png

Voor de aanpassing, alle linken openen nu in nieuw tabblad. 😉

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic