Marianne
Community Developer
Community Developer
  • 1557Posts
  • 139Oplossingen
  • 1619Likes

De reactievolgorde gaat terug naar lineair

Vanaf vandaag zijn alle reacties weer op chronologische wijze te zien onder elkaar, oftewel we zijn terug naar de lineaire volgorde.

 

Waarom we voorheen voor genest kozen

We waren erg enthousiast over geneste reacties, omdat je dan zonder te quoten kan zien wie op wie reageert. Design technisch zagen we geneste reacties helemaal zitten, iets wat we ook op andere platforms terugzagen. In de praktijk zijn jullie er achter gekomen dat de geneste manier van reageren bij veel reacties in één topic voor minder overzicht zorgt. Met jullie feedback zijn we er achter gekomen wat belangrijk is bij het geven van reacties en het leesbaar houden van topics. Daarom hebben we de keuze gemaakt om toch de reacties weer terug te zetten naar een lineaire. De reacties worden weer onder elkaar, op chronologische volgorde, weergegeven. Je ziet 20 reacties per pagina. Dit laatste kan je in je persoonlijke instellingen aanpassen, mocht je meer of minder reacties per pagina willen zien.

 

We hopen hiermee weer structuur en overzicht te creëren in de topics. Laat ons vooral weten hoe het bevalt!

 

Wat betekent dit voor de huidige topics?

Bij recente topics met veel reacties, is de samenhang in berichten deels weg omdat we alles hebben teruggezet naar een volgorde waarin alle reacties onder elkaar staan. Dit is helaas niet te voorkomen. Kom je een topic tegen met verdwaalde of onlogische reacties, dan kan het met deze verandering te maken hebben.

 

Één optie

In de Persoonlijke Instellingen was het mogelijk om de weergave alleen voor jou op 'onder elkaar' te zetten. Maar ook dit blijkt verwarrend, want als anderen de geneste reacties wel gebruiken, dan is de volgorde van reacties niet voor iedereen gelijk. Dit was niet op te lossen zonder een keuze te maken voor iedereen. 

 

Hoe kan ik nu op een andere reactie reageren?

Vaak is het al voldoende om iemand te @-mentionen in je bericht. Zo krijgt diegene een notificatie en is het voor anderen direct duidelijk op wie je reageert. Wanneer het echt nodig is om het volledige bericht van een ander te herhalen, kan je altijd een ander quoten. Het is nog beter om alleen een deel van de reactie te quoten.  Dit is voor andere lezers duidelijker.

 

@-mentionen doe je zo:

 

Lees meer

Klik op de knop ‘Reageren’.
Typ in het tekstveld @. Bij het typen van 3 of meer letters krijg je automatisch een lijst met gebruikers te zien die je kan mentionen. Kies een user of typ de volledige naam om een ander aan te spreken. De naam wordt nu automatisch een link naar de gebruiker. Diegene krijgt een notificatie dat hij of zij is genoemd in een reactie.

 

Quoten doe je zo:

Lees meer
Quoten doe je door de functie ‘aanhalen’ om een ander zijn reactie te quoten in jouw reactie. Let op: quoten is niet mogelijk in de blogtopics, zoals in de topics in Tips van Ziggo. Is de reactie van de ander erg lang, haal dan een gedeelte van de reactie weg
0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic